Itthon/Világ

2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

2012. 03. 02. • Szerző: Ani8825
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

Az ősi maják már megjósolták: 2012.december 21-én a világ véget ér. Viszont, talán nem szükséges rögtön a legrosszabbra gondolni. Hiszen a dátum akár pozitív jelentéssel is bírhat.

 

Egyik nap kíváncsiságból beírtam az Internetes kereső programba a következő két szót: 2012 világvége. Nagyjából 41200 találat. Elég elgondolkodtató az imént említett számadat. Már csak azért is, mert a legutóbbi kijelentések szerint nem lesz világvége 2012 december 21-én. Ennek tudatában felmerült bennem néhány kérdés: Pusztulás lesz vagy teljes átalakulás? Ha nem lesz, világvége miért szolgál témául könyveknek, filmeknek, és megannyi honlapnak? Egyáltalán mi az alapja a feltevésnek miszerint 2012. december 21-én lesz a végítélet napja?
Gondolataim logikus sorrendben történő kifejtéséhez úgy vélem célszerűbb először, az utolsó kérdésre válaszolni. Bevezetésemben már utaltam arra a bizonyos maja jóslatra. A maják több ezer éves múlttal büszkélkedhetnek. A témám szempontjából, amit velük kapcsolatban tudni érdemes, az hogy ők a világ legnagyobb naptárkészítői. A 2012-es világvége jóslat alapja pedig a mezopotámiai öröknaptár. A kalendárium úgy gondolja, hogy a mai kor 2012. december 21-én vagy 23-án véget ér. A jelenlegi baktum ciklus (144000 nap) a már említett év végén zárul, a maja öröknaptár szerint, amely 20 napos egységekre van felosztva.
Mi, emberek eléggé naiv és manipulálható teremtmények vagyunk. Saját magam nevében is mondhatom, hogy gyakran nem is olyan nehéz bedőlni egyes kijelentéseknek. A világvége szó hallatára valószínűleg már önmagában elég sokan felkapjuk a fejünket. Viszont, ha valaki kiegészíti egy igen közeli időponttal is, akkor biztosan. Ilyenkor válik az ember kíváncsivá, és gondolkozik el azon, hogy vajon reálisak-e a hallottak. Aki nem így tesz elképzelhető, hogy rögtön hisztériás rohamot kap. Pontosan erre, azaz a hisztériára épít a legtöbb honlap. Valljuk be őszintén nincs is nehéz dolguk. Hiszen jól megválogatott, figyelemfelkeltő írásokkal és képekkel igazán könnyű elérni a kívánt hatást. A hisztéria mellett a honlapok másik fő célja a pánikkeltés. Hadd ajánljak valamit: Semmiképpen ne higgyetek az ilyen oldalaknak! Legfőképpen azért, mert ha lesz is világvége, azt nem hiszem, hogy mindenkinek az orrára fogják kötni.(Tudjátok, nem kell a pánik.) Véleményem szerint a gyenge elbukik, az erős fent marad elv fog érvényesülni. Jut eszembe, ha valaki már rájött hogyan lehet túlélni egy esetleges plazmakitörést, vagy a többi dolog bármelyikét, amelyek elméletileg ránk várnak, kérem, szóljon NEKEM!(ÉN MÉG ÉLNI SZERETNÉK!)
 Az Internet mellett filmek és könyvek is előszeretettel foglalkoznak a 2012-es világvége témával. A filmek közül a legutóbbinak egyszerűen csak 2012 a címe. Elég látványosan mutatja be a világ pusztulását. Aki szereti, a világ vége témájú filmeket mindenképpen nézze meg. A könyvek közül ebben a témában én még csak egyet olvastam, Lawrence E. Joseph: Apokalipszis 2012 című művét. Ajánlom mindenkinek. Az író tudományos vizsgálat segítségével járja körül a témát egy kis fekete humorral fűszerezve.
Vannak, akik úgy gondolják, hogy a 2012. december 21.,22. vagy 23.-a a Földbolygó történetében egy korszak végét jelenti. Ők kétféleképpen képzelik el e korszakváltást:
- Az emberi civilizáció pusztulása.
- Az emberi civilizáció teljes átalakulása teljes tudatváltás által.
Bennem ellentétes gondolatok vannak jelen az imént említett elképzelésekkel kapcsolatban. Egyrészt úgy vélem megérdemeljük a pusztulást. Talán nem kell részleteznem, hogy mennyi mindennel bántottuk már eddig is a mi lakhelyünket, a Földet. Amiért szinte teljesen kizsákmányoltuk kincseit büntetés járna. Én mégis úgy gondolom, hogy megérdemelnénk egy második esélyt. Arra akarok kilyukadni, hogy sokkal jobb lenne, ha a 2012 december 21-ei dátum nem a véget, hanem valami új kezdetét jelentené.
Okulnunk kéne a hibáinkból és inkább arra koncentrálni, hogy 
Földünkön az életet élhetőbbé tegyük.
Mindezen tények és okfejtések után nyilván mindenki kíváncsi arra, hogy vajon lesz-e világvége 2012 december 21-én, avagy sem? A tudomány jelenlegi álláspontja szerint nem vár ránk teljes pusztulás a közel jövőben. Sőt, komoly tudósok – pl.: David Stuart a legnagyobb élő maja- kutató- nevetségesnek tartják, hogy a maják a világ végére gondoltak volna. Egyébiránt ezt cáfolja az analtun egység létezése is a maja naptárban. E szerint 2012 december 21-én „egyszerűen” 130.0.0.1-et írunk majd.
 
Forrás:
Google kereső

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Létezik egy olyan kitüntetés, amilyre senki sem vágyik. Ez az elismerés a Darwin-díj. ...
Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első jégbárja!
Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első
Az idei tél még igazából nem mutatta ki foga fehérjét, ezidáig elkerült minket a vastag hótakaró és a tartós fagy. Aki azonban ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: