Technika/Életmód

3D-s vibrációs tréning a Bio Fitt Well Alakformáló Stúdióban

2013. 07. 21. • Szerző: Silynt
3D-s vibrációs tréning a Bio Fitt Well Alakformáló Stúdióban

Ez az új edzésmódszer forradalom a fitneszben, ami a jövőben megváltoztathatja jelenlegi módszereinket, edzésről alkotott elképzeléseinket is. A vibrációs gépeket először az orosz űrprogramokban alkalmazták, hogy az űrhajósok csontsűrűségét és izomerejét szinten tartsák a hosszú űrutazások során.

A vibráció a lábakon keresztül terjed át a testre egy vibráló felületről, amelyre ráállsz. A vibráció olyan izom összehúzódásokat stimulál, amely az egész testet egységes egészként dolgoztatja, eltérően az egyéb edzésmódszerektől, amelyek általában csak a test bizonyos izomcsoportjaira fejtik ki hatásukat. A vibrációs tréning a testre jelentős fiziológiai hatást fejt ki, ugyanis minden egyes izom összehúzódásnál az izomrostok 100%- át stimulálja ellentétben a hagyományos edzésmódszerekkel, amelyek az izomrostok 40 – 60%-át aktiválják. A 100%-os izomrost stimuláció a majdnem folyamatos koncentrikus és excentrikus fázisoknak köszönhető. Mivel az izmok ilyen magas frekvencián húzódnak össze a stimuláció gyorsabb és hatékonyabb. Az izmok vérellátása javul, ami elősegíti az edzések utáni regenerációt és a sérülésekből való felépülést, fokozza az izomsejtekben a tápanyagok raktározását és a méreganyagok eltávolítását.
 
Ezek az edzésmódszerek ajánlottak annak, aki időhiányban szenved, hiszen egy vibrációs tréning mindössze 20 percet vesz igénybe. Aki lustább és nem szereti a nagyon izzadós edzéseket / a gép az edzett izmok izomrostjainak 100%-át megmozgatja a hagyományos edzések 40 – 50%-ával szemben / az anyagcsere még 24 órával az edzés után is pörög. Aki az intim izmok területét is szeretné karban tartani, illetve szülés után gyorsan akar regenerálódni; aki gyors eredményt vár a narancsbőr elleni harcban és a fogyásban, hiszen 20 perc vibrációs edzés 1 óra hagyományos aerobic edzéssel egyenértékű; aki szereti az egyszerű gyakorlatokból álló személyre szabott edzésprogramot; olyan idősebb embereknek, akik az edzőtermek közelébe sem mehetnének valamilyen betegségük miatt / csontritkulás, sclerosis multiplex, cukorbetegség, visszerek, szorulásos problémák/.
 
A Bio Fitt Well Alakformáló Stúdióban lehetőség van több féle edzés, gép, és kezelés kipróbálására is, (Flabélos, 3D vibrációs tréner - igény esetén edzővel -, kavitációs zsírbontás, arcfiatalítás, cellulit kezelés, szolárium, masszázs, gerincnyújtó kezelés).
A Fitness Stúdió alappillére az egészség orientáltság, amelyet széles körű szolgáltatásaikkal nyújtanak bárkinek, a lehető legmagasabb színvonalon. Fontos célnak vallják a mozgáshiány okozta megbetegedések megelőzését, és hogy a kedves vendég elégedetten nézzen tükörbe. Tapasztalt, segítőkész, kedves kollégák állnak a vendégek rendelkezésére.

 


Szerző:
Silynt
Balatonfenyves

1985
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
A mozi jövőjeA mozi jövője
A mozi halálát sokan és sokszor megjósolták már; egykor a televízió, később a videó- és DVD-lejátszók, manapság pedig a ...
Tapi-nyuszit életveszély fenyegeti: én! Állítsatok meg!Tapi-nyuszit életveszély fenyegeti: én! Állítsatok
Nagyon szeretek húst enni és ez a szenvedélyem egyre jobban elharapódzni látszik. Sajnos a kis nyuszink: Tapi is borzasztóan ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: