Könyv

A Fényemberek visszatértek

2012. 12. 22. • Szerző: Ani8825
A Fényemberek visszatértek

Szurovecz Kitti írónővel beszélgettünk a közelmúltban megjelent Fényemberek 2. A fény árnyéka című regényéről.

 

Megjelent az ötödik regényed. Mennyire várták, és hogyan fogadták az olvasóid?
 
Szívből remélem, hogy nagyon várták. Iszonyú sokan eljöttek a könyvbemutatóra, egy tűt nem lehetett leejteni, rengeteg könyvet aláírtam. Egy ideig számoltam, de aztán feladtam. (mosolyog) Mivel csak két hete jelent meg és került a boltokba, a napokban kezdtek érkezni hozzám az első visszajelzések, és szerencsére úgy tűnik, tetszik az olvasóknak a Fényemberek.

Mire vagy kire utal A fény árnyéka alcím?
 
Arra, hogy ahol fehér van, ott fekete is, ahol jóság, ott gonoszság is, ahol fény, ott árnyék is. Senki nem makulátlan, még a legjobbak sem azok, és a velejéig gonosz lelkek is képesek önmagukat felülmúlva jócselekedetekre. Ez a cím üzenete, és azt hiszem, a könyv alapgondolata is.
 
Az online közölt fejezetek alapján úgy tűnik, hogy ebben a részben több lesz az akció és kevesebb a romantika. Mi ennek az oka?
 
Az okokról fogalmam sincs. (mosolyog) Nem volt tudatos. Én, amikor írok, olyan vagyok, mint egy közvetítőcsatorna. Bepötyögöm a gépbe a képzeletem szülte képeket, jeleneteket, jellemeket, sorsokat, párbeszédeket. Úgy látszik, a fantáziám épp akciódúsabb periódusát élte, a szerelmet, a romantikát pedig megéltem otthon. (mosolyog) De azért szerintem így is elég érzelemben gazdag rész maradt a történetben.
 
Új szereplőket ismerhetünk meg a Fényemberek 2-ben. Van közülük kedvenced?
 
Természetesen. Az újak közül mindenkit nagyon szeretek, szórakoztató volt őket írni, nagy karakterek. Különösen Roxie, akinek a kiléte szigorú titok azok számára, akik még nem olvasták a könyvet, valamint Chris nagymamája, Margaret, akit egy igazi, hús-vér nagymamáról mintáztam.
Nem véletlen, hogy a lénye a történetben annyira él.
 
Matt szemszögén keresztül mutatod be a Sötéteket. Miért éppen rá esett a választásod?
 
Mert az első részben ő volt talán az egyik legfontosabb mellékszereplő, és úgy éreztem, a metamorfózisa elég indokot ad arra, hogy ő is főszereplővé váljon. Nagyon érdekelt a Sötétek világa, és szerettem volna velük úgy foglalkozni, hogy valaki belülről, az egészét felderítve mutassa meg az Olvasóknak. Együtt merülünk alá ezzel a félig olasz, félig amerikai, macsó pasival a pokol legmélyebb bugyraiba… (mosolyog) Nagyon izgalmas volt számomra Matt szemszöget írni.
 
Jövőre csak egyetlen regényt fogsz írni, mégpedig a Gyémántfiú befejező kötetét. Jól tudom, hogy ennek a Fényemberekhez van köze? Mi készülődik a háttérben?
 
Így tervezem, hogy jövőre csak a Gyémántfiú trilógiát fogom befejezni, a Fényemberek utolsó részére több időt szánok, mert szeretném a világot nagyon részletesen kidolgozni, ahogyan a cselekményt is. Azt követően pedig több könyvötletem is van, amit szeretnék megvalósítani.
 
Hogyan zajlik nálad az írás folyamata? Vannak bevett szokásaid, amikor alkotsz?
 
Nincs különösebb rituálém. Egyszerűen csak leülök és írok, amikor a kedvem és az időm engedi. Közben néha pánikba esek, ha közeleg a határidő, de hiszek magamban, mert eddig minden könyvemet sikerült úgy befejeznem időre, hogy azzal elégedett is voltam. Remélem, az Olvasók is azok. (mosolyog)
 
Köszönöm az interjút!

 

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Réti László: KaméleonRéti László: Kaméleon
Az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tettek szert azok a televíziós sorozatok, amelyek a különböző rendőri egységek, ...
Bohumil Vurm: Európa titkos története Bohumil Vurm: Európa titkos története
A történelemkönyveket lehet pontatlannak nevezni, hisz azt ;a győztesek írják;, mégis sok dologról, marad fenn szájhagyomány ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: