Itthon/Világ

A Kopaszi gát, mint a nyugalom szigete

2012. 09. 21. • Szerző: Kata7555
A Kopaszi gát, mint a nyugalom szigete

A Kopaszi gát kicsit eldugva, mégis számos ember számára nyugalmat nyújtó búvóhely lehet a város zajában. Sokan nem is tudnak erről a kis oázisról a nagyváros forgatagában. Budapesten a 11. kerületben 10 hektáros terület várja a látogatókat a Kopaszi gát és a Lágymányosi öblöt ölelő részen.

 

Néhányan véletlenül találnak rá eme kis ékszeres dobozra a város szívében, mégis itt mindenki megtalálhatja a számára ideális szabadtéri programot, aki egy kis szabadságra vágyik. Kerékpárral vagy sétálva érkezünk nem számít, hiszen igazán jó körutat járhat be az ember a kis paradicsomban.
Ha valaki sütkérezési, fürdőzési szándékkal indul az oázisba csak egy törölközőről kell gondoskodnia. Akár egyedül, akár társasággal megyünk nem fogunk unatkozni.
A látvány egyszerűen magáért beszél. A zöld fű nem is lehetne tökéletesebb, ahol kinyújtózhat a megfáradt vándor egy nehéz munkahét után. Cipőnket levéve érezhetjük a természet hívogató közelségét. Az ember legszívesebben csak leheveredik a fűbe és fekszik, nézi a felhőket és arra gondol, hogy bárcsak örökké tartana ez a pillanat, a nyugalom, a csönd, itthon vagyunk...
A természetes környezet mellett a vendéglátóegységek is várják az ide látogatókat. Ínycsiklandó ételek és italok, fagylalt különlegességek is kielégítik a vendégek igényeit.
Az aktív pihenésre vágyók is nyugodtan kilátogathatnak, hiszen sportpályák is várják a sportolni vágyókat. A kerékpározás, futás mellett a vízi sportoknak is hódolhatunk. Aki nem ezek közül a sportok közül akar választani az is megnyugodhat, hiszen a tenisz-, illetve focipálya is nyitva áll az érdeklődők számára.
 
Bárhová néz az ember mindenhol boldogságot lát.
Van ahol szerelmes párokat láthatunk, egymásba ölelkezve, romantikus perceket, órákat töltve együtt. Néhány méterrel odébb egy futó rója köreit vagy éppen egy házaspárt pillanthatunk meg pajkos gyermekek körében.
Ha mégis úgy gondoljuk, hogy csak egy könyv társaságára vágyunk, akkor egy pokróc és egy fa árnyéka elegendő lehet, ahhoz, hogy belemélyedjünk fantáziánk világába és magával ragadjon egy érdekes könyv története.
Azt is kevesen tudják, hogy a RedBull Röpnap is itt indítja útra versenyzőit alkalomról-alkalomra.
 
Nem számít, hogy milyen megfontolásból indulunk el a Kopaszi gátra, a lényeg, hogy jól fogjuk magunkat érezni e csodálatos helyen.
 

Kormos-Rényai Katalin


Szerző:
Kata7555
Budapest

1985
Követem
Egy különleges éjszaka a Fővárosi Nagycirkuszban
A szürke ötven árnyalata
Gyorsulás a belvárosban II.
Elvis zenéivel egy szombat este
Cirkuszi kavalkád
Tanulás játékosan - Megnyitott a Tutanhamon Museion
Két keréken a magyar utakon
A Kopaszi gát, mint a nyugalom szigete
A varázslatok birodalmában
Múzeumok éjszakája a Fővárosi Nagycirkuszban
Final Cut – szerelmes film a film szerelmeseinek
Otthon, édes otthon, a Fővárosi Nagycirkuszban
„Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!”
Bodies 2. Kiállítás
Bodies2 - Látogatás egy különös világban
Profana premier
Kis vasárnapi művelődés a Szépművészetiben
Divattervezés a ruhákon túl – Design a háztartásban
A tánc, mint mozgásforma
A futás öröme
Parasztopera, avagy ilyen is lehetett az élet vidéken
Lovaglás - első lépések
Csokoládé múzeum
Egészséges élet

« Előző cikk
Következő cikk »
Két keréken a magyar utakonKét keréken a magyar utakon
Az utóbbi években igen népszerű lett a városban kerékpárral közlekedni.Ehhez a népszerűséghez természetesen hozzátartozik ...
Batman, Szíriai forradalom, Biszku Béla...Batman, Szíriai forradalom, Biszku Béla
A nagy Batman rajongók régóta várták, hogy kijöjjön az új rész a Felemelkedés. A nagy dirr-durral beharangozott film egyre ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: