Technika/Életmód

A Nők fegyvere?!

2011. 10. 29. • Szerző: Slick Nikolett
A Nők fegyvere?!

Az ember az egyetlen olyan lény kerek e Világon, aki érzelmi alapon tud sírni. De ez mire jó? Megvéd másoktól? Segít előre lépni? Esetleg egészségesebbek leszünk tőle? Ne talán tán hátráltat minket céljaink elérésében?

 

Ezer oka lehet annak, hogy arcunkon könnycseppek folynak végig vagy potyognak vödör számra. Sírhatunk- fájdalmunkban, örömünkben, szomorú napokon, megoldatlan helyzettől, nehéz döntés előtt, fáradtságtól, dühtől, mert jól esik vagy csak úgy.  Mindenki másra használja könnyeit.
Születésünk pillanatától sírunk, az első évben naponta több mint 3 órát. Hiszen a kisbabák sírással kommunikálnak, ha pelenkát kell cserélni, üres a pocijuk, fáj a hasuk, nő a foguk, bármi kínjuk van ők így közlik velünk. A növekedéssel a 3 óra lecsökken kettő alá, itt már jelentkezik a hisztis sírás is, ha nem kapom meg, akkor toporzékolok jelenség. Lányok-fiúk egyaránt nagyjából ugyanannyi időt szánnak a könnycseppek hullatásra. Majd az óvoda és az iskola hozza a baráttal összevesztem könnycseppeket. A tinédzserkor a veszély zóna, meglehetősen könnyes időszak ez a lányok életében- a hormonok, fiúk, hajtépések, pletykák, csalódások, magány, csúfolások erdejében könnyen ránk jöhet a síró görcs. Később, kutatások szerint 19-25 év között a nők egy perccel többet sírnak, mint tini korukban. Ehhez legtöbbször elég egy megható film, szép zene, romantikus vacsora, kapcsolat felbomlása vagy egy szeretett ember elvesztése. A nők egész életükben megközelítőleg 12 ezer órán át sírnak.
Német szakértők megerősítették: hogy a nők gyakrabban és hosszabban sírnak, mint a férfiak. És persze drámaiabb stílusban. A nők évente 30-64 alkalommal, a férfiak csak 6-17 esetben. Egy férfias sírás 2-4 percig tart, de ha egy  elkezdi, az átlagosan 6 percnél előbb nem hagyja abba. 
Mielőtt a férfiak pálcát törnének a nők a felett, gondolják csak át, mennyi és mennyi nehéz helyzetet oldottak meg a női könnycseppek, hány és hány békeszerződés aláírását figyelték fentről női szemek. Persze nem vagyunk mi sem angyalok.
Sok háborút és viszályt is szítottunk, de a könnyeink kizárólag csak a mieink, annyit használunk, belőle amennyire csak szükségünk van. Ez legyen a mi fegyverünk.
 

Szerző:
Slick Nikolett
Győr-Ménfőcsanak

1990
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Egészséges életEgészséges élet
Az egészség megtartása, illetve kialakítása elég nehéz feladat, még akkor is, ha azt gondoljuk, hogy ez nem így van. A mai ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: