Technika/Életmód

A betegség mögött a lélek üzenete

2013. 04. 10. • Szerző: Ryka
A betegség mögött a lélek üzenete

Amint megismerjük és értelmezzük a tüneteket illetve azok lelki hátterét, elindulhatunk az úton, hogy tudatunk segítségével visszaállítsuk a szükséges harmóniát, újra egyensúlyba kerüljön minden, amely egészségünk alappillére.

Ülsz a kórház vagy rendelő folyosóján. Hosszabb vagy rövidebb vizsgálatsorozat után végre megszületett a diagnózis. Nagy valószínűséggel állítható, hogy ez vagy az a betegséged. Kavarognak a gondolatok fejedben, érzelmi hullámzásba kezdesz, sírsz vagy épp dühös leszel, esetleg megijedsz vagy elkeseredsz. A miért pont én kezdetű kérdések törnek ki belőled. Legtöbbször a tehetetlenség pillanatait éled meg, aztán felállsz és elindulsz egyedül vagy kísérőddel, aki osztozni próbál érzéseidben. És innentől elindul a "harc"; a betegség eltüntetése érdekében; ahány ember, annyi módszer, annyi fajta hozzáállással, technikával. Meggyőződésem, hogy nincs jó vagy rossz megközelítés, módszer. Esetek vannak, amelyekre vannak gyógymódok akár a nyugati, akár a keleti orvoslás mellett foglalunk állást. Párhuzamosan is tehetünk magunkért mindkét irányzat képviselőivel együttműködve; nyitottságunk függvényében. A test gyógyításának megkezdésekor van egy fontos egyéb vonal is: megérteni, hogy ott lapul lelkünk üzenete a testi betegség mögött.

Az üzenet lényege nagyon egyszerű: a harmónia megszűnt a lelkünkben. Amint megismerjük és értelmezzük a tüneteket illetve azok lelki hátterét, elindulhatunk az úton, hogy tudatunk segítségével visszaállítsuk a szükséges harmóniát, újra egyensúlyba kerüljön minden, amely egészségünk alappillére. Sokszor nagyon hosszú idő alatt gyártjuk le saját betegségünket, amelynek akár jó ideig semmi jelét sem észleljük. A betegség eltüntetéséhez legalább annyi idő kell, mint a megteremtéséhez, éppen ezért a türelem és következetesség fontos tulajdonságunkká válhat. Bármilyen betegség és tünete komoly kihívás elé állít bennünket és a környezetünket. Testünk egy tükör, amely a bennünk zajló folyamatokat tükrözi. Más és más tanulási folyamatot ad a különböző terheket hozó betegség, attól függően, hogy milyen szintű a nyitottságunk, vágyunk a megértésre. Lényeg az, hogy ne veszítsünk időt azzal, hogy kialakítjuk betegségtudatunkat, hiszen ezzel pont a gyógyulás elé állunk, inkább egy önismereti munkával törekedjünk elfogadni az új helyzetet és hozzuk rendbe elakadásunkat.
 
A tudatunk ráállhat arra az útra, hogy értelmezni akarja a jeleket, amelyeket meg is ért, lefordítja saját magára, beépíti, változtat és egy új megközelítéssel éli tovább életét gyógyult testben a harmóniába került lélekkel. Számtalan játszma, útkereszteződés és kanyar kíséri ezt a felfedező utazást, de a betegség mint minden sorcsapás egy nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy megtanuljuk értékelni azt a csodát, amit a saját életünk jelent. Számtalan módon kérhetünk segítséget, de helyettünk senki más nem oldhatja meg a feladatokat, hiszen mi teremtettük meg a betegséget illetve annak okát, és csak mi magunk tudunk ezen változtatni.
 
Tudatunk folyamatosan teremt, mi alkotjuk meg a valóságunkat, pontosan olyan életet élünk, amilyet megengedünk magunknak ezért ne csüggedjünk, ha a lelkünk nem hagyja szó nélkül tévelygésünket és változtatásra próbál rávenni. Önmagunkért történik minden, ha meghalljuk és megértjük az üzenetet, akkor egy semmihez sem hasonlítható átrendeződés következhet be, mert megértjük, hogy a betegség is csak egy állomás: út az egészséghez, a teljességhez!
Kezdjük is értelmezni az üzeneteket

Szerző:
Ryka
Budapest

1971
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Exit the Room - kijutottunk!Exit the Room - kijutottunk!
Egy félhomályba burkolózó terézvárosi pincében vagyunk. Minden mozdulatunkat kamerák követik. Lázasan kutatunk a sarokban ...
Trenon, három energia egyben - avagy a lehetetlen lehetségesTrenon, három energia egyben - avagy a lehetetlen
A rohanó hétköznapokban ahogyan elhanyagoljuk a testünket, úgy a lelkünket is. Szorongunk a tömegben és hagyjuk, hogy eluralkodjon ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: