Komment

A kötelező biztosítás

2016. 12. 18. • Szerző: istefán
A kötelező biztosítás

Elméláztam azon, milyen jó lenne, ha a kötelezõ jármûbiztosítás mindenki számára kötelezõ lenne, értem ezalatt, hogy nem csak énrám mint egyén aki fizetem, hanem a biztosítóra is mint társaság, aki alkalomadtán nekem kellene fizessen.

Személyes tapasztalataim alapján, ez egyelõre csak álom a jelenlegi zavaros idõkben, és mivel tisztulásnak semmi jelét nem látom, félõs hogy az is marad.
Azaz az tiszta, hogy számomra kötelezõ, mert az állam - aki egyéni jogaim felett hûségesebben õrködik mint Mihály arkangyal - kötelez rá, jól megszabott óriási büntetéseket használva megfélemlítõ eszközként. Az viszont már nem tiszta, hogy miért nem kötelezõ a biztosítótársaságok számára a kár kifizetése, õket miért nem kötelezi senki erre.
De ne beszéljek marhaságokat, mert hivatalos variációban kötelesek fizetni a drágák, csak nemigen tudja rávenni õket senki, hogy ezt megtegyék.
Törvény az van rá bõven, ám amennyi a törvény, annyi a kiskapu melyeken ezeket meg lehet kerülni, és ezeket a biztosítók nagy elõszeretettel használják.
Így egyesek szépen meggazdagodnak a károsultak kárán, és bizonyára még egy kis lelkifurdalás sem gyötri õket.
Attól sem félnek, hogy a mennyország kapuja nem nyílik meg elõttük, hiszen pénzük annyi mint a pelyva, és mivel látják, hogy ezzel bármilyen kicsi meg nagykaput kinyithatnak, bizonyára úgy vélik, ennek segítségével az is kitárul majd.
Az egyetlen gond csak az, hogy egyelõre a pénzét senki nem képes utolsó kiruccanására magával vinni.
De az az érzésem, mindenik mások kárából hasznot húzó pénzre éhes zsák, abban reménykedik, hogy még az õ idejében kitalálnak valamilyen pénzteleportáló masinériát, és nem lesznek gondjai a tranzakciókkal még a másvilágon sem.
Erre meg én mondom nekik, hogy álom ez bármilyen idõben.
Na, de ne lépjek át egy más dimenzióba, hiszen egyelõre itt élek, és nekem itt lenne szükségem egy kis pénzmagra, amit a V.I.G. kellene fizessen kártérítésként balesetben tönkrement, totálkáros autómért.
Kellene, de nem akarózik neki, így immáron négy hónapja mellõznöm kell a járgányt, mivel az említett társaság pribékei újabbnál-újabb kitalációkkal húzzák-halasszák az idõt.
Hiába ad három hónapot a törvény egy ügy rendezésére, ha kiskaput is ad hozzá, amin keresztül sétálva nyugodtan meg lehet hosszabbítani ezen határidõt.
Így két és fél hónapon keresztül, egy nem létezõ iratot kértek, hiába bizonygattam, hogy az nem létezik, rá se hederítettek.
Miután kiderült, tényleg nincs a kért iromány, eszükbe jutott, hogy újból felmérjék a kár nagyságát, hadd lássák nem javult-e autócskám állapota, nem-é forrtak össze csontjai.
Mert itt záródik be a törvény nagykapuja, és nyílik meg a kiskapu, hiszen az ügy rendezésére elõírt három hónap attól az idõponttól számít, amikortól minden irat a dossziéba kerül.
A biztosító meg kérhet különbnél-különb iratot, például három hónaponként újból vizsgálhatja az roncsot, addig eltolva így a rendelkezésére bocsájtott idõt, míg a károsult megunja és feladja, vagy mindent felad és a másvilágon várja, hogy egy kis pénzecskét utaljanak számlájára(sajnos ismerek ilyen eseteket).
De megtörténhet, hogy idõközben a biztosítótársaság például csõdbe megy, és akkor már nem is kell egyel-talán fizessen, a megkárosított ez esetben búsan szopikálik akárcsak télapó novemberben.
Igen ám, de télapó tudja, hogy decemberben eljön majd az õ ideje, a károsultnak viszont gõze sincs, melyik hónapban, vagy évben jön el az az idõ, amikor kárát megtérítik.
Jelenleg így vagyok én is(csak tudnám meddig), amolyan novemberi télapós stádiumban, hogy a szomorú merevgörcs álljon, ebbe a csalásra alapuló kötelezõ biztosítási rendszerbe!


Szerző:
istefán
Kolozsvár
Férfi
1959
Követem
Globálisan gondolkodva
Bûn és büntetés
Reszket a gatyám mert...
A kötelező biztosítás
Úgy fizet az ASIROM, hogy ettől magam elsírom
A demokrácia sötét oldalán
Menekültek vagy honfoglalók?
A pénz rabjai vagyunk, de szabadok akár indián John a rezervátumban
Burned-out: azaz kiégve. De annyira fiatalon?
Mi lesz veled emberiség, ha eltűnnek a méhek?
Miért lopjátok el az életet?
A nagylelkűség ára
Fejet cserélhetünk nemsokára
Nyakunkon a defláció!
Az ördög lehelete
Intelligencia és civilizáció
Zöldülő marslakónak lenni
Mi lesz az atomfegyverekkel, ha időnap előtt bekopog a nukleáris télapó?
Pólusváltás vagy háború?
Lesz-e az Ebola vírusának ellenszere?
A betegségek nem csak az űrből jönnek
Jaj neked te szegény ördög!
Piac és demokrácia
A fekete doboz
Narkót adok nektek, földi mennyországot!
Füstöljek, vagy füstölögjek?
Infláció és defláció
Ha egy UFO -ban születtem volna...
A mezei tapsifüles és a vegyi fegyver
A halálcsillag
Klímafegyver és hidegháború
Fogyókúráznék
Volt élet a Marson, de miért tűnt el?
Félelem nélkül is reszketek
Csókhiányban szenvedünk
Katasztrofális a katasztrófavédelem
Egy menő orosz divat
Elfordul, vagy felfordul a világ?
Fordulat a bankvilágban?
Halhatatlanok leszünk!
A gondolat tuningol?
A lyukakról általában
A valódi műhús szelet
Kié a Föld holdja?
Bolond, vagy félkegyelmű
ITT A JÉGKORSZAK A KANYARBAN!
A Bűvös dátum: 2012. december 22.

« Előző cikk
Következő cikk »
Reszket a gatyám mert...Reszket a gatyám mert
Rettegek megsózni a zsíros kenyerem, nehogy ettõl valamilyen gyógyíthatatlan nyavalya álljon belém. ...
Úgy fizet az ASIROM, hogy ettől magam elsíromÚgy fizet az ASIROM, hogy ettől magam elsírom
Nehogy valaki azt higgye, örömkönnyeket hullatok bánatomban, nem kérem szépen, a bú sós cseppjeit eregetem, amikor rágondolok, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: