Zene

A nyár leglátványosabb Ákos koncertje várható a Szigeten

2012. 07. 18. • Szerző: Krissz
A nyár leglátványosabb Ákos koncertje várható a Szigeten

2012-ben Ákos teljesen új hangzású, önálló produkcióval tért vissza, melynek eredménye a nyár folyamán három nagyszabású koncert (Volt, Balaton Sound, Sziget).

 A Volt fesztivál sikere után, sajnálatos módon a Heineken Balaton Soundbeli fellépést húsz perc után megszakította egy hirtelen érkezett heves vihar. Ennek kárpótlásául a szervezők biztosítják a belépést a rosszul járt rajongóknak a Szigetre a fesztivál nulladik napjára, ahol egy hosszabb és igazi látványelemekkel tarkított produkcióban lehet részük. A karszalagokat a Nyugati téri jegypénztárnál lehet érvényesíteni. Sőt, még egy ráadásdátummal is bővült a turné, mégpedig az augusztus 25-ére szervezett, Félsziget fesztivál marosvásárhelyi állomásával.

 
Az idei albumról már ismert „Előkelő idegen” című dal mellett az album többi dala is hallható majd, ahogy Ákos nagy slágerei és a klasszikus bonanzás szerzemények is. Az egész estés előadás kuriózuma a megújult, szintirock hangvételben, az izgalmas látványelemekben, a különleges elektronikus motívumokban rejlik, melyek visszarepítik a hallgatót a Bonanza Banzai korszakba. Ákost az elmúlt években több ízben láthatta a közönség a nyári fesztiválokon, így az idei évad is rendkívüli élményekkel kecsegtet.
 
Kovács Ákos bár még csak 40-es éveit súrolja, máris hosszú évek zenei sikereit, szakmai elismeréseket, rajongók ezreit, fergeteges színpadi fellépések százait tudhatja magáénak. Ha visszatekintünk, több tucat albumának többsége aranylemez lett, s van köztük több platinalemez is. Ezeken, mint dalszövegíró és zeneszerző is közreműködött. Pályafutása az 1987-ben alakult Bonanza Banzai együttesben kezdődött, amellyel már a korai években hírnévre tett szert Magyarországon. Évekkel később megindult szóló karrierje, először párhuzamosan a zenekarral, majd az 1994-es felbomlás után már egyedül folytatta. Számos zenei díjjal büszkélkedhet, pl. MAHASZ-, Viva Comet-, eMeRTon díjakkal, de megkapta a Fonogram és az Artisjus díjakat is, és hatalmas kitűntetésként a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztkeresztjét és a Kossuth-díjat is. Ez utóbbit idén 2012-ben vehette át. Magyarországi turnéit mindig külföldi állomásokkal bővítette. A színház világában is számtalan alkalommal kipróbálta magát. Sokak számára pedig ismeretlen az információ, hogy Ákos verseket is ír, öt kötete jelent meg eddig. A sikertörténet folytatódik, jelenleg az új hangzású, látványtechnikával kísért koncertek formájában.
 
Ákos elektronikus produkcióját tehát legközelebb augusztus 7-én láthatja a nagyérdemű a Sziget fesztivál nulladik napján.
 
Schlezák Krisztina

 


Szerző:
Krissz


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Ilyen volt a 13. Hegyalja Fesztivál!Ilyen volt a 13. Hegyalja Fesztivál!
Tokaji bor, Tisza, jó zene, minden adott egy jó fesztiválhoz! ...
Borsodi Hegyalja Fesztivál 2012 – 4 napos buli a Tisza partjánBorsodi Hegyalja Fesztivál 2012 – 4 napos buli
Július 18-án immár 13. alkalommal telik meg basszussal és riffekkel a Tisza kemping. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: