Film

A sötét lovag: Felemelkedés - A tökéletes befejezés

2012. 08. 09. • Szerző: Thomas Matthews
A sötét lovag: Felemelkedés - A tökéletes befejezés

A film rendezője Christopher Nolan a tizenháromperces werkfilmben azt mondta, hogy a Batman trilógia megérdemel egy jó befejezést. Kétség nélkül ezt sikerült is megcsinálni.

 

A trilógia utolsó része nyolc évvel az előző rész után folytatodik és a film elején bemutatja, hogy majdnem teljes évtized alatt Gotham város mennyire felvirágzott, mennyire viszaesett a bűnözés és hogy Bruce Wayne-ből (Christian Bale) milyen visszahúzodó, nyilvánosságot nem kereső remete lett a nagy kastélyába zárva.
 
 
Közben egyre több új karaktert ismerhetünk meg, köztük Selina Kyle-al (Anne Hathaway) a macskanővel, aki Gotham Robin Hood-jának gondolva magát fosztogatja a város gazdag embereit és dolgozik az alvilág bujkáló embereinek függetlenül. A Wayne vállalat igatgatóságával is megismerkedünk, közelebbről Miranda-val (Marion Cotillard), a világbékét és a zöld környezetet támogató elfogult hölggyel. A film forgataga során egyre fontosabb jelenetei vannak egy feltörekvő rendőr ifjúnak, Blake-nek (Joseph Gordon-Levitt).
A film elején megismerjük a főellenséget Bane-t (Tom Hardy) is, akinek nyitójelenete meglehetősen erős és látványos. A levegőben szétszedett, széthulló repülő és a tökéletesen kivitelezett akció után kétségünk se lehet, Bane embereivel elszántak és komoly tervvel jöttek, folytatni a Sötétség Ligájának küldetését, elpusztítani Gotham városát. Ezzel a önkéntes számüzetésbe vonult Batman-t újra előcsalogatja fészkéből és a Wayne vállalat katonai kütyüfelelősének, Lucius Fox (Morgan Freeman) segítségével fegyverarzenálja teljesebb lesz.
Az első alkalom, amikor szemtől szembe kerül Batman a főellenségével Bane egyértelmű főlényt arat. Bruce-t egy arab börtönbe számüzeti, hogy ott nézze végig Gotham elpuszulását és hogy megtörve haljon meg az óriási kút mélyén, ezzel Gothamtől elvette a denevérember megjelenésének lehetőségét.
A gonoszok sorozatos támadásokkal és tökéletes tervvel megbénítják a várost, Wayne vállalat által készített energiareaktort átalakítják időzített bombává, ami azonnal a levegőbe repíti a várost a 12 millió lakosával együtt. Teljes mélypont és kilátástalanság a helyzetből.
A film befejezése egymás után hozza a váratlanabbnál váratlanabbnál helyzeteket és jeleneteket, miközben látszik Bane és bandája elszántabbak, mint a film elején tűnt, Gothamnak pusztulnia kell.
A film elején nem teljesen voltam tisztában a szállakkal, de erről elvette a figyelmet a pörgös történet, Bane félelmetes szeme, az új technikai kütyük és inkább vártam, hogy mi lesz a következő csavar. A vége szerintem nem is lehetett jobb, messze az elvárásaim felett teljesített, régen volt ilyen jó befejezése egy trilógiának. Aki csak egy kicsit is érdeklődik a film iránt menjen el megnézni, mert tényleg tökéletes.
 
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

Szerző:
Thomas Matthews
Budapest
Férfi
1990
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Éjsötét árnyék kritikaÉjsötét árnyék kritika
Tim Burton és Johnny Depp ismét új filmbe fogott, immáron nyolcadik alkalommal. Az új téma a dark-os, vámpíros sötét világ, ...
Miért gagyik a verekedős videójáték-filmadaptációkMiért gagyik a verekedős videójáték-filmadaptációk
Hosszú, de legalább kimerítő értekezés a címben szereplő problémákról, filmeseknek, rajongóknak, és érdeklődőknek. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: