Programajánló

A világ legjobb gitárvirtuózai a Margitszigeten

2015. 03. 07.
A világ legjobb gitárvirtuózai a Margitszigeten

Az elmúlt években a Buena Vista Social Club hozta meg az igazi mediterrán hangulatot a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, idén ezt az életérzést a Gipsy Kings alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies garantálja augusztus 22-én.

 

A Gipsy Kings alapítójának együttese lesz a Budapesti Nyári Fesztivál idei világzenei szenzációja. A Chico and the Gypsies a világ egyik legjelentősebb cross-over formációja, mely megelőzi még a Buena Vista Social Clubot is, mely tavaly nyáron búcsúturnéja keretében kápráztatta el a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét.
 
Alapítója, Jalloul „Chico” Bouchikhi afrikai családból származik, de Franciaországban nőtt fel. Tizenhat évesen kezdett el gitározni, és akkor ismerkedett meg José Reyes-szel, akivel közösen alapították a Gipsy Kings zenekart. Chico olyan világhírű slágerek társszerzője, mint a Bamboleo, a Djobi, Djoba és a Ben Ben Maria. 1992-ben hozta létre saját zenekarát, mellyel szintén világhírnévre tett szert.
 
A Chico & The Gypsies flamenco, cigányzenei és afro-kubai stílusokból építkező örömzenét játszik. A dalok spanyol nyelven szólalnak meg, latinos dallamvilággal, forró, tengerparti hangulatot varázsolva a színpadra. A formáció számos művésszel készített közös felvételeket, és az első francia zenekar, mely platinalemezes lett az USA-ban. Legismertebb daluk, a Bamboleo tüzes temperamentumával minden idők legnagyobb cigány himnusza.
 
A szenzációs hangulatot teremtő zenekar először lép fel a Margitszigeten, ahol a nyolc kiváló gitárvirtuóz egy zongoristával, egy hegedűssel és két ütőhangszeressel egészül ki. A nyár kihagyhatatlan szabadtéri koncertjére 2015. augusztus 22-én kerül sor, melyre már most érdemes jegyet váltani. Az Early Bird kampány keretében a legjobb helyekhez februárban 40%, márciusban 30% kedvezménnyel juthatnak hozzá a „korán kelők”, online és személyes jegyvásárlás formájában is.
 
Bővebb infó: www.szabadter.hu

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Akvárium 1. & Random Trip 6. születésnapi koncert & Dorfmeister dj setAkvárium 1. & Random Trip 6. születésnapi koncert
Fellép: Zalon (ex-Amy Winehouse Band), Tátrai Tibor, Sena, Eckü, Mc Kemon, Sárik Péter. ...
WWE LIVE pankráció show BudapestenWWE LIVE pankráció show Budapesten
Hosszú várakozás után végre Magyarországra érkezik a világ legnagyobb pankrációs szervezete, a WWE! A Papp László Sportarénában ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: