Technika/Életmód

Alpha Led Oxy Spa kabinos fogyás az Armonia Stúdióban – beszámoló

2013. 06. 05. • Szerző: yudy
Alpha Led Oxy Spa kabinos fogyás az Armonia Stúdióban – beszámoló

Akarsz pihenni egy órát, kellemes zenét hallgatva úgy, hogy közben még fogysz is? Ne gondolkodj sokat, inkább tedd meg!

 

Még soha nem próbáltam hasonló készüléket, ezért izgatottan és várakozással telve, örültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhatom az Armonia Stúdió Spa kabinját.
Már a telefonos időpont egyeztetés is jó benyomást tett rám. A hölgy, akivel beszéltem igen kedves és segítőkész volt. Gyorsan találtunk olyan időpontot, ami mindkettőnknek megfelelt.
A szalon szerényen húzódik meg a Szépvölgyi út forgatagában, hivalkodás, feltűnősködés nélkül. Nem is gondolnánk, hogy itt egy kis szigetet találunk a hatalmas nyüzsgés közepette, ahová érdemes betérni, hogy kicsit pihenjünk, felüdüljünk, elengedjük magunkat, szabadulva egy órácskára a napi gondoktól, problémáktól. Az, hogy közben még az egészségünknek is használunk, vagy fogyni is lehet, már csak hab a tortán.
Két nagyon kedves és barátságos hölgy fogadott. Ami azonnal feltűnt, az a patyolat tisztaság volt. Látszott, hogy itt különös gondot fordítanak erre. A kölcsönös bemutatkozás után igen alaposan kikérdeztek egészségügyi állapotomról. Ez fontos, mert bár a kezelés segít megóvni egészségünket, van néhány ellenjavallat, amikor nem ajánlják a használatát. Ilyenek például: a terhesség, menstruáció, láz, nedvedző bőrbetegségek, súlyos szív és érrendszeri megbetegedések, szívelégtelenség vagy trombózis, amikor a kezelést nem szabad igénybe venni. Ezeket a kérdéseket gyorsan tisztáztuk. Néhány perces beszélgetés után már úgy éreztem magam, mintha nem is most ismertük volna meg egymást, hanem „ezer éve” ide járnék. Megállapodtunk abban, hogy a kezelés alatt (de természetesen azon kívül is) talán az egyik legfontosabb dolog, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot juttassunk a szervezetünkbe. Ez napi két és fél – három liter folyadékot jelent. Mivel aznap már túl voltam kb. két liter ásványvízen, indulhatott a kezelés.
 
Első lépésként – ez sokunk számára kellemetlen - a mérlegre álltam. A tények kemény dolgok, maradjunk annyiban, hogy a mérleg x3,4 kilogrammot mutatott. Ezt igen nagy sajnálattal konstatáltam, de továbbléptünk a dolgon és következett a fóliázás. Ez azt jelenti, hogy a problémás részeket - úgy, mint combok, popsi, has, hát, karok - bekenték egy nagyon finom, fahéj illatú zselével, majd egy speciális fóliával be is tekercselték. A kényes helyeket hűsítő zselével kentem be.   Amikor ezzel végeztünk, elfoglalhattam helyem a kezelő kabinban. A készülék külső megjelenésén is látszik, hogy a tudomány és technika egyik legfejlettebb képviselője. Belül ergonomikus kialakítású, nagyon kényelmes. Miután elhelyezkedtem, beállítottuk a gépet. Egészen pontosan én csak válaszoltam a kérdésekre, a készüléket természetesen a szakember állította be. Első alkalommal 45 percet választottunk és 70 fokot. Az arcomat ventilátor hűtötte, ennek erősségét is állítani lehetett. A kijelzőn azt is láthattam, hogy az eltelt idő alatt mennyi kalóriát égetett el (nagyjából) a szervezetem. Jobb kezemnél, oldalt, a fekvő felület oldalán volt két gomb, amivel azt lehetett beállítani, hogy a kezelés alatt milyen intenzitású masszázst szeretnék. Ezt egyébként a kezelés ideje alatt bármikor meg lehetett változtatni. Kaptam egy oxigén maszkot, melynek segítségével extra mennyiségű tiszta oxigént lélegezhettem be.  Ennek az a jelentősége, hogy a plusz oxigén segíti a szív munkáját és a méregtelenítést, valamint gyorsítja a sejtszintű anyagcsere folyamatokat. Ez bármikor levehető, ha a kezelés során az izzadás miatt esetleg kényelmetlenné válik a viselése. Nekem egyébként nem volt zavaró, végig magamon hagytam.
A sok lehetőség közül, én lazító, meditációs zenének Enyát választottam. Nem volt más hátra, mint becsukni a szemem, és átadni magam 45 percig a pihenésnek. Ez nagyszerűen sikerült is. Nem aludtam el (bár határeset volt), de nagyon élveztem a kikapcsolódást.
A negyvenöt perc elteltével jókedvűen, bár kissé fáradtan szálltam ki a kabinból. A tulajdonos elmondása szerint, az eddigi tapasztalatokból az derült ki, hogy kétféle típus a jellemző. Az egyik, akit a kezelés rögtön „feldob”, és úgy pattan ki a fülkéből, a másik – ez lennék én is – aki rögtön a kezelés után kicsit fáradt, és másnapra lesz energiával teli.
Ismét mérlegelés következett. Az eredmény ugyan az volt, mint amivel indultunk. Ez azt jelenti, hogy a folyadék bevitelen még van mit javítani. Sebaj, legközelebb még több vizet fogok inni.
A nap végén – hogy ez mennyire köszönhető a kabin használatának azt nem tudom – remekül aludtam, és másnap valóban a szokásosnál nagyobb energiával vágtam neki a napnak.
Még két alkalommal vettem igénybe az Alpha Led Oxi Spa kabint. A második és harmadik alkalommal sokkal több folyadékot ittam, mint előtte. Ez az eredményen meg is látszott. A mérlegre állások során azt tapasztaltam, hogy, hogy a kezelés előtti, illetve utáni súly között több mint fél kg. különbség volt alkalmanként. Összesen egy kilogrammot fogytam a három alkalom alatt.
 
Nagyon szimpatikus volt, hogy a tulajdonos nem hitegetett egy pillanatig sem semmi olyannal, ami nem igaz, bár lehet, hogy jól esett volna hallani. Csak azt mondta, amire valóban számítani lehet.
Ez viszont be is jött. Abban maradtunk, hogy akkor tekinthető az egy kilogrammos fogyásom stabilnak, ha egy hét múlva még mindig nem jött vissza.
Jelentem, ez sikerült. Eltelt az egy hét, és a súlyom egy kilóval kevesebb maradt. Nagyon örülök neki.
Azt javaslom minden bizonytalan hölgynek – és úrnak is - aki még nem próbálta, hogy nyugodtan próbálja ki a fogyásnak, egészségmegőrzésnek ezt a fajtáját, nem fog csalódni.
Ajánlom figyelmetekbe az Armonia Stúdió honlapját, ahol részletes leírásokat és árakat is találtok.
 
Végül néhány szó arról, hogy mi is az a mély-meleg terápia, és miért tud segíteni a fogyásban?
Röviden: szervezetünknek nagyon fontos az, hogy a testünk hőmérséklete megfelelő legyen. Ezért meglehetősen sok energiát fordít (vagyis az általunk elfogyasztott ételeknek egy igen jelentős részét használja) arra, hogy szervezetünket optimális hőmérsékleten tartsa. Ha testünket kívülről melegítjük, akkor a szervezetünk arra fog törekedni, hogy visszaállítsa a számára megfelelő hőmérsékletet, tehát sokkal több energiát fog elégetni.
 
Jó pihenést kívánok, egészségetekre!

 


Szerző:
yudy
Budapest

1901
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Volt élet a Marson, de miért tűnt el?Volt élet a Marson, de miért tűnt el?
Végre, a sok bizonytalanság után, most már bizonyos, hogy volt élet a Marson! ...
A divat új Püthiája?A divat új Püthiája?
Az IBM tőle szokatlan terepre tört be az által – bár ez mégsem újdonság tőle –, hogy előrejelzést adott, a divat ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: