Komment

Amikor a gyémánt már nem ragyog…

2012. 05. 18. • Szerző: Szuper.cicumicu
Amikor a gyémánt már nem ragyog…

Mint most is, ismét a környezetemből merítek energiát. Talán a téma már elcsépelt és időt múlt, de sajnos ismét új tapasztalatokat gyűjtöttem be. Az egész az ősidőkből ered. Talán az ősidők asszonyai rontottak már el mindent?

 

Hiszen ott volt a mamutot hazahúzó férfi, akit hűen várt kedvese a barlangban. És ez a kép még a mai napig él. Időközben a mamutból szarvas lett, a szarvasból pedig vagy pénz, vagy bevásárló szatyor. De egy valami megmaradt. A hű kedves a barlangban. Az már nem változtat semmin,hogy a barlang szép lakássá alakult,hiszen a sötétség és a bezártság megmaradt.
A kapcsolat elején minden gyönyörű. A nő ragyog, mint a gyémánt. Persze nem csak a férfin múlik, hogy a nő mindig gyémánt maradhasson. Hanem magán a nőn is. Azon, hogy kiáll –e magért, vagy hagyja, hogy a fénye szépen lassan elkopjon.
A nők mindig küzdöttek az elnyomás ellen, és valljuk be sosem volt könnyű dolgunk.
De sajnos sokan beletörődnek helyzetükbe és nem képesek kitörni és harcolni. Sok olyan történetet hallottam már, amikor a férfi maga alá gyűrte az általa szeretett nőt. A nő elvakultan a szerelemtől, pedig maga mögött hagyja szép lassan az álmait és a vágyait és igaz önmagát, hiszen hűen szolgálja párját. Itt kezdődik a legnagyobb hiba. Másoknak megfelelni és hagyni, hogy más elnyomjon minket. Nagy baj, ha mások igényei mögött a miénk csak sokadikként szerepel. Ördögi kör, ami sosem ér véget, csak egyre rosszabb lesz. Persze csak, ha hagyjuk magunkat. Ha egy nő nem boldog azt nem fedi le a legjobb smink sem, maximum az ócska hazugságok.
Sok nő veszített már fényéből a félelem miatt.
Hölgyeim, ne hagyjátok magatokat. Legyenek céljait, álmaitok, amiket megvalósítotok, és ne hagyjátok magatokat befolyásolni. Ne éljetek elnyomva, hiszen kompromisszumot mindig lehet és kell kötni. Legyen saját véleményed és akaratod. Magadnak felelj meg, hogy boldogan nézz a tükörbe, minden nap. Ha sportolni akarsz? Tedd! Ha szépülni akarsz? Tedd! Harcold ki a támogatást és ne hagyd, hogy uralkodjon fölötted bárki. Ha vagy olyan szerencsés –mint büszkén mondhatom, jómagamat- akkor ezekért nem kell harcolnod egyáltalán.
Így maradhatsz örökké gyémánt, ami mindig ragyog, és nem kérdezed magadtól kétségbeesetten évek múlva, hogy hol rontottad el?!?
Harcra fel hölgyeim, hogy sose mondhassa azt Rád bárki, hogy:
Olyan vagy, mint egy gyémánt, ami már nem ragyog.

Szerző:
Szuper.cicumicu
Budapest

1989
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
A jelszó: nyitottságA jelszó: nyitottság
Az utóbbi három cikkemben tulajdonképpen nem tettem egyebet, mint a férfiakkal szembeni előítéleteimre helyeztem a hangsúlyt. ...
A bizalomA bizalom
Talán könnyű megszerezni, talán nem, de elveszíteni a legkönnyebb. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: