Film

Az igazi kaland – DVD ajánló

2012. 07. 14. • Szerző: littlecat
Az igazi kaland – DVD ajánló

Egy kedves családi történet, tele izgalmakkal és szép állatokkal. Vidám, ámde mégis szomorkás történet, mely egy család gyászidőszakát mutatja be és a varázslatos újrakezdést, mindezt egy állatkertben.

 

Benjamin Mee nemrégen vesztette el szeretet feleségét és egyedül marad két gyermekével Shopieval és Dylannal. Mindenki sajnálattal nyit a család felé, ám amikor Benjaminnak pusztán sajnálatból ajánlanak, fel egy állást megelégeli a dolgokat. Ugyanezen a napon fiát is eltanácsolják az iskolából, mert sok rossz fát tett a tűzre.
A fiú nehezen dolgozza fel anyja elvesztését, rajztehetségét kihasználva eléggé sötéten ábrázolja az alakjait. Benjamin úgy dönt, az egész család új életet kezd kezdve az új ház vásárlásával, így hát egy ingatlanügynökkel elindulva keresnek új otthont.
Találnak egy tökéletes házat azonban ehhez a házhoz egy romos állapotban lévő állatkert is tartozik. Mikor Benjamin meglátja, lányát az állatokkal a szíve mélyén tudja meg kell lépnie ezt az igen felelőtlen lépést.
Miután beköltöznek, kiderül, mennyi probléma van, és, hogy ez mennyi pénzbe kerül. Benjamin nehezen rázódik bele a dolgokba azonban az állatkert dolgozói a segítségére vannak. Itt van például a csinos és vonzó Kelly az állatkert főgondozója, aki beletanítja Benjamint az állatkert dolgaiba.
Miután kifogynak a pénzből, mindenki kétségbe esik, és azt rebesgetik, hogy Benjamin eladja az állatkertet. Azonban egy földöntúli segítség érkezik Benjamin felesége egy takarékbetétkönyvet hagyott férjére. Ennek hála tovább munkálkodhatnak az állatket megnyitásán.
Az állatkert legöregebb lakója Spar az öreg oroszlán, aki nagyon súlyos betegségben szenved. Benjamin benne látja, egykori feleségét ezért nagyon kötődik az állathoz, és mikor már el kéne, altatni akkor sem engedi, mert bízik benne, hogy még meg lehet menteni.
Az apa még távol az előző életétől is rengeteg családi gonddal küzd és mellette az állatkert megnyitása is közeledik. Fiával való viszonya nem nagyon látszik rendeződni ugyanis az apa elvesztett feleségét látja fiában. Spar a tigris egyre rosszabb állapotban van.
Spar halála után a dolgok rendeződni látszanak. Dylan készít, egy rajzot a tigrisről melyet apja felhasznál az állatkert logójaként. Az egész csapat együtt dolgozik azon, hogy az állatkert a legszebb formájában nyithasson meg.
Vajon az ellenőrzés után megnyithat az állatkert­? Megtudhatjátok ebből a kedves kis történetből, mely minden állatbarát arcára mosolyt csal és minden ember szívébe csal egy csöppnyi vidámságot.
 

 

A lemezek tartalma:

  • A film (kb. 120 perc)
  • Audiókommentár
  • Állatkerti forgatás Cameron Crowe szemszögéből
  • Their Happy Is Too Loud: a zene háttere
  • A valódi Mee igaz családi története
  • Neal Preston fotóalbuma
  • Kimaradt és bővített jelenetek
  • Bakiparádé

 

Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
A csodálatos Pókember - kritikaA csodálatos Pókember - kritika
A stúdiók a millenium után kitüntető figyelmet szenteltek a világot és annak lakóit folyamatosan megmenteni óhajtó, emberfeletti ...
Vasember 2 DVD ajánlóVasember 2 DVD ajánló
Az első filmhez képest a második film is nagyot ütött. A film bővelkedik látványelemekben és hatalmas csatajelenetekben ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: