Újságíró pályázat

„Az úgy volt…” X. Janikovszky Éva meseíró pályázat Lejárt.

2013. 03. 25. - 2013. 04. 26.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2013. március 25. és április 25. között 10. alkalommal hirdeti meg a Janikovszky Éva meseíró pályázatot „Az úgy volt…” címmel. A felhívás célja kettős: részben a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységének ösztönzése, részben pedig tisztelgés a tíz éve elhunyt írónő, Janikovszky Éva előtt.

A meseíró pályázat azoknak a gyerekeknek szól, akik nemcsak mások történeteit olvassák érdeklődéssel, hanem saját maguk is szívesen írnak. A személyes élményeken, fantázián, kreativitáson alapuló történetmesélés a gondolatok megfogalmazására, rendszerezésére szolgál, mely nyelvi rendszert és gazdag kifejezőkészséget feltételez. Az ország legnagyobb közkönyvtára fontos feladatának tekinti a fiatal nemzedék önálló alkotótevékenységének támogatását és ezen keresztül az irodalom megszerettetését is.
A jubileumi pályázat mellett Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulója alkalmából az életművet gondozó Móra Kiadó vándorkiállítást rendez, mely 2013. május 15. és június 3. között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában kerül bemutatásra. A tárlaton az írónő könyvei, naplórészletei és fotói mellett többek között írógépe és gyermekkori naplóinak részletei is megtekinthetők majd.
A Janikovszky Éva meseíró pályázat résztvevői a korábbiaknak megfelelően két kategóriában indulhatnak: a 6-10 évesek és a 11-16 évesek korcsoportjában. A jelentkezők bármilyen témát választhatnak, tematikai megkötés nincs. Pályázni az ország határain belüli és határain kívüli településekről is lehet. Minden pályázó csak egy, maximum 5 A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat.
A pályaműveket postai úton a Központi Könyvtár címére (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) vagy
e-mailen a titkar@fszek.hu címre kell beküldeni vagy személyesen a Központi Könyvtár Átriumában megtalálható gyűjtőládába lehet bedobni. Ebben az évben a pályaművek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár valamennyi tagkönyvtárában is leadhatóak. A beérkezett írásokat az előzsűri minősíti, a továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. május 31-én, pénteken 14 órakor kerül sor a Központi Könyvtárban.

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

« Előző cikk
Következő cikk »
Zsigmond Márta Médiadíj 2013 - Pályázz velünk!
A Zsigmond Márta Médiadíj alapításának célja, a 2010-ben elhunyt Zsigmond Márta szakmai örökségének megőrzése, emlékének ...
HÜPATIA média díj
A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja 2013. március 8.-a, a nemzetközi nőnap ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: