Komment

Az úszás

2013. 03. 20. • Szerző: matyastimes
Az úszás

Mindenki annyira vidám. Akármerre nézek, csak mosolygó arcokat látok. Várják, hogy a kellemesen hűvös víz a testükhöz érjen, és oldódni tudjanak benne. Miért nem mosolygok én is?

Állok megbénultan, várom, hogy a csengő megszólaljon végre. Túl akarok lenni az egészen.
 A teremben meleg van, a vízből felszálló pára betölti az egész teret. Látom, hogy másoknak mennyire jó érzés a forróságban állni. Az érzésüket csak a kellemes víz fokozhatná, amelyet hamarosan meg is érezhetnek: átadhatják magukat a lágy simogatásnak, elmerülhetnek, felhőtlenül szórakozhatnak, igazán élhetnek...
 Rajtam kívül mindenki úszkál már, egyedül állok a medence szélén. Egy cseppnyi melegséget sem érzek, mert a szívemből kiáradó jéghideg érzések az egész testemen végigsújtanak. Vacognak a fogaim. Reménység önt el, hogy a víz majd jó barátom lesz, s kimossa az életemből a sötét foltokat.
 Bármennyire is szeretném őt, félek tőle. Először csak leülök a medence szélére, a lábamat lógatom a boldogságba. Amint a lábujjam alámerül, gyorsan ki is rántom. Rájövök arra, hogy túl elbizakodott voltam: jobban meg kellett volna ismernem. Ő is hideg volt, s nem segített rajtam semmit.
 Lélekben fel is adtam, legszívesebben kisétálnék, felöltöznék és hagynám az egészet. Mégis látom, ahogy hullámzik, érzem, ahogy hívogat. Nem tudok ellenállni. Egy idő után talán megszokom, és valóban kellemes lesz ez az egész. Mielőtt meggondolhatnám magam, a vízbe ugrom. Egy pillanat kellett csak, és meg is szoktam a víz hőmérsékletét, amely hűvösből gyorsan forróra váltott. Ezek szerint nem akarta, hogy lassan kóstoljak bele, azt szerette volna, ha rögtön, fejestől elmerülök benne.
 Hihetetlenül jó érzés. Úszkálok körbe-körbe, nem törődöm senkivel. Csak én vagyok és a víz.
 Az elfáradt gondolataim elkezdtek kiszökni a fejemből. Nem szabott gátat semmi az érzéseimnek. Felhőtlenül érezhettem, anélkül, hogy bármilyen társadalmi kötelesség a vállamon lett volna. Nem érdekelt senki véleménye; mindenki azt gondolhat, amit akar. Én csak úszkálok, úszkálok békésen. A víz eltakar mindenki elől. Amíg félni szoktam, hogy valaki megláthatja a mélyen titkolt érzéseimet, most nem félek. Rengetegen voltunk a medencében, mégis jobban egyedül voltam, mintha magányosan félrevonultam volna - gondolkodni.
 Átúszok az életemet. Találkozok a csalódásaimmal és a büszkeségeimmel. A szerelmemmel.
 Túlságosan is elérzékenyülök. Megpróbálom eltakarni az arcom, hátha valaki megláthatja az éppen kicsorduló könnycseppemet, amint az arcomon végigsiet. Szerencsére a víz most is segít. Finom kis hullámaival lemossa az arcom, mintha azt akarná üzenni, hogy nem kell szomorkodni, nem kell sírni: én itt vagyok neked.
 Lassan az óra végéhez közeledünk. Fáj belegondolni, hogy itt kell hagynom a barátomat. Jobban megszerettem, mint bárkit eddig.
 Nem, nem és nem! Maradni akarok, örökre! Hiába tudom, hogy esélytelen...
 Az úszkálástól meggyengült tüdőmre a kellemes és lágy víz most vasgolyóként nehezedik. Mintha jelezni szeretné, hogy bármennyire is akarsz maradni, ideje menned. Én imádom és tisztelem őt, ezért nem ellenkezem a parancsának. A végszót jelző síp után kimászok a medencéből, s az öltöző felé igyekszem. Egy utolsó pillantást vetnék még a vízre, de félek: a búcsúzás fájdalma ismét egy könnycseppet  varázsolna az arcomra, s a víz többé nincs itt nekem, hogy letörölhesse.
 Így csak sóhajtok egyet, és indulok megtörölközni. Letörlöm magamról a szelídség és a gyengeség utolsó cseppjét is, hiszen vár a vad világ.
 
                                                                                                                           Farkas Bendeguz


Szerző:
matyastimes


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Hogyan lettem hiánycikk?Hogyan lettem hiánycikk?
A válasz sokrétű és nem csak rám vonatkozik, következésképp magyarázatra szorul. Korunk gazdaságában a nemes fémek ismerete ...
Tiszta lappal...Tiszta lappal
Ha kíváncsiak vagyunk egy szerelem szavatosságára minden összetevőjét érdemes megvizsgálni. Milyen sorsa van a kapcsolatoknak ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: