Zene

Azok a buja 20-as évek, avagy Simply Swing, a bűnös éjszaka Lejárt.

2012. 12. 21. • Szerző: defiszon
Azok a buja 20-as évek, avagy Simply Swing, a bűnös éjszaka

December 28. Simply Swing – azok a buja 20-as évek: Orfeumban, a Pesti Mulatóban... Csudába a szesztilalommal! - kiáltott a főúr, s átfordította a táblát a mulató ajtaján; Zárva. Pedig még csak most kezdődött az éjszaka. Szavait ováció követte, az éjszakai köd is beleremegett.


Oh, azok a zajos 20-as évek!
A sarokban Myrtill és bandája rázendített a Swinguistique-re, a tömeg egyszerre csípőkké és vállakká változott, szoknyák lengedeztek, sarkak csattogtak a kopott fapadlón.
Oh, azok a táncos 20-as évek!
- Gint! - üvöltöm a pultot támasztva, amaz csak bólint, de már tölti is az italt a bögrémbe. Egy korty az egész, már újra is tölt. Épp szivarra gyújtok, mikor belép a hátsó ajtón. Vállán hermelin szőrme, rövid haja hullámzik bíbor arcán.
Oh, azok a csábos 20-as évek!
Rögtön megismer. Határozott nőiességével minden tekintetet magára von, ahogy smaragd ruhájában átsuhan a hajszálcsíkos zakók között. Leül mellém. Egy korty, újra tölt. Felhúzza hosszú lábát a bárszék támaszára, meredten bámulom, ő meg csak lesüti a szemét kislányosan. Játszik velem.
Oh, azok, azok a hosszú lábak!
Ő nem bögrében kapja az italt, ő különleges. Csak annyit mond: Táncoljunk! - de egyetlen szavában több a hatalom, mint Al Capone kezében. Még egy korty, és már követem is. Megérintem a kezét, a vállát, a derekát, csípőnk mikor összeér, csak szorítanám magamhoz; Jól ismeri ezt a táncot, ő a legjobb.
Oh, azok a buja 20-as évek!
Fülében gyöngy. Karján óra. Kilenc van. Korán van még, hogy ilyen kába legyek, de a Gin... nem is, inkább Ő. Megrészegít. Úgy járjuk a pingvintáncot, hogy közben forog velem az egész terem. Hallom a szaxit, a zongorát és az éneket, de a dobot csak a mellkasomban. Érzem, hogy figyelnek minket, összesúg a tömeg. Már nem számít semmi.

Oh, azok a bűnös 20-as évek!

 Swing, Charleston, Chanel és Jazz.
A bűnös város ma éjjel: Budapest!

Az Orfeum-ban idézzük meg együtt a 20-as évek hangulatát, és kiáltsuk együtt december 28-án, hogy a csudába a szesztilalommal!

Bővebb info: https://www.facebook.com/events/292967890806824/

Koncert 20:00 órától.
Kapunyitás 19:00 órakor. Vacsorázási lehetőség folyamatosan.

Jegyek válthatók
- a helyszínen (Orfeum, 1073 Budapest, Erzsébet krt 43-49.) keddtől péntekig 16-19 óráig, illetve programok napján zárásig
- az interneten www.orfeumclub.hu (www.jegymester.hu; www.jegy.hu) 


Szerző:
defiszon
Jásztelek

1989
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Magyar Metal: Phoenix Project Magyar Metal: Phoenix Project
Egy populárisabb Heavy Metalban látják a jövőt, és már fel vannak készülve atomháború esetére is. Zenéjükkel értékeket szeretnének ...
Megjelent a Wasabi Kht. zenekar második videóklipjeMegjelent a Wasabi Kht. zenekar második videóklipje
Bemutatjuk nektek a Wasabi Kht. együttes legújabb klipjét, és válaszoltak pár kérdésünkre, azoknak, akik esetleg még nem ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: