Gasztro

Bacchus étterem – Szökjetek meg a belvárosból egy estére!

2013. 04. 18. • Szerző: Lilu
Bacchus étterem – Szökjetek meg a belvárosból egy estére!

Hogy mit vártam a szombat estétől? Egy kis romantikát, meghittséget, mégis valami izgalmat, valami újat és egy csipet varázslatot. Mindezt meg is kaptam.

 

Ahogy elindultunk Szigetmonostorra, hogy egy kellemes estét töltsünk el a Bacchus étteremben, még az eső is elállt a kedvünkért. Egy jó tanács az indulás előtt: Bár az étterem honlapján ugyan Petőfi Sándor utca 19 szerepel pontos címként, ezt a mi okos kis szerkezetünk nem ismerte fel, a GPS-be tehát csak Petőfi utcát érdemes beütni. Mi az M0 felől közelítettük meg Szigetmonostort, keresztülmentünk Leányfalun és Tahitótfalun és lassan meg patek philippe aquanaut replica replica patek philippe moonphase audemars piguet royal oak tourbillon replica breitling superocean 42 replica omega moonwatch replica hublot diver 4000 replica rolex datejust ii 41mm replica replica emporio armani ceramic watches blancpain villeret replica longines conquest replica oris williams f1 replica patek philippe aquanaut replica is érkeztünk. Ahhoz képest, hogy nem olyan régen azzal példálóztam, hogy mi lenne velem, ha egy messzi faluban lerobbannék kocsival - mondjuk Tahitótfalun - egész hamar odaértünk. És onnan már csak pár percre van Szigetmonostor. Az étteremre könnyű volt rátalálni a hangulatos utcák egyikében, lakóházak között, nem túl hivalkodóan, egy kisebb parkolóval, amekkorára szükség van. Ahogy kiszálltunk a kocsiból két dologra lettem figyelmes: a síri csendre és valami mennyei illatra, ami leginkább valami roston sültére emlékeztetett. A legközelebbi ajtónál próbálkoztunk bejutni, ahol sikerült meglepnünk egy éppen levesüket fogyasztó társaságot, az ugyanis nem a bejárat volt. A főbejárat ugyan elől, de nem középen, hanem jobb oldalon van, mellé - ahogy szokás - ki van téve az aktuális étlap.
Nagyon hangulatos, családias, nem túl puccos hely ez a Bacchus.
 
Mielőtt megkaptuk volna az étlapot én már kigondoltam, hogy mit is fogok választani a valószínűleg szokásos éttermi kínálatból. Nagy meglepetésemre azonban az étlapon csupa különlegesség szerepelt.
Az előételek között az illatos gyógyfűleves fürjtojással megmozgatta a fantáziám. A főételek között külön oldalt kaptak a csigák, békák, kagylók, rákok, halak. Megfordult a fejemben, hogy bevállalom a békacombot rántva kapormártással vagy a zöldkagylót fokhagymás spagettivel, de nem vagyok a tengeri herkentyűk híve, ezért továbblapoztam. Az étlapon volt még libamáj, narancsos kacsa, borjú, rántott karaj és mindegyik valami ínycsiklandó változatban. Vadas húsokból is volt kínálat a szarvastól a vaddisznóig. Nehéz volt a választás, mert legszívesebben mindegyikbe belekóstoltam volna. Szerencsére segítségünkre jött a szakács, aki újabb fogásokat ajánlott, olyanokat, amik nem is szerepeltek az étlapon. Részletesen elmondta, hogyan készíti őket és engem már le is vett a lábamról. A vége az lett, hogy egyikünk sem az étlapról választott. Én zöldséges galamb levest ettem, Isti pedig lazaclevest pirított lazac darabokkal. Pár perc alatt kihozták a leveseket, addig eldöntöttük mi legyen a főfogás. A párom halas napot tartott és kipróbálta a szakács által ajánlott kardhal filét fokhagymás spenóttal és vajas grillezett krumplival. Én pedig a kacsamellet választottam (szintén nem az étlapról), amihez nagyon finom salátát kaptam. A séf pontosan elmondta, hogy hogyan fogja készíteni, és hogy a kacsamellet nem süti át teljesen, kicsit rózsaszín lesz, de nem nyers. Úgy is volt. A szakács fia hozta ki a főételeket, talán kevesebb, mint tíz percen belül.
 
 
Érdekessége még az étteremnek, hogy nagyon családias és nem csak azért, mert átköszöngettek egymásnak a vendégek az egyik asztaltól a másikhoz, hanem azért is, mert a szakácsunk felesége, gyerekeik és a sógor volt szolgálatunkra az este folyamán.
Igaz, hogy mire befejeztem a főételt, már jóllaktam, de azért ettem volna még valami desszertet. Így én egy epres, vanília fagylaltos tejszínhabos palacsintával zártam az estét. Tökéletes befejezése volt ennek a kellemes vacsorának.
 
Fiúk! Ha a barátnőtök valami romantikus húzást vár tőletek, a Bacchus-t csak ajánlani tudom!
 
A Bacchus weboldalán árakat és fotókat is találtok!

 


Szerző:
Lilu


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Rivalda Étterem BudapestRivalda Étterem Budapest
A világörökség részét képező Várnegyed szívében fekvő Rivalda étterem 2000. májusában történt megnyitása óta kifinomultan ...
Étteremteszt - Sunny Diner amerikai étteremÉtteremteszt - Sunny Diner amerikai étterem
Egy naposságban jócskán szűkölködő téli kora estébe sikerült vidám és ízekben gazdag élményt csalnia a Sunny Diner-nek. ...

Legnépszerűbb cikkek »
MAN vs FOOD - Fald fel Amerikát!MAN vs FOOD - Fald fel Amerikát!
Napjaink megannyi kábelcsatorna kínálatában sokszor ütközünk fel az ételekhez kapcsolódó műsorokon. Hol termesztik a hozzá ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: