Zene

Bemutatkozik a Gyík zenekar

2013. 08. 30.
Bemutatkozik a Gyík zenekar

Újabb tehetséges magyar zenekart kerestünk meg, kérdéseinkre Nagy Viktor, a Gyík zenekar Mc-je válaszolt

Hogyan alakult meg a zenekar? Gyorsan és kíméletlenül.

Történt-e átalakulás? Folyamatosan találjuk ki, mit és hogyan is akarunk, mert nem volt semmi tervünk, most sincs, csak kezdünk összeérni, mint a cefre.

Lemezeitek? Én csak elektronikus formában szeretném, és feltolni minden torrent oldalra, mert szánalmasnak tartom, a lemezmásolókat szidó együtteseket.

Milyen zenei múltad van? Elsősorban az alkotás részét szeretem, úgyhogy mindig volt zenekarom, de nagyon ritkán koncerteztem velük. Az valahogy így 30 körül jött hogy talán más is meghallgatná.

Feldolgozásokat, vagy saját zenéket játszotok? Saját. Mindenképp.

Slágerek? Nem zárkózom el.

Foglalkoztat titeket a popularitás? Persze, mindenkit vonz az, hogy szeressék sokan, meg odafigyeljenek rá, de nem vagyunk kényszeresen rászorulva.

Miről szólnak a dalaitok? Többnyire a szöveg az én kis életemről, vagy a világról az agyam fura szűrőjén át. Nincs kedvenc témám, illetve életszakaszonként más van előtérben.

Főállású zenészek vagytok? Nem sajnos, de nem lenne rossz.

Melyik városból jöttök? Törökbálinton nőttem fel, és Újpesten lakom, szerintem nagyon, mind a kettő eléggé a részemmé vált, és szeretem mindkettőt, pedig elég kontrasztosak egymáshoz képest.

Legemlékezetesebb élmény? Az biztos, hogy ez a nyár, de nem tudok dönteni két konci között, furamód mindkettő délutáni, napsütéses és nagyon szabad. Az egyik a Hétvége az ég alatton volt Únyban, a másik Taliándörögdön. Szeretem, ha szabadság és jóság van.

Külföldi fellépések? Nem voltak, de még akár lehetnek is.

Kinek az előzenekara lennétek? Erre azért nem tudnék válaszolni, mert nem hasonlít a kedvenc zenekaraimra a zenénk egyáltalán, és nem passzolna hozzá. Szívesen toljuk viszont bárkivel.

A zenekar mai túlélési lehetőségei? Nem hiszem, hogy ilyenről érdemes beszélni, mert aki nem tudja úgyse abbahagyni, úgyis csinálja, aki szerint nem lehet túlélni, az csak valami önigazolást keres a zenében, ami tök béna.

Hogyan vezettek le egy koncertet? Három kör lazító futás és nyújtás.

Mit csináltok a nyári fesztiválok, koncertek után? Klubokban játszunk, stúdiózunk, számokat írunk.

Hol látjátok magatokat 5 év múlva? Szerintem utcát neveznek el már rólunk.

GYÍK ZENEKAR: Nagy Viktor - rap/szöveg Balogh Borsa - gitár, basszus, loopok, cajon Lukovich András - gitár GYÍK ZENEKAR: KISVILÁG – VIDEOKLIP: http://www.youtube.com/watch?v=-hg7Rt2NKCE
GYÍK ZENEKAR: NYUGALOM A HEGYEKEN - VIDEOKLIP: https://www.youtube.com/watch?v=HuF7UoJJCME
A 4 FELVETT SZÁMUNK A SOUNDCLOUD-ON: https://soundcloud.com/gy-k-zenekar
A ZENEKAR FACEBOOK-OLDALA: http://www.facebook.com/gyikzenekar
Köszönjük az interjút és a megjelenési lehetőséget!

A Gyík zenekar 2012 elején alakult, stílusunkat tekintve pedig az akusztikus hip-hop-hoz állunk a legközelebb - már ha egyáltalán létezik ilyen. Zenénket többek között a DubFx által már ismertté tett looper-pedál határozza meg, melynek segítségével az élőben előállított dob (cajon) és basszus loopokra ketten gitározunk, az Mc pedig „csak" teszi a dolgát. Dióssy D. Ákos segítségével eddig 4 számot rögzítettünk stúdióban, ezek közül kettőhöz klip is készült. Csak saját számokat játszunk, magyar nyelvű szövegekkel - játszottunk már többek között az A38-on a 30y-nal, és az idei Fishing on Orfűn is.


« Előző cikk
Következő cikk »
Wasabi Kht. koncert a Könyvtár KlubbanWasabi Kht. koncert a Könyvtár Klubban
A jazz-punk-rock hármas bűvöletében élő, idén három éves formáció, a Wasabi Kht. október 5-én lép fel a Könyvtár Klubban, ...
SZIN 2013 – a legszínesebb fesztiválSZIN 2013 – a legszínesebb fesztivál
Idén a nyári fesztiválszezont a Szegedi Ifjúsági Napok zárta, augusztus második felében. A sok évvel ezelőtt még csupán ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: