Technika/Életmód

Blackberry – függőség

2014. 05. 19. • Szerző: Dina7420
Blackberry – függőség

Hűséges Bleki használóként ha feltennék nekem a kérdést, hogy mi a válasz az életet, a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre, az első válaszom persze 42 lenne, de a második: Blackberry! Ami nyugodtan használható a 42 szinonimájaként.

Az első Blackberry telefonom egy 8520-as jól kifejlett példánya volt. Szerelem első látásra. Nőnek való telefon, pici gombokkal, „tapi-gombbal”. Két évig tartott a kapcsolatunk. Szakításunk oka pedig a Q5 volt. Anyukám felajánlotta karácsonykor, hogy megveszi nekem a legújabb Q5-öt, ha neki adom a 8520-ast. Beleegyeztem, és elmondtam Berikének, hogy ez nem végleges, és bármikor láthatjuk egymást. Szerintem megértette.

Nem terhelnék senkit sem a telefon specifikációval, azt úgyis megtalálják a neten bárhol.
Én inkább azt írom le, ami nem található meg a műszaki leírásokban: az érzést. A semmihez sem hasonlítható blekis életérzést.
Amikor mind a 6 email-fiókodhoz más üzenethangot és rezgést állíthatsz be. Amikor rezgőre van állítva, és tudod, hogy melyik postafiókodba jött levél. Amikor a jelzőfény színéből meg tudod állapítani, hogy Berikéd mit akar közölni veled… Ez egy olyan kapcsolat ember és gép között, amit nyugodtan lehet bensőségesnek is mondani.
Nekem kell a fizikai billentyűzet. Kész, pont, nincs kompromisszum. A mai érintőkijelzős világban már senkit nem érdekel. Van virtuális, és az nekik jó. De én pl. blogot írtam rajta amikor befészkelte magát a fejembe az ötlet, vagy messengeren értekeztem barátnőmmel órákon át – tulajdonképpen a semmiről- , vagy amikor anyukámmal csak email-ben tudtam tartani a kapcsolatot, mert amikor neki volt nappal, én akkor aludtam, és amikor ő aludt este, én mentem dolgozni… Isteni találmány ez a qwerty-billentyűzet!
A zenelejátszója is nagyon jó, a rádió pedig akkor működik, ha bedugod a fülesed. Videó-szerkesztő is van rajta, semmi perc alatt össze tudok dobni egy klippet és rögtön továbbítani is tudom bárhová. Van rajta „Szkájp”, ami nagyon fontos, hogy „bírja a vas”, van annyi memóriája és akkora procija, hogy ne laggoljon.
Ha elmegy az áram, van rajta zseblámpa funkió, ami a vakut használja.
Ébresztőóra: van rajta főrisztás és mellékes is. Ismétlődéshez beállíthatod, hogy minden nap kiabáljon, vagy csak a hét adott napján. Esetleg napjain.

És az én személyes kedvencem, ami miatt újra szerelmes lettem: a Blackberry Link nevű program. Felrakod a számítógépedre, a programmal párosítod a telefont és a gépet, és voálá: ha elmész otthonról és akkor jut eszedbe, hogy nem raktad fel a telefonodra azt a cikket, amit folytatni akartál, akkor telefon elővesz; fájlkezelő; számítógép, megkeres, átmásol telefonra, és hipp-hopp: megnyitod a word/excel/powerpoint-odat, és ott folytatod, ahol abbahagytad.Vissza is tudod másolni.
Én ennek a programnak a segítségével olvastam ki egy könyvsorozat mind a 8 kötetét, pdf-ben, Arcobat Readerrel. Hasznos dolog az éjszakai üzemmód, nem bántja a szemed.
Számos olyan tulajdonsága van ennek a telefonnak, ami megér egy cikket, de azokat majd később veszem górcső alá.
Blackberry-t mindenkinek!


Szerző:
Dina7420
Miskolc

1986
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
A fekete dobozA fekete doboz
Egyre szabadabbnak érzem magam, a napjainkban alakuló újfajta demokráciában, szinte olyan szabadnak, hogy néha elrepülni ...
Kapd össze magad, tégy a szépségedért!Kapd össze magad, tégy a szépségedért!
A magazinok oldalain a hírességek teljes sminkben, csinosan, a legújabb trendeknek megfelelő, drága ruhákban, tökéletesen ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: