Zene

Bravo Otto Díjátadó Gála Beszámoló

2013. 06. 10. • Szerző: Susanne
Bravo Otto Díjátadó Gála Beszámoló

Magyarországon a fiatal közönségnek egyik legmeghatározóbb magazinja, a Bravo magazin idén 21. alkalommal rendezte meg a Bravo Otto díjátadót. A rangos eseményt, mint az elmúlt években ismét a WestEnd tetőteraszán rendezték meg. Magyarországon 1992-től ítélheti oda az ifjúság a legjobbaknak, az arannyal bevont kis indián szobrocskákat. A díj súlya is jelképezi, hogy bizony értéke van ugyanis összesen 3 kilógrammot nyom.

A műsor kezdete előtt a Music Channelen egy pre-show volt látható, a Mindjárt Otto!. Élőben este 8-tól 9 óráig tartott, egyenesen a VIP. ből, s eközben a várakozó közönséget, pedig beengedték a színpadhoz, ahol tombolva szóltak az év eddigi legnagyobb külföldi slágerei. Idén már harmadik alkalommal, hogy Steiner Kristóf vezeti a díjátadó gálát, s most is humorokból nem volt kevés.
 
A showt a már jól ismert tánckar, a Jamland indította. Fergeteges tánclépések, forgások, dobások, ugrások egy hatalmas összegző remixre. A közönség megmozgott, szinte eggyé váltak a fellépőkkel. A műsor rettentően pörgős és feszült volt, hogy vajon melyik díjat kinek ítélték oda. Majka-Curtis-BLR: egy remek előadást adott elő, felcsendült a "Belehalok" illetve a "Nekem ez jár" című slágerük is. Valószínűleg nem véletlen, hogy ők voltak az első fellépők, hiszen a közönség teljes mértéken belelelkesedett. Ám ezt az is alátámasztja, hogy a Fiúk nyerték el az Év Dalának járó szobrocskát.
A második fellépőként, a Megasztárból már jól ismert, Hien sem hagyott ám semmit szótlanul. Eszméletlen szexis koreográfiával és kicsit lengeöltözetű lányokkal lépett színpadra, igazán tüzesre sikeredett.
 
Az este következő előadója, aki színpadra lépett, az ezerarcú eladó, aki soha nem fél megmutatni a világnak sapkagyűjteményét. Igen, ő lenne Fluor. Az énekest csak úgy ellepték a táncosok, de ahogyan a többiek felpörgették az embereket Ő, úgy tartotta bennük az életet és a pörgést.
Tóth Gabi, aki a Megasztár második szériájából már jól ismert eddig kétszer nyerte el a legjobb női előadónak járó díját (2010, 2012) Ám ez idén máshogyan lett. Radics Gigi, aki üstökösként robbant be 2012 tavaszán a köztudatba, idén két díjat is bezsebelt: A legjobb női előadónak járót illetve a Legjobb videóklip amelyet, az Úgy fáj című slágerért ítélt számára a közönség. A videoklipet: Gráf Péter és Szőnyi Zsófi rendezte.
 A legjobb együttes kategóriában jelölt Hősök is megrázták a színpadot. Ám a díjat a már három éve folyamatosan nyertes Children Of Distance tudhatta magáévá. A fellépők között volt még Pál Dénes is akit a szép szemeivel való tekintettel invitáltak színpadra és előadta első dalát.
 
Oláh Gergő, a 2012-es X-Faktor győzteseként került a sztárvilágba. A nemrégen debütál kislemeze, a Törj ki a csendből címet, viseli. Gergő ezzel teljesen elvarázsolta a szavazókat, s elnyerte az Év felfedezettje címet. Sajnos az árvíz miatt nem tudott személyesen jelen lenni, de a kategóriában szintén jelölt Csobot Adél átvette és megköszönte a nevében a díjat.
 
A Bravo Idol díjat azért alapították, hogy ezzel jutalmazzák meg a hírességet, aki a szakmai sikerein kívül másba is fektet energiát. Idén a Megasztár 2. szeriájának győztese: Caramel vihette haza az elismerést.
 
A showt a feltűnő viselkedésükről ismert Soerii & Poolek zárta, s szó szerint sokkolták a közönséget.
Az esemény abszolút győztesei Radics Gigi és Caramel, hiszen mindketten két Indiánnal tértek haza.
 
Összefoglalva a nyertesek:
Az év női előadója: Radics Gigi
Az év férfi előadója: Caramel
Az év együttese: Children Of Distance
Az év felfedezettje: Oláh Gergő
Az év dala: Majka-Curtis-BLR: Belehalok
Az év videóklipje: Radics Gigi- Úgy fáj
Bravo Idol: Caramel
 


Szerző:
Susanne
Szentendre

1997
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Több ezer ember élvezte a nyári Déjà Vu életérzést Szegeden - FesztiválbeszámolóTöbb ezer ember élvezte a nyári Déjà Vu életérzést
Június közepe nem csak az iskolaév és a vizsgák végét, hanem egyúttal egyúttal a nyári szabadságok, bulik és szabadtéri ...
Déjà Vu Fesztivál a 80-as és 90-es évek sztárjaivalDéjà Vu Fesztivál a 80-as és 90-es évek sztárjaival
Mit tagadjuk, fénykorát éljük a retro-nak, előkerülnek az évek óta padláson porosodó bakelitek, a rádiók is előszeretettel ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: