Film pályázat

Budapest Film Academy ösztöndíj pályázat 2013. tavaszi szemeszter Lejárt.

2013. 01. 10. - 2013. 02. 04.

A Budapest Film Academy a tavaszi szemeszterére néhány ösztöndíjas helyet hirdet meg, amelyeket a legtehetségesebb jelentkezőknek adunk.

 

A Budapest Film Academy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudományi Tanszékével szoros együttműködésben gyakorlati filmes képzést nyújt Budapesten, mind a magyar, mind az angol nyelvű közönség számára.
 
A kurzusokat neves magyar és nemzetközi filmkészítők tartják az ELTE-BTK campusán, a gyakorlati rész pedig a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain zajlik, professzionális körülmények között.
 
A Budapest film Academy tanfolyamokat fiatal filmesek, illetve felsőoktatási intézménybe nem beiratkozott hallgatók is látogathatják.
 
Féléves kurzusainkat gyakorlati filmes tárgyak teljesítéseként az ELTE Filmtudományi Tanszéke filmkészítő gyakorlati kreditként alapképzésnél és mesterképzésnél egyaránt elismeri, így az ELTE-s diákok kreditátviteli tanúsítványt kapnak a kurzus elvégzése után.
 
A 2013-as tavaszi szemeszternél öt gyakorlati filmkészítő kurzusra lehet pályázni:
 
·         rendező
·         forgatókönyvíró
·         vágó és hangmérnök
·         operatőr
·         kreatív producer és gyártásvezető
 
A pályázat részeként be kell nyújtani az alábbi anyagokat az általad leginkább preferált, kurzushoz:
 
Forgatókönyvírás: Egy forgatókönyv ötlet leírása maximálisan egy oldal terjedelemben vagy egy hat percnél nem hosszabb jelenet leírása. Ez utóbbi legyen karakterorientált szituáció, amely bemutatja és jól ábrázolja a jelentkező által elképzelt figurát.
 
Rendezés: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyet a jelentkező rendezett (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).
Vágási és hangmérnöki ismeretek:  egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt a vágó/hangmérnök (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).
 
Operatőri ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt az operatőr  (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).
 
Kreatív produceri és gyártásvezetői ismeretek: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt a producere/gyártásvezetője vagy egy olyan projekt bemutatása, amit az illető szeretne megvalósítani. Ez utóbbihoz kapcsolódan várunk finanszírozási és megvalósítási tervet.
 
Háromféle ösztöndíj lehetőséget kínálunk:
 
  • 100%-os tandíjmentesség (a kurzus teljes költségére vonatkozó ösztöndíj)
  • 75% kedvezményt biztosító ösztöndíj
  • 50% kedvezményt biztosító ösztöndíj
 
A pályázati anyagok beadási határideje: Február 4. (hétfő) éjfél.
 
A pályázatokat az admission@budapestfilmacademy.com e-mail címre várjuk.
 
További információ: www.budapestfilmacademy.com
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Szubjektív történelem fotópályázat
A kortárs fotográfiát és vizuális művészeti ágakat fókuszba állító RANDOM kiállítás sorozat 2013-ban is meghirdeti csoportos ...
Budapesti Építészeti Filmnapok 2013
A Budapesti Építészeti Filmnapok 2013 március elején tartandó 5. kiadása várja az építészeti, városi és design témájú filmeket, ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: