Film pályázat

Bujtor István Filmfesztivál filmes pályázat Lejárt.

2013. 05. 18. - 2013. 08. 01.

A Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és Latinovits Zoltán Alapítványa, a Magyar Versmondók Egyesülete BUJTOR ISTVÁN EMLÉKÉRE FILMFESZTIVÁLT rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára 2013. augusztus 19-20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztaló rendezvénysorozat keretében.

A fesztivál célja: emléket állítani a közelmúltban elhunyt Bujtor Istvánnak.

Nevezni lehet: 
  • A) Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására szólítjuk fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni.
  • B) Versfilmmel, amelynek témája a költészet, a vers – versek, költői életművek bemutatása filmes formanyelven, illetve eszközökkel.
  • C) Szabadon választott műfajú és tematikájú filmekkel.
A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatos Bujtor és Latinovits filmeket vetítünk.
Nevezési határidő: 2013. július 31.
Nevezési díj: filmenként 4000,- Ft, amelyet a Latinovits Alapítvány számlaszámára kérünk befizetni.
Számlaszám: 67000186-11001191
A nevezés csak a befizetéssel együtt érvényes!
Információ: Róka László +36 30 552 9945
Kiss László +36 30 922 3573
Nevezni írásban lehetséges, amelyben meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, és megjelölni, melyik kategóriában kíván indulni a fesztiválon. Egy alkotó, vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelynek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.
Az alkotásokat DVD-n, 2012. július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérjük az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjön egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből.
Díjak:
  • I. díj 50 000,- Ft
  • II. díj 40 000,- Ft
  • III. díj 30 000,- Ft értékben pénz, vagy tárgyjutalom.
Letölthető dokumentum
A rendező szervek fenntartják a jogot a díjak összevonására. A benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál filmetűd versenykategóriájában is.
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!


« Előző cikk
Következő cikk »
Rain reflexiók 2013 művészeti pályázat
Rain, koreai művésznevén Bi (비, ejtsd: Pi),valódi nevén JUNG Ji-hoon énekes-táncos-koreográfus előadóművész, színész, ...
Fedezd fel újra és újra! diafilm pályázat
A Diafilmgyártó és a Daazo közös filmpályázatot hirdet “Diafilm – Fedezd fel újra és újra!; címmel. A pályázatra ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: