Zene

Cinetrip beszámoló – Water Circus

2012. 08. 13. • Szerző: Sisonyomozo
Cinetrip beszámoló – Water Circus

Idén is hatalmas ovációval indult az év vízi bulija, a Cinetrip. Augusztus 4-én a Széchenyi fürdőbe beköltözött a folyékony űr. A 2012-es Sparty (=Spa+Art+Party) a világ minden tájáról több száz külföldit vonzott hazánkba, sőt a vendégek többsége nem magyar ajkú volt.

 

A Cinetrip partysorozat 1998-tól indult, méghozzá a Rudas Gyógyfürdőből. Célja a mozi őskora és a modern technika egyesítése, mely minden kétséget kizárólag sikerült is. Idén sem maradt el a várva várt siker: óriási tömeg volt a hajnali 4-ig tartó gyógyvizes bulin.
A kapunyitás előtt fél órával már hatalmas kígyózó sor állt a fürdő bejárata előtt, mások pedig a füves területeken ülve alapoztak az év vízi bulijára. Amerre a szem ellátott mindenhol világító rúd karkötők, nyakláncok égtek, de egyeseken kacsafejes úszógumi volt, vagy épp óriás felfújható zsiráffal a kezükben várakoztak. Majd 22 órakor megtörtént a várva várt kapunyitás. A tömeg elindult befelé, hogy végre kezdetét vehesse az űrkaland.
Űrutazásunk aláfestő zenéjéről a Crimson space disco szettje, Palotai Sci-fi zenéje, a Fine Cut Bodies Martian Attack –je, és Skylab audio-vizuális szettjei gondoskodtak. A számok hatalmas sikert arattak, kitartóan táncolt és tombolt a tömeg minden egyes számra. A Dj szettek mellé persze karöltve jár a Vj-k különleges látványvilága, melyekért Skylab – VJ’s from space, Spacedevil és nanó duója volt a felelős. Az 1909-ben készült épületen a villódzó fények, minták valósszerűen hozták a galaktikus látványt, tökéletesítve ezzel az űrhatást.
 
 
A fénycsóvák mellett persze még számtalan elengedhetetlen „party kellék” volt. A buli szinkronúszó lányok vízi revüjével indult, majd artista lányok, egy karika- és egy kötélakrobata, később pedig hajnali tűzzsonglőrök melegítették a hangulatot. 
De leginkább a medence fölött spárgázó tornászlány vívta ki a bulizók elismerését elképesztő mutatványával.
A szárazföldön Sith és Jedi lovagok, valamint Stormtrooperek táncoltak az őrjöngő tömeggel együtt. A buli a külső 3 medencében zajlott, ahová fiatalok százai zsúfolódtak be, hogy aztán együtt tombolhassanak a szédítő zenékre.
 
Körbenézve mindenfelé párokat lehetett látni: voltak, akik spontán ismerkedtek össze, de voltak, akik sárga karszalaggal érkeztek, vagyis páros jeggyel jöttek be. A külföldi tömeg (főként angol, német, svéd, francia) rendkívül közvetlennek bizonyult, rengeteg egymásnak vadidegen ember beszélgetett, esetleg táncolt közösen. „Ez Európa legnagyobb bulija! Csak ezért repültem ide!” – nyilatkozta egy angol srác csurom vizesen sörrel a kezében.
A forró hangulat visszahűtésében nem csak a hideg vizes mélymedence, hanem a négy büfé, valamint az ital kóstoltató pult is közrejátszott. Hatalmas kínálattal várták a vendégeket, és galaxisunk négy frissítő bázisának köszönhetően egyik helyen sem kellett sokat sorban állni, hogy áhított italunkhoz juthassunk. A három medence folyamatosan tele volt emberekkel, akik a zene ütemére fröcsköltek, ugráltak és sikítottak. Csodálatos látvány volt, ahogy a medencében tombolt a tömeg, miközben a fejük felett mindenféle fénycsóva villogott, a zene ütemesen átjárt, mindeközben pedig persze kihagyhatatlan látvány volt a festői környezet.
Hajnali 3 felé a tömeg elfáradt, majd szép lassan kezdett feloszlani. Az öltöző kabinok közt egy haját szárító ír lány elárulta, mennyire fantasztikusnak találja a partyt. „Ez a buli teljes mértékben megérte a 40 eurót! Szép város, szép hely, óriási buli!”
A külföldiek tehát jól tudják, mit is jelent a Cinetrip nevű fürdő-show. A party felejthetetlen volt, örök élmény az ide ellátogatóknak. Úgy gondolom, ezt egyszer mindenkinek feltétlenül át kell élnie! Buli, medencék, elektro, Cinetrip!
 

 


Szerző:
Sisonyomozo
Budapest

1993
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
SZIN  augusztus 22-től augusztus 25-ig  az ország legzöldebb nyárzáró zenei fesztiváljaSZIN augusztus 22-től augusztus 25-ig az ország
Ha hiszitek, ha nem, idén már 44 éves a SZIN. 1968 óta rendezik meg Szegeden, a napfény városában a Tisza-part egyik legjelentősebb ...
Cinetrip: Back to space!Cinetrip: Back to space!
Hamarosan itt a nyár vége, ideje hát mindenkinek ellátogatnia egy hatalmas buliba. Kis szünet után ismét egy Cinetrip partyn ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: