Kultúra/Kiállítás

Cirkuszi kavalkád

2012. 10. 02. • Szerző: Kata7555
Cirkuszi kavalkád

Cirkuszi kavalkád címmel indult a Fővárosi Nagycirkusz 2012 őszi-téli szezonja. Ennél találóbb címet talán nem is adhattak volna a 2012. szeptember 22-én bemutatott előadásnak. A nyüzsgő tömeg türelmetlenül várja az előadás kezdetét. A gyerekek percenként kérdezgetik szüleiket, hogy „Mikor kezdődik már?”. A premier ünnepi hangulatát az élőzene is segítette a Fővárosi Nagycirkusz Zenekara jóvoltából.

 

Az előadás előtt Francesco francia bohóc néhány szórakoztató momentummal próbálja belopni a nézők szívébe magát, ami persze sikerül is, mert őket is bevonja röpke előadásába. Eljött a várva várt perc, a fények elhalványulnak, a nézőtéren síri csönd. A műsort két orosz artista Roman és Gyima nyitja meg, bebizonyítva a háziasszonyoknak, hogy a létra nem csupán a ház körüli munkákban nagy segítség. Őket követi a német házaspár Maike és Jörg Probst, akik először páviánokkal, majd egy egész sereg háztáji állattal áll színpadra. A fáradtságos munka látszik mozdulataikon, parancsaikat az összes állat teljesíti egy kis finomság reményében. Francesco a bohóc az egész előadás menetét végigkíséri érdekes játékaival.
A Fővárosi Nagycirkuszban először vendégszerepelnek Etióp artisták, akik Duo Icaria néven ismertek. Először kicsit kétkedve figyeli az ember mutatványukat, de a pár perces műsorunk végére kiderül, hogy nem véletlenül szerepelnek ezen az estén.
A szervezők lehetőséget adtak a fiatal tehetségeknek is, hogy előadják produkciójukat a nagyközönség előtt. A következő fellépő a Troupe Diamond nevű magyar formáció, akik az Artistaképző tanítványai. Egy szerelmi háromszöget tárnak szemünk elé a trapéz segítségével.
Nem kevesebb tehetséggel rendelkeznek a Black Roses formáció tagjai is. Négy fiatal artista, akik egykeréken mutatják be tudásukat.
A cirkusz nem igazi az általunk kevésbé ismert állatok nélkül, ilyen állat a fóka is, mely konstatálja, hogy nem csak a papagájok, páviánok és az egyéb háziállatok képesek a szófogadásra.
Az állatok után egy igazán kivételes személyiség mutatta be tehetségét a porondon. Simet Lászlót a Londoni Olimpiai Játékok záróünnepségén már láthatta a nagyközönség, de most a magyar cirkuszkedvelők is saját maguk csodálhatták meg bámulatos bemutatóját. Az előadásához csupán egy halálkerékre van szüksége, mellyel bemutatója igazi csemege lesz a nézők számára.
A lengőtrapéz nem maradt sokáig érintetlenül, hiszen Noé Róbert precíz mozdulatai kivételes élményt nyújtottak a vendégeknek.
Adele és Franco papagájai vicces pillanatokat szereztek a nézőknek, hiszen nem sok olyan papagájt lát az ember, aki babakocsit tol, autót szerel vagy éppen kerékpározik.
Később színes ruhájával magára vonta a nézők figyelmét Zsilák Olivér, aki zsonglőrként szórakoztatta a közönséget.
 
Méltó befejezése volt ennek a csodálatos estének az afrikai Athuma Zulu akrobatacsoport intenzív és mozgalmas előadása.
Felhőtlen kikapcsolódást nyújtottak a szereplők kicsiknek és nagyoknak egyaránt ezzel az előadással.
 

 


Szerző:
Kata7555
Budapest

1985
Követem
Egy különleges éjszaka a Fővárosi Nagycirkuszban
A szürke ötven árnyalata
Gyorsulás a belvárosban II.
Elvis zenéivel egy szombat este
Cirkuszi kavalkád
Tanulás játékosan - Megnyitott a Tutanhamon Museion
Két keréken a magyar utakon
A Kopaszi gát, mint a nyugalom szigete
A varázslatok birodalmában
Múzeumok éjszakája a Fővárosi Nagycirkuszban
Final Cut – szerelmes film a film szerelmeseinek
Otthon, édes otthon, a Fővárosi Nagycirkuszban
„Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!”
Bodies 2. Kiállítás
Bodies2 - Látogatás egy különös világban
Profana premier
Kis vasárnapi művelődés a Szépművészetiben
Divattervezés a ruhákon túl – Design a háztartásban
A tánc, mint mozgásforma
A futás öröme
Parasztopera, avagy ilyen is lehetett az élet vidéken
Lovaglás - első lépések
Csokoládé múzeum
Egészséges élet

« Előző cikk
Következő cikk »
Ilyen volt a 21. Budavári BorfesztiválIlyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Kicsiny létszámú osztályom szakadó esőben érkezett meg Aprajafalvába. A 21. alkalommal megrendezett Budavári Borfesztivált ...
Tanulás játékosan - Megnyitott a Tutanhamon MuseionTanulás játékosan - Megnyitott a Tutanhamon Museion
A belváros szívében a körút egy régi társasházának első emeletén talált helyet a Tutanhamon Museion. Talán nagyon kevés ...

Legnépszerűbb cikkek »
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?
Horrorszínház BudapestRémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?Horrorszínház
Hölgyeim és Uraim! Minden kedves vendégét túláradó borzongással várja Európa legsokkolóbb rémületgyára, a budapesti horrorszínház! ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: