Kultúra/Kiállítás

Code 13 – a legújabb Room Escape játék! Projekt-beszámoló

2013. 05. 07. • Szerző: csiggabigga
Code 13 – a legújabb Room Escape játék! Projekt-beszámoló

Két hónapja nyílt a belvárosban a legújabb szabadulós játék, ahol a rejtély megoldásához számos izgalmas feladaton és logikai fejtörőn keresztül juthattok el. A feladatok pont annyira nehezek, mint amennyire kell, és jelentem megoldhatóak, kijutottunk!

 

Manapság elképesztően népszerűek lettek a room escape típusú játékok, melynek lényege, hogy fizetsz azért, hogy bezárjanak egy szobába, és vállalod, hogy a helyiségben található nyomokat követve, logikai feladatokat megoldva, a kirakóst összerakva megoldod a rejtélyt, megtalálod a kulcsot, vagy éppen azt, ami a kijutáshoz kell.
Vasárnap a körülbelül egy hónapja nyílt Code 13-ba látogattunk el a Vörösmarty utcába, ahol a sztori szerint 1992-ben kell egy eltűnt orvos-kutató miatt nyomozni, ugyanis Dr. Stein azelőtt véletlenül épp egy rejtélyes, és halálos vírus ellenszerének kidolgozásán fáradozott. Láss csodát, a vírus a XX. században újra felütötte fejét, és mivel nincs meg se az orvos, se az ellenszer, elkerülhetetlenül közelít a világvége, az emberiség pedig pusztulásra van ítélve.
Nem csoda, hogy miután beavattak a történetbe és beléptünk a szobába, óriási nyomást éreztünk, hiszen 60 perc állt rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk vagy az ellenszert, vagy az ellenszer előállításának módjáról készült dokumentumot. Az egy óra letelte után ugyanis megérkeznek a hatóságok, ami beláthatatlan következményekkel járhat. Fontos megjegyeznem, hogy itt nem zárják a játékosokra az ajtókat, így az is belevághat a nyomozásba, aki egyébként klausztrofóbia miatt nem vállalná.
A szoba egy kellemes hangulatú iroda, a 90-es éveknek megfelelő berendezéssel, kémiai laborra emlékeztető színes folyadékokkal teli fiolákkal az egyik sarokban. A kezdeti nyomás kisebb pánikba csapott át az elején, mert nagy hirtelen nem tudtuk, hogy hol kezdjünk bele a nyomozásba. De miután minden mozdíthatót megmozgattunk, minden nyithatót kinyitottunk, kellő idő telt el, hogy ráálljon az agyunk a történetre, emellett egy tv-n keresztül fontos, segítő szándékú üzeneteket kaptunk, ami sokat lendített a nyomozáson.
Az utolsó 20 percben aztán tetőfokára hágott a hangulat, és már épp kezdtünk volna lemondani a megoldásról, amikor valamelyikünk pont talált egy fontos kulcsot, egy másikunk egy nélkülözhetetlen dokumentumot, a harmadikunk előállt egy használható ötlettel, így végül 10 perccel a hatóság érkezése előtt megtaláltuk, amit meg kellett, és kijutottunk.
A Code 13 nem egy átlagos szabadulós játék, ezt bizonyítja már eleve az a tény, hogy mint említettem, nem zárnak be, emellett azonban számos új megoldást alkalmaztak a szoba kialakítása során, ami sokkal izgalmasabbá teszi a játékot. Jó tanácsként a szervezők is elmondják, de én is leírom: mindent ki kell próbálni a megoldás keresése közben, még ha kicsit furának is tűnik az ötlet, mert így lehet végül egy igazán izgalmas és érdekes kalandban részed.
 
Elérhetőség:
Code 13
1074 Budapest, Vörösmarty utca 13.
E-mail: info@code13.hu
Tel: 30/548-3898
Időpontfoglalás szükséges!
 

 


Nagyobb térképre váltás


Szerző:
csiggabigga
Budapest

1988
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
A dzsungel könyve – zenés vadkaland az állatok birodalmában, Pólus SzínházA dzsungel könyve – zenés vadkaland az állatok
Ki ne ismerné ezt a méltán híres alkotást és páratlan szereplőit? Mauglit, aki fékezhetetlen farkaskölyökből kamaszfiú lett, ...
Csak semmi szexet, angolok vagyunk - Pólus Színház, JegyrendelésCsak semmi szexet, angolok vagyunk - Pólus Színház,
Nem könnyű a friss házaspárok élete! Sok apró-cseprő probléma nehezíti meg mindennapjaikat, például gázszámla befizetések, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?
Horrorszínház BudapestRémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?Horrorszínház
Hölgyeim és Uraim! Minden kedves vendégét túláradó borzongással várja Európa legsokkolóbb rémületgyára, a budapesti horrorszínház! ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: