Programajánló

Csík Zenekar 25 éves születésnapi koncert - Jegyrendelés Lejárt.

2013. 03. 04.
Csík Zenekar 25 éves születésnapi koncert - Jegyrendelés

2013. május 17. - 25 éve annak, hogy a Csík Zenekart megalapították Kecskeméten. Bő tíz éven keresztül kifejezetten régi módi paraszti muzsikát játszottak. Az elején főleg táncházi berkekben népszerű zenekar az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, így a 2000-es sydney-i olimpia megnyitóján a magyar népzene egyik reprezentánsa volt.

Ugyancsak erre az időre jutott egy másféle "utazás" kezdete is. A 2001-ben megjelent, A kor falára album címadó számában egy magyarpalatkai dallamot vittek át szvingbe, azt kutatva, miként "boldogulna" egy régi magyar dallam az "Újvilágban". 

A 2005-ös Senki nem ért semmit című albummal megint csak továbbléptek. A felvidéki, békési és erdélyi muzsikák mellett ugyanis három Kispál és a Borz-számot, valamint Lovasi András szövegével és énekével egy amerikai bluest is eljátszottak. Nem is akárhogy. Azok éppúgy beleillettek a magyar népzenébe, mint a Csík Zenekar hangvételébe. A magyar nép- és rockzene kapcsolatában ezzel megszületett a "tradicionális rocketno", amelyben immár "a népzene kebelezte be a rockzenét". Ez az új stílus 2008-ban újabb átiratokkal gyarapodott, sőt. Az Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen… albumon szereplő Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozásból valamiféle himnusz kerekedett, amely immár több mint négymillió rákattintást jegyez a YouTube-on, olyan népszerűvé téve a Csík Zenekart, amire addig a folkzenekarok körében nem volt példa.

Aztán jött a SzívestÖRÖMest CD/DVD, ami hangban és képben egyaránt örökítette meg a zenekar 2009-es óévbúcsúztató koncertjét Presser Gábor, Kiss Tibor és a Dresch Quartet hathatós közreműködésével. A 2012-es Müpa-koncerten pedig kirobbanó sikerrel mutatták be legutóbbi, Lélekképek című albumukat, amelyen Presser Gábor és Lovasi András működött közre.

Jegyrendelés a Csík Zenekar születésnapi koncertjére a Művészetek Palotájába itt.

 

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb programajánlókról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/Programajanlo
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

« Előző cikk
Következő cikk »
Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe - Nemzeti Színház - JegyrendelésEgyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe
Az előadásban a János vitéz c. daljáték - melynek zenéjét Kacsoh Pongrácz, szövegkönyvét Bakonyi Károly, verseit Heltai ...
Latin Duó a szigetmonostori Bacchus vendéglőbenLatin Duó a szigetmonostori Bacchus vendéglőben
Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor produkciója egy kellemes vacsora kíséretében. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: