Ki-kicsoda

David Frost

2010. 06. 02.
David Frost

Brit újságíró, komikus, író és média személyiség. Legemlékezetesebb Nixonnal készült interjú-sorozata, ahol sikerült megtörnie az ex-elnököt.

 

Született 1939. április 7.-én
Legjobban úttörő munkájáról ismerhetjük a politikai szatírák terén, valamint komoly interjúiról számos politikussal, ezekkel közül is legemlékezetesebb Richard Nixon volt amerikai elnökkel készített interjú-sorozata.
1974-ben fejébe veszi, hogy elkészíti minden idők legnézettebb televíziós riportműsorát. Célja mélyinterjút készíteni a XX. század egyik legvitatottabb amerikai politikusával, Richard Nixonnal. Nixon lemondása után teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, ez lenne az első interjú, amiben nyilatkozik az ügy részleteit illetően is. Ennek el is kéri az árát, Frost mindenét kockára téve teremti elő az interjúért kért 2 millió dollárt.
Fél Amerika várta a még csak bíróság elé sem állított Nixon számonkérését, amire 1977-ben került sor. Richard Nixon vallomása nemcsak médiaesemény, hanem történelmi pillanat is volt. David Frostnak megadatott az, ami másoknak nem: közelről láthatta a bűneit elismerő, megtört ember Richard Nixon arcát.
A történetet Hollywood is megfilmesítette 2008-ban, Frank Langella és Michael Sheen főszereplésével.
forrás:wikipedia

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Carl Bernstein, Bob WoodwardCarl Bernstein, Bob Woodward
A The Washington Post újságírói, akik leleplezték a demokrata párti ellenzék törvényellenes lehallgatásának és az eltussolására ...
Ethel PayneEthel Payne
Afro-amerikai újságíró, úgy tartják számon, mint a ;Fekete-sajtó First-Ladyje;. ...