Könyv

Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló

2013. 03. 01. • Szerző: Ani8825
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló

Duncan Shelley Amer hite című regényében utazást tehetünk a távoli jövőbe. A műből kiderül, hogy teljesen mindegy melyik évezredben élünk, ha képtelenek vagyunk a kompromisszumra, pusztulásra vagyunk ítélve.

 

2105-öt írunk. Helyszín a Föld 2 nevű űrhajó. Az emberiség jelenlegi lakóhelyén szinte semmi sem valódi, és egyre távolodnak az igazi Földtől, amelyet már soha többé nem fognak látni… Éppen egy fontos lépést készülnek megtenni, de előtte meg kell válaszolniuk a következő kérdést: Kell-e a hit? 
Vannak, akik szerint meg kell válnunk valamitől, hogy egyenjogú tagjai legyünk a Galaktikus Kereskedelmi Központnak. Le kell mondanunk a vallásról. Nemcsak egyről, hanem az összesről. Hiszen mi szükség hitre, amikor tudományosan bebizonyították, hogy Isten nem létezik?
Az emberiség történetében hosszú idő után vallási vitára kerül sor. Egymásnak feszülnek a pártolók, és az ellenzők. De lesz-e megoldás? Létezik-e olyan döntés, amely mindenki számára elfogadható? Folytassák-e az utat, vagy jobban tennék, ha visszafordulnának?
A vitában Norman Trickey festőművész-diplomata, működik közre villámhárítóként.
Duncan Shelley regényében az emberiség jövője a tét címszó alatt körüljárja a vallást. A mű olvasása közben, akár át is értékelhetjük saját nézeteinket a hitről. Feltehetünk magunknak kérdéseket: Mit jelent számunkra a hit? Szükségünk van-e a vallásra? Érdemes-e hinni, ha nem kapunk visszaigazolást a Felsőbbrendű Akarattól?  Ha azon múlna az emberiség jövője lemondanánk-e a vallásunkról vagy pusztulásra ítélnénk a közösséget? Mi a fontosabb, az egyén vagy a többség?
A szerző azzal, hogy egy a közösséget a mai napig megosztó témával foglalkozik állásfoglalásra és gondolkodásra ösztönöz minket, olvasókat.
A legfontosabb üzenete a műnek véleményem szerint az, hogy éljünk békében, elfogadva a másikat annak meggyőződésével együtt.
Duncan Shelley misztikus sci-fijében bár a hitet helyezi középpontba a tudományt sem hanyagolja el. Ha kezünkbe vesszük a regényt, leránthatjuk a leplet a létezés legnagyobb titkáról, és azt is megtudhatjuk kicsoda Amer? Minden felmerült kérdésünkre gondosan megszerkesztett keretek között kapunk választ. Ebben a történetben nincs egyetlen felesleges szó, vagy gondolat. Az Amer hite rövid, tartalmas, és elgondolkodtató olvasmány.
Kezébe veheti hívő, és hitetlen, tudomány és sci-fi rajongó. Tartalmas szórakozásban lesz része, garantálom.
Kellemes jövő utazást kívánok!
 

 

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Duncan Shelley: Amer tánca - KönyvajánlóDuncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Előfordulhat az életben, hogy egy ismeretlen személy segít rajtunk. A jótéteményben részesülhetünk akár hajóút során is. ...
Simon Erika: Az élet háza - KönyvajánlóSimon Erika: Az élet háza - Könyvajánló
Mennyire dönthetünk szabadon? Cselekedeteinkben vajon korlátozva vagyunk? Időtlen-e a lélek? Valami felsőbb hatalom befolyásol? ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: