Könyv

Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló

2013. 03. 11. • Szerző: Ani8825
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló

Előfordulhat az életben, hogy egy ismeretlen személy segít rajtunk. A jótéteményben részesülhetünk akár hajóút során is. De ha mégsem mindezt átélhetjük, amint elolvassuk Duncan Shelley Amer tánca című regényét.

 

A történet segítségnyújtó főhőse Norman Trickey festőművész. A férfi tanulságos történeteket mesél elesett férfiaknak és nőknek, hasonlóan a Bibliából ismert Jézushoz, aki példabeszédeket mondott az apostolainak.
A művész a kigyógyulóban lévő drogfüggőt felvilágosítja arról, hogy nem szabad feladni a fájdalom elleni küzdelmet. Ezen kívül az erő és a kitartás fontosságáról is szót ejt a segítségnyújtó.
Két bűnöző a következő leckét kapja Normantől: Az embernek el kell döntenie, hogy jó vagy rossz akar-e lenni. Fel kell tennie magának a kérdést; „Van elég erőm másmilyenné válni?” Ha képtelen elhagyni a komfort zónáját, akkor egyértelmű, hogy ott valami hibádzik.
Mr. Trickey elmeséli Melindának, és nekünk, azt a történetet, amely a „Hogyan lehet megszabadulni egy élősködőtől?” Kérdésre adja meg a választ.
A regényből kapunk tanácsot ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani álmainkat.     
Egyszerre érdekes és horrorisztikus történet hangzik el a spanyol inkvizícióról, amely felettébb szemléletesen mutatja be a rögeszme pusztító hatását.
Van úgy, hogy az ember bármit tesz, azt érzi és gondolja nem felel meg senkinek. A folyamatos visszautasítás, negatív visszajelzések egyre csak gyűlnek, végül az illető gátlásossá válik. A történetben Anna küzd az imént felvázolt problémával. Aztán beszél Normannel…
A szerző különböző nemű, és korú szereplőkkel dolgozott, akiknek bőrébe - amennyiben éltünk már át hasonló szituációt – játszi könnyedséggel beleképzelhetjük magunkat. Ha ez nem sikerül, akkor sincs ok az aggodalomra, mert tanulságos, szórakoztató és elgondolkodtató történeteket olvashatunk.
Az Amer táncát annak érdemes a kezébe venni, aki szeretne megküzdeni a fájdalmával, szembenézni a gátlásosságával, változni vagy egyszerűen csak azért olvasni, mert jó.
 

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate
Brooks: Amer első halála - KönyvajánlóSzerelem: mennyi öröm és mennyi kín Duncan Shelley,
A címben megjelölt érzés jót és rosszat egyaránt hozhat az életünkbe. Talán Duncan Shelley is éppen ezért választotta a ...
Duncan Shelley: Amer hite - KönyvajánlóDuncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
Duncan Shelley Amer hite című regényében utazást tehetünk a távoli jövőbe. A műből kiderül, hogy teljesen mindegy melyik ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: