Könyv

Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer és a Titánok - Könyvajánló

2013. 04. 08. • Szerző: Silynt
Duncan Shelley, Kate
Brooks: Amer és a Titánok - Könyvajánló

Duncan Shelley ebben a kisregényben segítségéül hívta múzsáját, Kate Brooks írónőt. Ketten hozták létre ezt a történetet az emberekről, négy különböző sorsról, tanulságról és akaratról, úgy, hogy közben együtt élték meg a mű minden egyes mozzanatát. Zseniálisat alkottak… ismét!

 

Most kicsit önző leszek, és személyes tapasztalataimat írom le egyes szám első személyben. Elmondom mit adott nekem ez a könyv. Láttam négy férfit, és még egyet, aki figyelemmel kísérte a sorsukat, megfigyelte, hogy életük nagy döntéseit minek hatására, hogyan hozták meg, és ez miképpen vitte őket tovább, előre. Nehéz lenne tőmondatokban, tárgyilagosan fogalmaznom, de az sem lenne könnyebb, ha ízesen, minden apró részletre odafigyelve szeretném visszaadni azt, amit olvastam. Megpróbálom azonban mindenki felé utalva a szavakat elmondani azt, ami a lényeg, amin érdemes gondolkozni, és ami miatt mindenkinek érdemes ezt a könyvet elolvasni. Ez a kis könyvecske megtanít bennünket Élni! Hiszen az élet nem más, mint hogy észre kell vennünk azt a jót, amit a világnak adunk, meg kell becsülnünk, amit kapunk, elégedettnek kell lennünk önmagunkkal.
El kell hinnünk, hogy jók vagyunk. Ugyanakkor meg kell tanulnunk, hogy amit jónak hiszünk, az másnak talán árt, nem szabad embereket az irányításunk alá vonnunk, nem kényszeríthetjük rá az akaratunkat senkire sem. Fontos látnunk, hogy nem érdemes ragaszkodnunk ahhoz az úthoz, amit mások mélyen elítélnek, észre kell vennünk a lehetőséget a változtatásra, és meg kell tennünk, bármilyen nehéz is, azért, hogy jobb életet élhessünk, hogy teljes emberek lehessünk. Elengedhetetlen, hogy megéljük a pillanatot, még akkor is, amikor a kitűzött cél teljesülésére koncentrálva várunk, meg kell tanulni élni és megélni az időt, a percet, az órát, az Életet, ezt jelenti a halhatatlanság. És végül hogy többek lehessünk annál, amik vagyunk, az előző tudásokon felül a legfontosabb dolgot kell leginkább az eszünkbe vésnünk, hogy még ha furcsán hangzik is, önzőnek kell lennünk. Önzőnek magunkkal szemben, úgy élnünk a saját életünket, ahogy mi akarjuk, úgy hozni meg döntéseket, ahogy az nekünk a legjobb, hiszen ez maga az ÉLET. A mi életünk… ami csak a MIÉNK!
 

 


Szerző:
Silynt
Balatonfenyves

1985
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Mi lett volna, ha…? Arany Birodalom - KönyvajánlóMi lett volna, ha…? Arany Birodalom - Könyvajánló
A ;Mi lett volna ha…; kezdetű kérdések mindig is izgatták az emberek gondolatait. Mi lett volna, ha nem csapódik be ...
Duncan Shelley: Amer és az amazonok - KönyvajánlóDuncan Shelley: Amer és az amazonok - Könyvajánló
Duncan shelley Amer-sorozatának negyedik kötetében, Amer ( mint a férfiakban lakozó lélek ) nagy kihívásnak néz elébe, tisztelni ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: