Komment

Egy furcsa éjszaka margójára

2013. 05. 30. • Szerző: tom_wavydor
Egy furcsa éjszaka margójára

A vonatról leszállva a késői óra ellenére hatalmas vircsaft fogad, péntek van, gimnazisták és a jó érzésű főiskolások haza indulnak. Lépteim közben hamisítatlan cigaretta szag csapja meg az orromat, a falak tele vannak grafitizve, hajléktalanok vedelik a műanyag flakonból a kannásbort. Budapest, megjöttem.

Buszra szállok, egy megálló még egy, még egy, kész. Zajlik az élet a pesti éjszakában, mindenhol fiatalok az utcán, én meg már vagy egy órája sétálok, mikor megpillantom utazásom célját. Azaz nem. Most akkor mi van? Szerencsére egy helybéli észreveszi bizonytalanságomat.

-Hova, merre fiatal ember? - kérdezi enyhén ittas állapotban lévő barátom.
-Én csak azt az új szórakozó helyet keresem, tudja oda jár minden nagy menő, akinek a futballhoz köze van.
-Ja igen! Érdekes neve van...I..Irrapupa....
-Irapuato?!
-Ugyvan! Club Irapuato, micsoda marhaság...
-Szóval merre is kell mennem?
- A sarkon balra, menjen két utcát előre aztán jobbra megtalálja!

Megköszöntem és tovább mentem, bár újdonsült barátommal folytatott beszélgetésem után vannak kétségeim, hogy be akarjak-e menni arra a helyre. De mire meggondolnám magam már ott is vagyok. A hely elég igényes, itt aztán dől a lé! Lányos zavaromban a pult felé veszem az irányt, whiskey-kólát rendelek. Egy srác már figyel egy ideje a közeli bárszéken ülve, szikár testalkatú férfi nagy hajjal és szakállal. Felém lép, majd bemutatkozik, a nevét sajnos nem értem a zene bömbölése miatt, talán A-val kezdődik.

-Mi járatban erre felé Tom? Nem láttalak még itt.
- A főnökhöz jöttem, lenne hozzá pár kérdésem...
-Nane! Az itt nem úgy működik, barátocskám! Te értelmes alaknak tűnsz, az itteni górék pedig nem szeretik a magadfajtát. Nézz csak körbe! Szerinted mit keres itt ez a sok ember? Vagy inkább úgy kérdezem, szerinted honnan az a sok lé, az a sok méregdrága öltöny meg a csapból folyó whiskey? Nem a kérdezősködésből...
-Igazán? Mert mi félék azok a górék?
-A pénzt Victor és Alex tolják. Nagy szakmai-hozzáértéssel egyikőjük sem büszkélkedhet, de tulajdonképpen minden a zsebükben van, még te is! Egyébként rendes emberek, csak..hogyis mondják... "rossz társaságba keveredtek". Az igazi főnök George, róla már hallhattál, egykoron ő volt itt a legnagyobb partiarc, maradjunk ennél a kifejezésnél ha már buliban vagyunk naszóval nagykirály volt, aztán az egyik nyáron csúnyán beégetett itt mindenkit, ettől függetlenül Ő még ma is tanagyag, szó szerint az.
Erősnek hatottak A szavai. A nagy George, mert csak ugyan hallottam már róla, szóval mégsem olyan, amilyennek a közvélemény beállítja? A mondott nekem még olyanokat, hogy George-nak nem sikerült beismernie tévedései egész sorát és kvázi ahogy Victornak és Alexnak a zsebében van minden úgy George zsebében van Victor és Alex.
Csendben iszogatunk a pultnál feltűnik a zene milyensége. Többé-kevésbé ugyanaz a stílus forog, német előadók és producerek lemezeiről.
- A, mi ez a zene? Nem arról van szó, hogy nem tetszik, de a magyar ember nem ehhez szokott, vagy igen?
A elmosolyodik.
- Jól beszélsz Tom, ez dubstep, mostanában ez a felkapott, a menő, az elfogadott. Mióta nincs igazi stílusunk, másoljuk a nagyhatalmakat. Jó ideig Armin Van Buuren meg a holland zene volt a menő, aztán úgy öt éve menő lett Villalobos meg a spanyol vonal de annak már vége, mostanában a németek a menők, de még képléleny a dolog szóval Georgék maradtak a német dubstepnél,mert a dubstep überfasza.
Csak tátom a számat, mókás egy hely ez! Körbe megyünk, A megmutatja nekem ki kicsoda, kiről mit kell tudni, bazi sok ember van itt. A tánctérre mutat, sok velem egy korú srác bulizik piával a kezében látszólag semmivel sem törődve. És tényleg nem törődnek semmivel, egy itthoni klub ifistái, még pár év és az összes agysejtjüket elbulizzák. Középen Laslie, a partikirály, a lányok kedvence, aki pár perce még szipogotta a wc-ben a fent említett klub erősen közepes tudású légiósával. Egy másik asztalnál hatalmas köteg 100 eurósok hevernek az asztalon és látszólag mindenki sokkal okosabb a  másiknál. A főkolompos Gabe, akit mindenki leköpne legszívesebben, de olyan kurva sok pénze van hogy szinte egyedül tartja fent a Clubot. Fel áll, kimegy dohányozni, az elhúzódó télre való tekintettel meleg bundát ölt magára. Tovább lépve Georgék támasztják a roulett asztalt, nem ez nem az a George! Ő csak egy félnótás, de szeret szerepelni és ahogy látom elég hosszú nyelve van.
Érdekes emberek járnak erre felé, annyi szent. Már mennék is tovább mikor nagy dulakodás veszi kezdetét a bejáratnál. Egy ugyancsak szikrár megjelenésű fürtös csávó próbál bejönni, de elég durván visszatartják a biztonságiak.
- Ki ez, A?
-Ő Richard. Ő is holland, de tudod, már nem menő. Ő is az az értelmes fajta, látod mennyire nem komálják az ilyeneket. Tavaly volt itt egy Paul nevű gyerek, na őt sikerült elintézniük, jobban mondva elüldözniük, dagadt is a melle mindenkinek. Persze nem elsősorban ezért lépett le, de nagy szerepük volt benne, abban biztos lehetsz.
Mostmár tényleg nagyon szeretnék találkozni George-val. Össze vagyok zavarodva, lehet hogy semmi nem úgy van, ahogy én azt naívan elképzeltem? Lehetséges...A elég hiteles figurának tűnik, szerintem bízhatok benne. Viszont George-ra kíváncsi vagyok.
Már hajnali fél négy, a buli javában tombol, a kerék forog, a szelvények repülnek, a wiskhey fröcsög. És akkor látom, hogy George felénk lépdel elég szúrós tekintettel.
-A, te már megint itt vagy??
-Óh, George már vártalak, rég találkoztunk, szerintem lenne miről beszélnünk.
És akkor A elkezdett érdekesebbnél érdekesebb dolgokról beszélni: négyes láncról, Kalocsy Gézáról, magyarstílusról, kontrajátékról, megtévesztő mozdulatokról, támogató játékról....csak úgy ittam a szavait, el tudtam volna hallgatni még órákig. De George nem volt rá vevő. Szólt pár kemény gyereknek a színfalak mögül, akkor láttam A-t utoljára. Aztán felém fordult:

-Maga kicsoda?
-Tom vagyok, uram és Önhöz jöttem.
-Nem tűnsz ismerősnek, jártál már itt korábban?
-Nem uram, ez az első alkalom.
-És miért csak most jöttél? Ez az ország, mit az ország, Európa legfrankóbb helye!
-Az asszony Münchenben van, gondoltam kihasználom és eljövök.
-München? Igen az jó hely, biztosan engem másolnak, na de nem érek rá egész éjjel, mit akarsz?
Úgy tudom maga itt a labdarúgás alfája és omegája, talán segíthet nekem...
-Csakugyan? Miben akarod hogy segítsek?
-Újságíró akarok lenni!
-Légy edző fiam! Minden levan írva a Pro Licence képzésben amit neked tudnod kell. Ami nincs benne az  egész egyszerűen lényegtelen!
-Ez mind szép és jó,de ad 1. én újságíró akarok lenni nem edző. ad 2. amit maga oktat én arra nem vagyok kíváncsi! Magának már rég a süllyesztőben kéne lennie!
George elmosolyodott, valamit mormolt a nem létező bajsza alatt, azt hiszem A-ról volt szó. Csettintett, jött két nem kevésbé keménykötésű tag és... hú mi is történt? Franc tudja én itt fekszem a Blahán, lehet még az orrom is vérzik, azt hiszem haza kéne mennem, bár az asszony még mindig Münchenben van...

fotó: Alex


Szerző:
tom_wavydor
Szany
Férfi
1994
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
V, mint veszélyesV, mint veszélyes
A V, mint veszélyes egy sci-fi sorozat,ami hétfő esténként szokott menni a Coolon,valamikor este 11 tájban,valamikor éjfél ...
Félelem nélkül is reszketekFélelem nélkül is reszketek
Nem élet az élet, ha nincs mitől féljen az ember. Mivel épp nem kellett féljek, hogy holnap éhen halok, megvettem ugyanis ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: