Itthon/Világ

Egy menő orosz divat

2013. 02. 19. • Szerző: istefán
Egy menő orosz divat

Gondoltam egy nagyot és eldöntöttem, hogy elmegyek kirándulni az oroszokhoz, mert még sosem jártam ott, csak Moldováig jutottam el, onnan tovább már ismeretlen számomra a világ.

Amint mesélték, vannak ott furcsaságok, meg érdekességek, olcsón lehet például éjjeli lepkét fogni nappal, még télen is, nem mintha érdekelne, hiszen muszáj magammal vigyem az asszonyt, mert egy kukkot se tudok oroszul.
Aztán olyan olcsó a cigaretta, hogy kár nem dohányozni, annyira olcsó a vodka, hogy kár ott bortól megrészegedni, no meg annyi látnivaló van, hogy azt se tudja az ember merre nézzen.
Mindez természetesen, abban az esetben, ha elér egyik várostól a másikig, mert akkora távolságok vannak, hogy ajjaj!
Én ugyanis autóval mennék, a vonaton túl monoton nekem az utazás, repülőre csak akkor szállok fel, ha nem száll fel a földről, mert nem szeretem, amikor kicsúszik a talaj, a lábam alól.
Előrelátó ember lévén, érdeklődni kezdtem, milyenek az utazási viszonyok, hogy ne érjenek hirtelen meglepetések.
Az egyik ismerősöm nemrég járt ott, ezért nála próbálkoztam, remélve, hogy megtudok tőle egy-két titkot, amit nem reklámoznak a turisztikai irodák.
Elmondtam neki, min töröm a fejem, mire ő nagyon elkezdte csóválni a sajátját és megkérdezte, hogy milyen járgánnyal indulnék útnak. Mivel még nem döntöttem, hogy a T2-es, vagy a Rover legyen, megkérdeztem, ő mit ajánlana.
Egyiket se- volt a válasz. És meg is magyarázta, miért nem tetszik neki az ötlet.
A T2-es igaz strapabíró, de túl lassú, hogy azt a sok ezer kilométert megtegye, megunod az életed, míg átmész egyik városból a másikba. A Roverrel meg veszélyes ott autózni, a legújabb divat miatt.
Csodálkozva néztem rá, mert mi köze lehet a divatnak, az én kirándulásomhoz. Észrevette szememben a kérdőjelet, ezért azonnal el is mesélte, miről is van szó, nehogy léket kapjak a kíváncsiságtól.
Közzé teszem, ha netalán valakit hasonló gondolatok emésztenek, tudja mire számítson.
Íme, milyen módinak hódol legújabban arrafelé az, aki nincs miből vodkát vegyen. Azt csinálják, hogy kiállnak a járda szélére egy átjáró közelében, és lesik a közeledő autókat. Amikor meglátnak egy elegánsabb négykerekűt, megvárják, míg annyira közel ér, hogy nem tud lefékezni és minden teketória nélkül elébe vetik magukat. Külföldi rendszámú autók előnyben!
A gyanútlan sofőr meg elgázolja, mert látja ugyan, hogy ácsorog ott valaki, de ha az nem jelez átkelési szándékot, nyugodtan halad át a gyalogátjárón, aztán egyszerre csak hopp! Maga előtt látja a szerencsétlent, és kötelezően szinte minden alkalommal el is üti. Ez meg utána fájdalomdíjat követel, esetleg életjáradékot, attól függ milyen sebesülést szenvedett, és a törvény neki ad igazat, mert zebrán történt a baleset. Ha véletlenül az áldozat belehal, akkor ott marad a családja, azokkal kell kiegyezni.
Rengeteg ilyen esetről hallott ott tartózkodása alatt, a médiában is minduntalan felhívják az emberek figyelmét erre a jelenségre, de ennek ellenére terjed és nagyon sokan beveszik a kefét vele.
Ilyesmire igazán nem gondoltam, még csak nem is hallottam, de letörte utazási kedvemnek legalább a felét.
A másik felével még nem tudom, mit csináljak, de abban biztos vagyok, hogy én nem akarok eltartani egyetlen orosz munkanélkülit sem, tartsa csak el őket, aki fabrikálta!


Szerző:
istefán
Kolozsvár
Férfi
1959
Követem
Globálisan gondolkodva
Bûn és büntetés
Reszket a gatyám mert...
A kötelező biztosítás
Úgy fizet az ASIROM, hogy ettől magam elsírom
A demokrácia sötét oldalán
Menekültek vagy honfoglalók?
A pénz rabjai vagyunk, de szabadok akár indián John a rezervátumban
Burned-out: azaz kiégve. De annyira fiatalon?
Mi lesz veled emberiség, ha eltűnnek a méhek?
Miért lopjátok el az életet?
A nagylelkűség ára
Fejet cserélhetünk nemsokára
Nyakunkon a defláció!
Az ördög lehelete
Intelligencia és civilizáció
Zöldülő marslakónak lenni
Mi lesz az atomfegyverekkel, ha időnap előtt bekopog a nukleáris télapó?
Pólusváltás vagy háború?
Lesz-e az Ebola vírusának ellenszere?
A betegségek nem csak az űrből jönnek
Jaj neked te szegény ördög!
Piac és demokrácia
A fekete doboz
Narkót adok nektek, földi mennyországot!
Füstöljek, vagy füstölögjek?
Infláció és defláció
Ha egy UFO -ban születtem volna...
A mezei tapsifüles és a vegyi fegyver
A halálcsillag
Klímafegyver és hidegháború
Fogyókúráznék
Volt élet a Marson, de miért tűnt el?
Félelem nélkül is reszketek
Csókhiányban szenvedünk
Katasztrofális a katasztrófavédelem
Egy menő orosz divat
Elfordul, vagy felfordul a világ?
Fordulat a bankvilágban?
Halhatatlanok leszünk!
A gondolat tuningol?
A lyukakról általában
A valódi műhús szelet
Kié a Föld holdja?
Bolond, vagy félkegyelmű
ITT A JÉGKORSZAK A KANYARBAN!
A Bűvös dátum: 2012. december 22.

« Előző cikk
Következő cikk »
Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcosEgy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Február 25. napja 2000 óta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Magyarországon, Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkárát ...
Holdújév Ázsiában – 2013: a Kígyó éveHoldújév Ázsiában – 2013: a Kígyó éve
Habár mi már bő egy hónapja tapossuk az – egyelőre még eseménytelen, leginkább nyúlósan szürke - új esztendőt, Ázsiában ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: