Könyv

Eva F. Midday – Misztikus karácsony

2012. 11. 12. • Szerző: littlecat
Eva F. Midday – Misztikus karácsony

Egy kedves ámde annál bonyolultabb történet melynek se eleje se vége. Szerelem, csalódás, vallás és az élet értelmének keresése ez mind megtalálható a könyvben. Vajon Marlene rájön mi is az igazi küldetése az életben, hogy miért született erre a világra?

 

A történet 2000-ben indul, amikor is Marlene tizenöt éves amerikai tartózkodása után hazaindul Ausztriába. A repülőgépen egy kedves idős hölgy Evie Londler mellett ül, akinek elmeséli szomorú történetét.
            A mese 1984-ben kezdődik amikor Marlene hazatér a Szentföldi körutazásáról, amelyre nagyon sokáig spórolt az egyetemi évei alatt. Einstadtban egy pici albérletben lakik, amit alig tud kifizetni a kórházi fizetéséből.
Élete szerelme Andreas egy szélhámos csaló, aki mindig megkapja, amit akar és ahol tud ott bántja meg Marlenet. Katharine a legjobb barátnője, aki konduktorként dolgozik a kórházban. Majd egy napon behoznak egy tíz éves kislányt Jessicát aki lovasbaleset következtében deréktól lefelé lebénult. A történet innentől kezdve bonyolódik.
Remekül haladnak Jessica rehabilitációjával és arra a következtetésre jutnak, hogy jót tenne a kislánynak, ha kivinnék őt a lovához és így talán felgyorsíthatják a gyógyulást. Mindent meg is szerveznek és hála Katharine „ráhatásának” az igazgató úr is beleegyezik a kirándulásba. Marlene feladata felkészíteni a kislányt lélekben az útra.
Az indulás előtti nap Marlene értesül Andreas hűtlenségéről és mikor a kórház igazgatója is levegőnek nézi őt Katharine mellett betelik nála a pohár és úgy dönt, elutazik. Angliába repül, hogy a McDuskiee család bébiszittere legyen. Majd innen évekkel később Amerikába repül ahol, az élete nem a legszentebb.
Tizenöt évvel később hazatér Ausztriába, mégpedig Bécsbe ahol nyit, egy egészségcentrumot mely hamar nagyon sikeres üzletasszonnyá teszi őt. Majd egy napon Andreas állít be a szalonba, Marlene annyira megdöbben, hogy elájul. Mikor újra magához tér a lakásában találj magát még pedig Andreassal. A férfi fürdővizet engedett neki, és kávét főzött.
Marlene nem tudja, mit gondoljon. A férfi azt állítja megváltozott és tizenöt éve rá vár. Másnap a nő egy kedves meghívást kap a férfitól az operába és úgy dönt nincsen veszteni valója így elfogadja azt. Kellemes időt töltenek együtt, de a régi láng nem éled újra köztük. Marlene úgy tekint Andreasra, mint egy barátra, mint a testvérére.
Az igazi bajok akkor kezdődnek mikor Marlene Jessicáról és Katharineról kérdezi Andreast és a férfi nem emlékszik senkire. Marlene úgy dönt, elmegy Einstadtba meglátogatni anyukáját és utánanéz a kórházban a múltjának. Sajnos az édesanyja súlyos betegen fekszik a kórházban így Marlene heteket tölt az ápolásával és vele lehet, bár az anyukája kómában van, reméli, hogy hallja őt.
            Hetekkel később Marlene visszatér a kórházba ahol régen dolgozott, de nem találják a nyomát sem Jessicának sem Katharinenek, sőt Marlenet őrültnek nyilvánítják és sokk-kezelésben részesítik. Andreas hozza ki őt végül, és elkezdenek Jessica után nyomozni, akiről kiderül, hogy Amerikában van, ahova együtt mentek.
Mikor már majdnem minden titokra fény derül, Marlene és Andreas úgy döntenek, nyitnak egy terápiás otthont még pedig Andreas kastélyszállójában rendezik be. Sok-sok segítséggel, önkéntesekkel, adományokból sikerül elindulnia az otthonnak.
A múlt rejtelmeire azonban csak az utolsó oldalakban derül fény. Vajon miért tették tönkre Marlene életét? Vajon ki játszott ebben közre? Ármány, összeesküvés és egy ember, aki mindennek áldozatául esett.
A regény sok helyen zavaros és nem annyira érthető, azonban rengeteg tanulság és magas röptű gondolat van benne, aminél érdemes megállni és elgondolkodni. Megtalálható benne a misztikus hármas szám is és mellette rengeteg vallásos gondolat is. Sok idő és odafigyelés szükséges ehhez a könyvhöz, de a tanulságok miatt megéri belekezdeni.
 

 


Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
Szeretlek
-Hol karácsonyoztok az idén Gizikém?-A szokásos, de ez most hogy jutott eszedbe?-Nézem ezeket a papír kupacokat, amik elintézésre ...
Üres társadalomÜres társadalom
Leesett az első hó. Senki sem várta ilyen korán az érkezését. Hirtelen jött hideg és rekordmínuszok viszontagságai között ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: