Technika/Életmód

Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban

2013. 10. 09. • Szerző: littlecat
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban

Egy újabb izgalmas szabadulós játék, ami egy misztikus mesevilágba repít el. Nehéz feladatok, látványos díszlet, és persze az elmaradhatatlan számzáras lakatok a Nyúlüregben, ami a leglátványosabb a három pályájuk közül.

A belváros szívében a Fogas kertben bújik meg a Room Escape nevű szabadulós játék mely az érdeklődőket három pályával várja. A „Rabbit Hole” vagyis a nyúl ürege egy varázslatos virágba repített el minket. A játékban három pálya közül lehet választani, de a játékvezető szerint a Rabbit Hole nevet viselő pálya a leglátványosabb ezért ezt válaszottuk.
Megérkezésünkkor ismertették velünk a játék szabályait. A szobában az eddigiektől eltérően található volt egy segítségkérő gomb melynek megnyomása után képes segítséget igényelhettünk, amik megfejtésével tovább tudtunk lépni a játékban.
Mint később kiderült, itt nem szégyen segítséget igényelni, sőt eddig még nem volt olyan csapat, aki ezek nélkül a képek nélkül jutott végig a pályán. A pálya fő karaktere, egy ló aki orvosi köpenyt visel, ez már alapvetően vicces és ijesztő együtt véve, de ez adja a varázsát a játéknak.
 
A csapatunk négyfős volt, így viszonylag gyorsan tudtuk átfésülni a szobát, de meg kell, mondjam, jó sok gondolkodást igényel a játék, az első nyomra nem is sikerült segítség nélkül rábukkanunk. Ezután gyorsabban haladtunk, ugyan a csapat már összeszokott volt hiszen több fajta játékot próbáltunk már ki.
Az igazi meseország a második szobában volt berendezve ahol, egy rövid időre mi is Alice bőrébe bújhattunk. Azok a feladatok, amik ebben a szobában voltak, mind nagyon különlegesek voltak, messze eltérve a sablonos szabadulós játékoktól.
 
Ahogy haladtunk előre, és győztük le a lakatokat szép sorjában, rengeteget nevettünk és ámultunk az ötletesebbnél ötletesebb megoldásokon, és bizony az is előfordult egyszer kétszer, hogy a homlokunkra csaptunk, mert a nyilvánvalót nem vettük észre.
Nem ez volt az első ilyen játék, amit kipróbáltam, de egészen biztosan ez volt a leglátványosabb mind közül. A pálya igazán nehéznek bizonyult, sok kihívással, de a képes illetve, hangi segítségeknek köszönhetően mégis sikerült minden rejtélyt, és megtanultuk, itt nem szégyen, ha segítséget kérünk.
Azoknak, akik még nem játszottak ilyen jellegű játékkal elsőre lehet, hogy nem lesz egyszerű menet, de egy kihívásnak tökéletes. Ahhoz, hogy mindent meg tudjatok fejteni szükségetek, lesz egy minimális angoltudásra is. Szerintem négy és öt fő az ideális ahhoz, hogy teljesíteni lehessen a pályát egy óra alatt, hiszen több szem többet lát.
Minden számzáras lakat kinyílt és legyőztük Alice meseországát 58 perc alatt! Remélem a közeljövőben lesz lehetőségem kipróbálni az exitpointgames másik pályáját is ami a Madness nevet viseli és egy pszichiátrián játszódik, ahonnan örültnél őrültebb feladatok teljesítése során juthatsz ki, továbbá a Mirrors nevű termet ami a tükrök országába varázsol el, és a kijutás érdekében a tükrökkel kell játszani, rengeteg logikai feladaton keresztül.
 
Ha ti is kedved kaptatok a játékhoz bővebb információkat a www.exitpointgames.hu weboldalon találtok, a Madness és a Rabbit Hole pályákról, a Mirrors nevet viselő játékról pedig érdeklődjetek a helyszínen.

 


Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
A mezei tapsifüles és a vegyi fegyverA mezei tapsifüles és a vegyi fegyver
Amikor vegyi fegyverről hall az ember, egyből megborzogatja a hideg, és ágaskodni kezdenek a szőrszálai, mert félnek, nehogy ...
A halálcsillagA halálcsillag
Vajon melyik lehet a "halálcsillag" Ez a kérdés kezdett motoszkálni fejemben az egyik szép nyári éjszakán, miközben a csillagok ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: