Film pályázat

Fedezd fel újra és újra! diafilm pályázat Lejárt.

2013. 05. 09. - 2013. 08. 01.

A Diafilmgyártó és a Daazo közös filmpályázatot hirdet “Diafilm – Fedezd fel újra és újra!” címmel. A pályázatra 6 kortárs mese diafilmesítésével lehet jelentkezni.

 

A művek: 
  • Both Gabriella: Az álomgubók (Altatómese)
  • Finy Petra: A parazsas táltos
  • Jeney Zoltán: Rév Fülöp és a tolvaj remete
  • Lackfi János: Hófoltmese
  • Lackfi János: Születésnap (Kövér Lajos bírja cérnával)
  • Lackfi János: Kövér Lajos és Sovány Laci
  • Szabó Attila: Este mindig összemegyek
  • Szabó Attila: Van az úgy
  • Szabó Attila: Állati altatók
Határidők: 
Az alkotásokat 2013. július 31-én éjfélig lehet feltölteni a Daazo.com-ra.
A diafilmnézés varázslatos élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt, míg a diafilm-készítés a filmes történetmesélés egyik legizgalmasabb módja. A pályázat célja, hogy megismertesse a fiatal, kreatív filmesekkel a diafilmkészítést mint formátumot.
A pályázók teljes szabadságot élveznek, tehát bármilyen technikával, módszerrel elkészített filmeket elfogadunk. Az elkészült művek célközönsége 3-12 éves gyerekek és szüleik, érdemes tehát az alkotás során az ő nézői igényeiket figyelembe venni.
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja: Csehné Lendvai Gabriella (Diafilmgyártó Kft.), Balázs Eszter Anna (Kolibri Kiadó főszerkesztő), Fülöp József, (a MOME animációs tanszékének vezetője), Libor Anita (A Daazo főmunkatársa).
Fődíj: a Diafilmgyártó Kft szerződést kínál az adott mű diafilmes kiadására és kereskedelmi forgalomba hozatalára. Emellett további értékes díjakat adunk át – ezekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
Produceri díj: A nyertes pályázók lehetőséget kapnak projektjeik továbbfejlesztésére tapasztalt filmproducerek, Iványi Bitter Brigitta és Liszka Tamás, illetve a Daazo alapítói, Aprily Zoltán és Deák Dániel közreműködésével.
Általános szabályok: A versenyre bárki nevezhet, nincsenek korlátozások, de elsősorban középiskolások, főiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek, grafikusok, vizuális művészek jelentkezését várjuk.
Egy pályázó több filmmel is nevezhet.
A “Diafilm – Fedezd fel újra és újra!” pályázatra az alább megadott irodalmi művek megfilmesítésével lehet nevezni. Az alkotásokat a diafilm formátumának megfelelőn kell elkészíteni, amelyről részletesebben itt olvashat.
A pályázók a filmjüket a Daazo.com oldalára töltik fel: a filmeket HD minőségben várjuk, a feltöltött file mérete nem haladhatja meg az 500 MB-t. A feltöltéshez itt  található részletes technikai segítség.
A pályázók a nevezésükkel elfogadják, hogy a filmjük a Daazo.com oldalán látható lesz a pályázat lezárása után is határozatlan ideig, illetve az alkotásokat a Diafilmgyártó Kft. is felhasználhatja promóciós célokra.
Forrás: Daazo.com
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Bujtor István Filmfesztivál filmes pályázat
A Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és Latinovits Zoltán Alapítványa, a Magyar Versmondók Egyesülete ...
Tanár úr, kérem, én filmeztem – filmes pályázat
A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre a Bookline-nal ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: