Film

Final Cut – szerelmes film a film szerelmeseinek

2012. 06. 08. • Szerző: Kata7555
Final Cut – szerelmes film a film szerelmeseinek

Pálfi György: Final Cut – Hölgyeim és Uraim című filmje igazán nagy meglepetést okozott a nagyközönségnek. A filmet normál „fizetős” mozizás keretein belül egyenlőre nem vetítik le a szerzői jogdíjak miatt. Külön szervezett, ingyenes vetítéseken lehet gyönyörködni az alkotásban.

A szóban forgó filmet romantikusnak gondolná az ember, mert szerelmi történetet ölel magába, mégis a férfiak is bátran megnézhetik, ha lehetőségük nyílik rá, hiszen nem egy szokványos, érzelmes moziról beszélünk. Már csak azért sem, mert fellelhető a filmben néhány olyan részlet, mely igazán a felnőtt közönség számára készült.

Számos jelenet felismerhető az egyszerű moziba járó embernek is, mint például az Elemi ösztön, a Casablanca, a Keresztapa című filmek, hogy csak a leghíresebbeket említsük. Ezek mellett a nagy filmek mellett megpillanthatjuk többek között (néha tényleg csak egy pillanatra) a Vissza a jövőbe című filmből Marty-t, a Házibuliból Vic-et, a Titanicból Rose-t vagy az Addams Family-ból Morticiá-t, Forrest Gump-ról nem is beszélve.
Igazi ínyencség is a filmőrülteknek: alapvetően a Filmművészeti-re szánták a filmet oktatási céllal, így a Szigorúan ellenőrzött vonatokon keresztül a Megszállottságon és Tavaly Marienbadban-on át egészen a Visszafordíthatatlan felejthetetlen pillanatai is visszaköszönnek.
A színes, szórakoztató, humoros filmektől kezdve az akciófilmeken át az animációs filmek világába is elröpülhetünk a majd másfél órás mozizás során. A rendező a némafilmeket sem szorította háttérbe, így például Chaplin-t is szereplői között tudhatja. A változatosabbnál változatosabb filmek mellett a mesék tárházából is válogatott Pálfi György, hogy még teljesebbé tegye a történetet.
Szórakoztató, nevettető és egyáltalán nem unalmas film. Az ember egy ilyen alkotás láttán elgondolkodik azon, hogy mi telt Pálfi Györgynek 3 évébe és miért kellett 20 millió forint, ha csak össze kellett vágni a jeleneteket. Ezek érdekes és elgondolkodtató kérdések, ha jobban belegondolunk, 3 év nem kevés idő, sok ember belevetette magát a munkába és egy újszerű, érdekes alkotást akartak nekünk nézőknek bemutatni. Bárki megpróbálkozhatott volna ezzel a műfajjal, mégis Pálfi Györgynek volt lehetősége és bátorsága, ahhoz, hogy elkövesse ezt a filmet. Az alkotás megpillantása az első filmkockától az utolsóig érthető, humoros és attól függetlenül, hogy rengeteg szereplőt vonultat fel, egyértelműen „egy” párkapcsolatot mutat be. Néha viccet csinál és sarkítva adja elő az érzelmek viharát.
Pálfi György megálmodta és meg is valósította, majd sikerült egy egész estés filmet zenés, vicces elemekkel tarkítva a nézőközönség elé tárni.
A film láttán senki számára nem meglepő, hogy nemcsak hazánkban, de az idei cannes-i filmfesztiválon is sokan kíváncsiak voltak a közel másfél órás műre. Pálfi György így meghívást kapott a szervezőktől, hogy bemutathassa filmes berkeken belül is a Final Cut-ot, a classic szekció zárásaként. Méltó zárást adott a legfontosabb filmes eseménynek,  ahol vastapssal jutalmazták.
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

Szerző:
Kata7555
Budapest

1985
Követem
Egy különleges éjszaka a Fővárosi Nagycirkuszban
A szürke ötven árnyalata
Gyorsulás a belvárosban II.
Elvis zenéivel egy szombat este
Cirkuszi kavalkád
Tanulás játékosan - Megnyitott a Tutanhamon Museion
Két keréken a magyar utakon
A Kopaszi gát, mint a nyugalom szigete
A varázslatok birodalmában
Múzeumok éjszakája a Fővárosi Nagycirkuszban
Final Cut – szerelmes film a film szerelmeseinek
Otthon, édes otthon, a Fővárosi Nagycirkuszban
„Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!”
Bodies 2. Kiállítás
Bodies2 - Látogatás egy különös világban
Profana premier
Kis vasárnapi művelődés a Szépművészetiben
Divattervezés a ruhákon túl – Design a háztartásban
A tánc, mint mozgásforma
A futás öröme
Parasztopera, avagy ilyen is lehetett az élet vidéken
Lovaglás - első lépések
Csokoládé múzeum
Egészséges élet

« Előző cikk
Következő cikk »
Ismeri a Szandi-mandit?Ismeri a Szandi-mandit?
Talán az egyetlen magyar komédia, amelyik a cseh új hullám finom szellemességét próbálta meg átültetni hazai szájízekre, ...
Tegnap éjjel - MoziajánlóTegnap éjjel - Moziajánló
Mit is jelent a házasság, mikor és hogyan lépjük át a hűség határait, mennyi őszinteséget és titkot bír el egy kapcsolat... ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: