Komment

Fogyókúráznék

2013. 07. 30. • Szerző: istefán
Fogyókúráznék

Ha az embernek nincsenek kilói fölöslegben, amiket leadjon magáról, akkor nem igazán érdeklik a fogyókúra receptek. De amikor olvastam, hogy a dubai hatóságok minden egyes leadott kilogrammért arannyal fizetnek, majdnem rám jött a fogyókúrázhatnék.

Annak, hogy csak majdnem több oka is van. Legeslegelső a sorban az, hogy nem élek Dubaiban, de még az Egyesült Arab Emírségek közelében sem, ami nagy hátrány, mert nem tudom, ha kívülálló és pogány elhízottaknak megadják a gramm aranyat, a leadott kilóért. ( Még nem közölték velem!)

A második gondom az, hogy végignézve magamon felülről, látom azt, amit nem lát például egy szumós csak a tükörben, még ott is alig-alig. Ez csak a jelen esetben lenne gond, mert ugyebár honnan adjak le kilókat, ha még egy kis pocak se dudorodik rajtam, egyébként nem gond, elég jól megvagyok nélküle. (A muzulmán pogányságot vállalom, az nem gond!)
No, de nézzem tovább, honnan lehet leadni a kilókat, mert igaz: "nem mind arany, ami fénylik", de az arany mégiscsak arany, akárhogy is vesszük, és egy gramm arany, egy kiló emberhájért, vagy akármilyen emberi zsiradékért szerintem kitűnő üzlet.

Mivel, a jó üzleteket kár elszalasztani, azon kezdtem törni a fejem, honnan szedhetnék fel magamra egy pár kiló hájacskát, amit majd alkalomadtán eladjak az araboknak drága pénzen.
Az evéssel kevés az esélyem, hiszen amióta nem csak anyatejet iszok, hanem mást is, azóta eszek, nem is keveset, de nem sikerült sose meghaladjam a súlycsoportomat.
Az ilyen emberre mondják, hogy: "kár belé az étel", ezt magam is belátom, ezért gyorsan utánanéztem valami hízókúra receptnek, hogy ne mondhassanak többé rám ilyesmit, persze szemem előtt csillogtatva Dubai aranyát is.
De olyan csalódás ért, hogy nem hiszitek el! Egy olyan csodaszer, amivel felhizlalnám magam, drágább mint az arany! Na most légy okos Domokos!

Okosabb nem lettem, de megéreztem, hogy ennek az üzletnek lőttek, hiszen, ha drágábban veszem meg magamnak a hájam, mint amennyiért eladom, akkor garantáltan hamarabb csődöt mondok, mint egyes országok, amelyek az Isten magának se bírnak bemenni a csődbe, pedig nem mondhatnám, hogy nem tesznek meg mindent érte.
De, végül is vigasztalni kezdtem magam azzal, hogy lehet úgyse jött volna össze a dolog, mert arrafelé, ahol én nem járok, furcsa törvények vannak.

Ha, egy nőt elzártak, mert megerőszakolták, ugyanis nem tudott négy felnőtt férfit vinni tanúként, akik egyéb elfoglaltság híján, az olajmécsest tartották a tett színhelyén, akkor lehet nekem se hitték volna el, hogy lefogytam ötven kilót a nyolcvanból!


Szerző:
istefán
Kolozsvár
Férfi
1959
Követem
Globálisan gondolkodva
Bûn és büntetés
Reszket a gatyám mert...
A kötelező biztosítás
Úgy fizet az ASIROM, hogy ettől magam elsírom
A demokrácia sötét oldalán
Menekültek vagy honfoglalók?
A pénz rabjai vagyunk, de szabadok akár indián John a rezervátumban
Burned-out: azaz kiégve. De annyira fiatalon?
Mi lesz veled emberiség, ha eltűnnek a méhek?
Miért lopjátok el az életet?
A nagylelkűség ára
Fejet cserélhetünk nemsokára
Nyakunkon a defláció!
Az ördög lehelete
Intelligencia és civilizáció
Zöldülő marslakónak lenni
Mi lesz az atomfegyverekkel, ha időnap előtt bekopog a nukleáris télapó?
Pólusváltás vagy háború?
Lesz-e az Ebola vírusának ellenszere?
A betegségek nem csak az űrből jönnek
Jaj neked te szegény ördög!
Piac és demokrácia
A fekete doboz
Narkót adok nektek, földi mennyországot!
Füstöljek, vagy füstölögjek?
Infláció és defláció
Ha egy UFO -ban születtem volna...
A mezei tapsifüles és a vegyi fegyver
A halálcsillag
Klímafegyver és hidegháború
Fogyókúráznék
Volt élet a Marson, de miért tűnt el?
Félelem nélkül is reszketek
Csókhiányban szenvedünk
Katasztrofális a katasztrófavédelem
Egy menő orosz divat
Elfordul, vagy felfordul a világ?
Fordulat a bankvilágban?
Halhatatlanok leszünk!
A gondolat tuningol?
A lyukakról általában
A valódi műhús szelet
Kié a Föld holdja?
Bolond, vagy félkegyelmű
ITT A JÉGKORSZAK A KANYARBAN!
A Bűvös dátum: 2012. december 22.

« Előző cikk
Következő cikk »
Bábel-effektus
Bábel-effektus
Ha Kazinczy Ferenc ma élne, vajon miként tekintene arra a nyelvre, aminek alapjait kemény küzdelem során lefektette? Tevékenysége ...
Egyenjogúság? Kérdés?Egyenjogúság? Kérdés?
Ahogy az várható volt, vegyes fogadtatás éri a melegházasságot Franciaországban is. Rengeteg szélsőségekig fokozott vita ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: