Sport

Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok

2012. 04. 23. • Szerző: Ani8825
Formula 1 - Bahreini Nagydíj
Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok

Alig egy hete még úgy tűnt, hogy hasonlóan a tavalyi évhez, ismét elmarad a Bahreini futam. Valamilyen csoda folytán azonban elsimították a nézeteltéréseket a szigetországban, és megrendezték a nem kis meglepetéseket hozó sivatagi versenyt.

 

Az első négy rajtkockából a két Red Bull és a két McLaren Mercedes indulhatott, Vettel, Hamilton, Webber és Button sorrendben.
A címvédő Vettel jól rajtolt, míg Hamilton kissé lemaradt mögötte. Jól indult a két Ferrari és Kimi Raikkonen, mindhárman több rajthelyet is előre ugrottak. A rajt vesztese Jenson Button volt, aki két helyet veszített a verseny kezdetén.
A 3. körben Massa, aki a rajt óta hét helyet jött előre megelőzte Raikkonent. Ugyanebben a körben Vettelnek három másodperces előnye volt Hamiltonhoz képest. A 4. körben Grosjean előzte meg Webbert. Az 5. körben Raikkonen visszavette a pozíciót Massától. A 6. körben Grosjean nagyon közel került Hamiltonhoz, de előzni még nem tudott. Egy körrel később azonban a DRS zónában külső ívről, könnyedén elment a brit pilóta mellett.
A Pirelli jóslata, mely szerint csak a 18.-19. körben kezdődnek meg az első kerékcserék nem vált be. A versenyzők már a 9. körben kezdtek kijönni az új szett gumikért. A 10. körben Alonso és Hamilton egyszerre jöttek ki, és a Ferrari spanyolja megelőzte a boxban a McLaren Mercedes pilótáját. A 12. körben Button csatázott Alonsóval, és megelőzve fellépett a 7. helyre. A 13. körben kerékcseréjét követően Vettel visszavette az első helyet di Restától, aki akkor még nem volt kint a boxban. Szintén ebben a körben Raikkonen megelőzte Webbert, és fellépett az 5. helyre. Egy körrel később Hamilton ment el Alonso mellett a 8. helyért folyó ütközetben. 15 kör után Vettel, Grosjean, Raikkonen volt az első három sorrendje. A 21. körben az első háromból Raikkonen autózott a leggyorsabban. A 24. körben Raikkonen megelőzte csapattársát Grosjeant és feljött a 2. helyre. A következő körben két szett lágy gumi után, megkapta a kemény keverékűt. Kerékcseréje után a 3. helyre jött vissza. A 26. körben Vettel kiállt az élről lágy keverékű gumikért. A 28. körben Webber előzte meg a 4. helyen versenyző di Restát. A 33. körben Button előzte meg Di Restát és fellépett az 5. helyre. A verseny 40. körében Vettelt és Raikkonent egyszerre hozták ki a boxba. Mivel utóbbi kerékcseréje lassabb volt, a 3. helyre állhatott vissza, míg előbbi a 2.-ra. Vettel hozott is Raikkonenen 1 másodpercet. A 41.körben Grosjean a vezető helyről állt ki új szett gumikért. A 42. körben Massa megelőzte Kobajasi-t, és fellépett a pontszerző 10. helyre. A 43. körben Vettel, Raikkonen, Grosjean, Webber és di Resta autózott az első öt helyen. Az 57 körös verseny vége előtt hat-hét körrel a parádésan versenyző Lotusok elkezdtek lassulni, míg Vettel gyorsult. Az 52. körben Rosberg előzte meg di Restát és az 5. helyre lépett előre. Egy körrel később Button bal hátsó defekt miatt meglátogatta a boxot, és a 6.-ról a 13. helyre esett vissza. A versenyt végül Sebastian Vettel nyerte. Dobogóra állhatott a két Lotus. Kimi Raikkonen a második, Romain Grosjean a harmadik lett. Webber jött be a negyedik, Rosberg az ötödik helyre. Utóbbi azonban még nem lehet nyugodt, mert Alonsót és Hamiltont is leszorította a pályáról, az eseteket a bírák a verseny után vizsgálják. Örülhetnek a Ferrari rajongók, mert a csapat mindkét pilótája pontot szerzett. Közülük minden bizonnyal Felipe Massa a boldogabb, hiszen az eltervezett pontszerzés sikerült neki. Valamint nem szabad megfeledkezni Paul di Restáról sem, aki két kiállásos taktikájával a 6. helyen zárt a Force Indiával.
Négy futamot követően a világbajnokság állása a következő: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 53 pont, 2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 49 pont Mark Webber (Red Bull) 48 pont.
Most három hét szünet következik, a Spanyol Nagydíj május 13-án kerül megrendezésre szokás szerint Barcelonában.

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Vettel újra az élen BahreinbenVettel újra az élen Bahreinben
Egy hét szünet után folytatódott a Formula-1 világkörüli turnéja. A Száguldó Cirkusz mostani állomása Bahrein volt, ahová ...
Kis Mercedes-sztoriKis Mercedes-sztori
1955. szeptember 11. Juan-Manuel Fangio megnyeri az olasz nagydíjat a Mercedessel. Másodszor lesz bajnok az ezüst nyíl volánja ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: