Fotó pályázat

Fotózd le Európa energia-jövőjét! fotópályázat Lejárt.

2013. 08. 09. - 2013. 09. 23.

Csökkentjük energiafelhasználásunkat vagy több energiát fogunk használni, mint valaha? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ, ha megnézzük, milyen energiaforrásokat építünk ki ma. Amikor energiát importálunk a szomszédainktól vagy olajat szállítunk messze földről, az ugyanúgy egy választás eredménye, mint a középületek szigetelése vagy a napelemek a háztetőkön. Te mit gondolsz: hogyan kellene kinéznie a jövő energia-mixének?

Ki fizet az energiáért? Magáncégeknek, az államnak vagy a lakosságnak mekkora szerepe legyen az energiaellátás kiépítésében és működtetésében? Milyen szerepet szánunk a közbankoknak az energiajövőnkben?
Ténylapjaink inspirációt adhatnak, melyekben körüljárjuk, hogy szerintünk milyen célokra kellene, illetve nem kellene befektetnie ezt a pénzt a közbankoknak. A fosszilis- és atomenergiától való függőségünkkel, a megújuló energiaforrások körüli tévhitekkel és az energiabiztonság koncepciójával foglalkoztunk. Most a Te szempontjaidra vagyunk kíváncsiak.
Új energiaforrásokat fejlesszünk ki, vagy gazdálkodjunk jobban a ma ismertekkel? Használunk-e még 2050-ben olajat, szenet vagy gázt energiatermelésre? Egy szó, mint száz: szerinted hogyan fest Európa energia-jövője?
Ragadj kamerát és küldj fotót arról, hogyan látod Európa energiajövőjét 2050-ben! A legjobb fotókat Brüsszelben forgalmas helyen kiállítjuk, és a nemzetközi nyertes, valamint a legjobb magyar fotó és a közönségdíjas magyar fotó készítője is értékes díjat kap!
A felhívás mindenkinek szól, akinek elképzelése van az energia-jövőről és van egy jó fotója!
A fotók beküldésének határideje: 2013. szeptember 22.
A pályázat szabályai:
Pályázási feltételek:
  • Teljesen kitöltött és aláírt jelentkezési lap, szkennelve (minden fotóhoz külön)
  • Nagy felbontású saját fotó (jpg, bmp, legalább 3300×2340 pixel, 200 dpi ) arról, hogyan képzeled el Európa energia-jövőjét
Küldd a jelentkezési lapo(ka)t és a fotó fájl(oka)t egy e-mailben a következő e-mail címre: alexa(kukac)mtvsz.hu. Ha a fájlok 10 Mb felett vannak, küldd az e-mailt óriásfájl-küldő rendszeren keresztül ( pl. www.wetransfer.com vagy www.myairbridge.com)
Egy pályázó maximum 3 fotót küldhet be (mindegyik fotóhoz külön jelentkezési lapot kérünk).
A pályázat e-mail beérkezési határideje: 2013. szeptember 22., 24 óra CET
Kérjük, figyelj arra, hogy a fenti pályázási feltételek mindegyike teljesüljön; ha bármelyik feltétel nem teljesül, a pályázatot sajnos nem tudjuk elfogadni!
Kiválasztási és díjazási folyamat:
A nemzetközi fotópályázatra 2013. július 24. és szeptember 22. között lehet fényképet küldeni. A felhívás a kiíró szervezetek honlapján olvasható (CounterBalance – nemzetközi http://counterbalance-eib.org, Magyar Természetvédők Szövetsége – Magyarország: www.mtvsz.hu, Za Zemiata – Bulgária: www.zazemiata.org). Mindegyik szervező, szakértői csapata segítségével 10-10 fotót a beérkezettek közül kiválaszt.
A legjobb 30 kép közül a nyertest nemzetközi zsűri választja ki. Az előválogatás és a zsűrizés szempontjai: kreativitás, eredetiség, minőség, beleértve, hogy a fotó mennyire tükrözi a felhívás üzeneteit (ld. felhívás és ténylapok). A nemzetközi nyertest e-mailen értesítik, illetve a szervezők honlapjukon közzéteszik 2013. október 7-ig.
Legjobb magyar fotó és magyar közönségdíj: A hazai zsűri kiválasztja a legjobb magyar fotót. Az általa legjobbnak tartott 30 magyar fotó felkerül az Magyar Természetvédők Szövetsége facebook oldalára (https://www.facebook.com/mtvsz) 2013. október 1-én, ahol online szavazni is lehet a fotókra 2013. október 1. és október 7. között. A közönségdíjat a legtöbb szavazatot kapott fotó készítője kapja. A legjobb magyar fotó és a közönségdíjas fotó készítőjét e-mailben értesítjük, és a szervezők webfelületein jelentjük be 2013. október 10-én.
Díjak:
  • A nemzetközi díj nyertese: 1000 euró értékű, fotófelszerelésre költhető utalvány
  • A legjobb magyar fotó díja: 200 000 Ft értékű Extreme Digital utalvány
  • Magyarországi közönségdíjas: 100 000 Ft értékű Extreme Digital utalvány
  • A legjobb fotók felhasználásával nemzetközi kiállítás Brüsszelben
Feltételek és kikötések
A pályázatban csak saját készítésű művek vehetnek részt. A pályázó engedélyezi, hogy a szervező CounterBalance, Magyar Természetvédők Szövetsége és Za Zemiata szabadon használhatja alkotását. A pályázó szabadon használhatja anyaga szerzői jogát, azaz nevezheti, népszerűsítheti, használhatja más versenyeken, fesztiválokon is. A szervezők a beküldött anyagok joghasználatát élvezik bármilyen korlátozás nélkül, amibe beletartozik a felhasználási jog világszerte, a szub-licenszing, bármilyen nyelven való felhasználása, a fotók megtekintése harmadik fél által a szervezők honlapján és egyéb felületein. A pályázó tehát jóváhagyja, hogy a szervezők szabadon, ingyenesen és korlátozás nélkül használhatják, közzétehetik és népszerűsíthetik a pályázati anyagot vagy annak részleteit. A pályázó nem állhat elő követeléssel a szerzői jogokat illetően. A szervezők nem használhatják az anyagokat profitszerzés céljából. Publikáláskor a szervezők kötelesek feltüntetni a fotó szerzőjét. A szervezők nem vállalnak felelősséget azokért a művekért, amelyek megsértették a szerzői vagy egyéb jogokat. A szervezők munkatársai és közvetlen hozzátartozóik nem pályázhatnak.
A pályázatban való részvétellel a pályázó elfogadja a fenti feltételeket és kikötéseket.Ha egy pályázattal vagy szavazással kapcsolatban etikai kifogás vagy csalás gyanúja felmerül, a szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a pályázót kizárják a versenyből minden további értesítés nélkül.
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!


« Előző cikk
Következő cikk »
Innováció, ahogy Te látod! fotópályázat
A SMART Europe projekt ;Innovens 2013; című fotópályázatot hirdet, melynek célja, hogy bemutassa azokat az innovatív európai ...
Homokba írt szavak
A Szemem Fénye Alapítvány egy kisfilmmel kíván emléket állítani azoknak a gyerekeknek, akik nem élhették meg a felnőttkort. ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: