Film pályázat

Green-Go Rövidfilm Verseny Lejárt.

2013. 06. 27. - 2013. 10. 01.
Green-Go Rövidfilm Verseny

Szeretnél David Attenborough nyomdokaiba lépni? Téged is zavar, hogy a Földön közel 1 milliárdan nem jutnak tiszta ivóvízhez? Van egy jó ötleted, ami akár a mozivászonra is felkerülhet? Ha igen, akkor FORGASS FILMET ÉS NYERJ VELE!

A Green-Go Rövidfilm Verseny idén is várja a kreatív, sokkoló, vices, de mindenképp különleges és szemléletformáló kisfilmeket az alábbi három kategóriában:


Nem bántja a szemét?
A szárazföldek és vizek területéből az általunk termelt hulladék egyre nagyobb területeket harap ki. Ahol burjánzó növényzetnek és változatos élővilágnak lenne helye, ott ma a mi szemetünk ver tanyát és egyre több és több területet akar.
Tény:
A Csendes-óceánon egy közel két németországnyi méretű műanyag szemétből álló sziget úszik. A Maldív-szigetek egyik-másik kisebb szigetét szinte teljes egészében szemét borítja. Európa minden egyes polgára fél tonna szemetet termel évente, ami elégetésre, hulladéklerakókba, vagy esetleg a természetbe kerül.
Ha te is egy szemét nélküli bolygót szeretnél, akkor mutasd meg:
 • a hulladék és szemét által okozott problémákat helyben, vagy a világban
 • hogyan oldjuk meg a hulladék által okozott problémákat – hogyan csökkentsük, javítsuk, használjuk és hasznosítsuk újra
 • milyen lehet egy képzeletbeli világ, ahol nincs hulladék és szemét

Víz – egy csöpp élet
Él egy férfi Etiópiában. Aribeth a neve. Ő, a felesége és három gyermeke egy olyan helyre születtek, ahol nem ritka, hogy a hőmérséklet 50 0C fölé kúszik. Természetes vízforrások ezen a vidéken aligha léteznek. Aribeth és családjának túlélése azon múlik, hogy időben megkapják-e heti pár literes vízadagjukat, amit teherautóval, palackozva szállítanak részükre minden héten. Ezt a csöppnyi adagot használja a család tisztálkodásra, főzésre és ivásra. Ők tudják, hogy az életük ennek a csöpp vízadagnak az okos és felelős felhasználásán múlik.
Tény:
Egy átlagos európai ember mindennapi szükségleteinek kielégítéséhez napi 2000-5000 liter vízre van szükség. A megvásárolt élelmiszerek (húsok, tej, gabona, zöldségek), a tisztálkodás, a mosás napi szinten ennyi vizet igényel.
Ha úgy érzed, hogy ezen lehetne változtatni és fontos lenne, hogy felelősen bánjunk a vizeinkkel, akkor ne habozz és mutasd meg:
 • hogyan spóroljunk a vízzel anélkül, hogy feladjuk kényelmünket
 • hogyan pocsékolja és szennyezi a világ alapvető szükségletünket és
 • hogyan védhetjük meg természetes vizeinket
 • mit jelentenek nekünk és hogyan védjük meg vizes élőhelyeinket
 • mekkora tévedés, hogy a tiszta ivóvíz korlátlanul és örökké a rendelkezésünkre áll

Életben maradtak
Valahol a világ tengereinek és óceánjainak vizeiben él egy öreg kék bálna. Ez a bálna még emlékszik azokra az időkre, amikor az emberi mohóság és a kíméletlen halászat nem veszélyeztette sem az ő életét, sem a társai, vagy utódai életét. Miközben ezt a felhívást olvasod, erre a bálnára komoly veszély leselkedik.  Ahogy arra a hirola antilopra is a kenyai szavannákon, akire valószínűleg ebben a pillanatban egy orvvadász szegezi a puskacsövét.
Tény:
Az 1930-as években elkezdődött ipari méretű bálnavadászat miatt a kék bálnák száma vészesen lecsökkent. Az elmúlt nyolcvan évben a faj 90%-át kiirtották. Az orvvadászok kapzsisága miatt ugyanekkora pusztításra a hirola antilopok esetében 40 év is elég volt. Mára kevesebb, mint 1000 példányuk él a kenyai szavannákon.
Ha szerinted is fontos, hogy megállítsuk a fajok eltűnését, akkor mutasd meg:
 • mit jelent az emberiségnek, ha végleg elveszítjük ezeket a fajokat
 • milyen károkat okoz az orvvadászat, a fajok illegális csempészete és kereskedelme
 • milyen kezdeményezések léteznek a fajok megmentésére
 • mit tehetünk mi, hogy megállítsuk a kihalásukat

Követelmények
A kisfilm legyen:
VAGY
 • egy maximum 60 másodperces kampányfilm,
VAGY
 • 60 másodperc és 4 perc közötti hosszúságú kisfilm,
A filmek bármilyen műfajban készülhetnek (rajzfilm, animációs film, bábfilm, dokumentumfilm, riportfilm,  stb.).
A filmek értékelésénél a témához való illeszkedésen túl előny, ha sokkolóan, meghökkentően, vagy épp pimasz, esetleg vicces, de mindenképp hatásos és szem-felnyitó módon mutatja be a témát.

Jelentkezési követelmények:
HIÁNYTALANUL 
 
 • Az alábbi fájlküldő weblapok segítségével (2 GB-ig WeTransfer vagy 5 GB-ig My Air Bridge) a contest@greengofest.eu címre eljuttatott nagyfelbontású (minimum 720 pixel széles) eredeti filmfájl, bármilyen lejátszható formátumban
 • A filmmel együtt kérjük beküldeni:
  • Időkódolt feliratot angolul .srt formátumban. Akkor is csatolni kell angol feliratot, amennyiben beszéd nem, de feliratok vannak a filmben! Kizárólag angol feliratot tudunk elfogadni.
  • 3 állóképet a filmből (.jpg formátumban)
 • Határidő: 2013. szeptember 30. 18:00
 • Egy pályázó maximum három filmmel pályázhat (minden egyes filmhez külön jelentkezési lapot kell kitölteni és külön kell elküldeni a filmeket és a csatolmányokat)
Amennyiben a fent említett követelmények nem teljesülnek, úgy nem áll módunkban elfogadni a pályázatot!

A beküldött pályaműveket az alábbi szempontok szerint értékeljük:
 • kreativitás
 • eredetiség
 • a környezeti és természetvédelmi üzenet erőssége
 • szakmaiság
Minden kategóriában zsűri értékeli majd a pályaműveket a fenti szempontok alapján. A zsűri tagjai között egy újságíró, egy filmes szakértő és a témafelelős civil szervezet képviselője lesz. A zsűri minden kategóriában három jelöltet hirdet 2013. október 1-jén, amelyből kategóriánként EGY nyertes kerül kiválasztásra a Green-Go Fesztivál során  2013. október 12-én.
Ezenfelül a beérkezett videókra online is lehet szavazni 2013. október 13. 18:00 órától 2013. október 25. 18:00 óráig. A legtöbb szavazatot kapott videó lesz a Green-Go közönségdíjasa.
Amennyiben a szervezők a közönségszavazás során bármilyen szabálytalanságot észlelnek, fenntartják a jogot, hogy a versenyzőt a versenyből kizárják.
A pályaművekkel szemben támasztott, tehát érvényesnek tekintett alkotásokból választjuk ki a 3. Nemzetközi Green-Go Fesztivál keretében Budapesten levetítésre kerülő kisfilmeket.
A nyerteseket a 3. Green-Go Fesztivál keretén belül hirdetjük ki 2013. október 12-én Budapesten. A pontos helyszínről minden versenyzőt legalább egy hónappal a vetítés előtt értesítünk.

Díjak:
 • Kategórianyertesek díjai fejenként: 350 euró
 • Egy közönségdíj az online szavazás alapján: 200 euró

bővebb info: http://greengofest.eu/hu/contest

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

 

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Boldog 100. szülinapot Tour de France videópályázat
Az Eurosport magyar nyelvű szerkesztősége videó pályázatot hirdet a 100. születésnapját ünneplő francia kerékpáros körverseny ...
Rain reflexiók 2013 művészeti pályázat
Rain, koreai művésznevén Bi (비, ejtsd: Pi),valódi nevén JUNG Ji-hoon énekes-táncos-koreográfus előadóművész, színész, ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: