Sport

Gyorsulás a belvárosban II.

2012. 11. 21. • Szerző: Kata7555
Gyorsulás a belvárosban II.

Érezted már úgy, hogy szétvet a feszültség? A napok csak telnek-múlnak és a munkán kívül nincs időd másra? A napi felgyülemlett idegesség levezetésére nincs is jobb megoldás, mint, hogy az ember elmegy egy jó kis gokartozásra egy jó kis csapattal.

 

Pont ebben lehetett része 2012. november 11-én vasárnap a WestEnd tetőparkolójában a szerencséseknek, akik részt vehettek a drifting.hu jóvoltából egy barátságos mérkőzésen. A Karting Promotion biztosította a helyszínt, a drifting.hu pedig méltó lezárásának vélte az idei évadnak ezt a kis versenyt. A nap folyamán 2 média group, driftversenyzők és amatőr csapatok mutathatták meg tudásukat a gokart pályán.
Természetesen voltak, akik már évek óta űzik ezt a sportot és voltak olyanok is, akik most ültek életükben először gokartban. A szervezés kitűnő volt, nem voltak „üres járatok”, a gokartok szakszerűen karban vannak tartva, így senkinek nem eshetett bántódása. Az újoncokat kitűnően látták el információval, mellyel a pályán maradhattak és a tisztességes játék keretein belül harcolhattak csapattársaikkal. Természetesen voltak, akik már régi ismerősként jöttek vissza a pályára, ők türelmesen várták a tájékoztatás végét.
Egy-egy menetben általában 6 fő indulhatott, főként férfiak, de a hölgyek becséletét 2 bátor nő is védte, a média group csapatain belül.
Amint felkerül a maszk és a bukósisak, mintha az ember átváltozna, mintha kicserélődne. Nem mássá, mint egy harcossá. A gokartba való beszállás után pedig nem számít más, csak a gyorsulás és az, hogy első legyen az ember.
A száguldás, a gyorsulás és a pályán való maradás, talán ezek a legjellemzőbbek erre a sportra. Igen, ez egy SPORT csupa nagybetűvel, hiszen itt nem emelgetnek súlyt, nem ugrabugrálnak, mégis nagy megerőltetés egy-egy 8 perces kört végigvezetni. Az ember azt gondolná, hogy csak vezetni kell, ez igaz is, de a futamok végén igazi izomláza van az ember karjában, a másnapi „fájdalmakról” nem is beszélve.
Természetesen nem hasonlítható a gokartozás a driftversenyhez, de azért itt is lehetnek izzasztó helyzetek.
Külső szemlélődőként talán nem is volt olyan szembetűnő a különbség egy-egy csoport között csak az időeredmények árulkodtak, arról, hogy valaki kicsit tapasztaltabb. A gokart pályáról annyit kell tudni, hogy augusztus óta ad helyet a WestEnd B parkolószintje a sport szerelmeseinek, gumikkal van határolva, melyek szakszerűen összekapcsolva védik a kicsit esetlenebb vagy szerencsétlenebb versenyzők testi épségét. Néha egy nagy adag szerencse szükséges ahhoz, hogy ne sodródjon ki az ember egy-egy vehemensebb ember miatt.
Néha úgy tűnhet, hogy a versenyzők ölre mennek, ezt csak azért láthatja így a néző, mert a gokartba való beszállás után nem számít semmi. Megszűnik a külvilág, magunkon kívül a versenytársak figyelése az egyetlen dolog, melyen a szemünket kell tartani!
 
Néha igazi diadalittas, néha pedig igazi csalódott arccal szállnak ki a versenyzők gokartjaikból. CSAK játéknak indul ez a kis szórakozás, a végére mégis előjön belőlünk a győzelmi vágy és a kemény versenyszellem.

 


Szerző:
Kata7555
Budapest

1985
Követem
Egy különleges éjszaka a Fővárosi Nagycirkuszban
A szürke ötven árnyalata
Gyorsulás a belvárosban II.
Elvis zenéivel egy szombat este
Cirkuszi kavalkád
Tanulás játékosan - Megnyitott a Tutanhamon Museion
Két keréken a magyar utakon
A Kopaszi gát, mint a nyugalom szigete
A varázslatok birodalmában
Múzeumok éjszakája a Fővárosi Nagycirkuszban
Final Cut – szerelmes film a film szerelmeseinek
Otthon, édes otthon, a Fővárosi Nagycirkuszban
„Életfogytig a fájdalom börtönében? Felfüggesztve!”
Bodies 2. Kiállítás
Bodies2 - Látogatás egy különös világban
Profana premier
Kis vasárnapi művelődés a Szépművészetiben
Divattervezés a ruhákon túl – Design a háztartásban
A tánc, mint mozgásforma
A futás öröme
Parasztopera, avagy ilyen is lehetett az élet vidéken
Lovaglás - első lépések
Csokoládé múzeum
Egészséges élet

« Előző cikk
Következő cikk »
Tripla vagy semmi: Vettel vs. AlonsoTripla vagy semmi: Vettel vs. Alonso
Az idei szezon kétségkívül az egyik legizgalmasabb a F1 történetében. Olyannyira felejthetetlen, hogy észre sem vettük, ...
Véres November összefoglaló - Magyar pankráció gálaVéres November összefoglaló - Magyar pankráció gála
Hihetetlen gyorsan elrepült az a négy óra azoknak, akik november 17.-én ellátogattak a budapesti Barba Negra Clubba, ahol ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: