Sport

HCW Pankráció 2013.03.23 - A dicsőség napja beszámoló

2013. 03. 25. • Szerző: Gizella Ágnes
HCW Pankráció 2013.03.23 - A dicsőség napja beszámoló

A Dicsőség napja gála Budapesten a KSI Jégszínház Asztaltenisz Nagytermében került megrendezésre. A nagy esemény előtt közönség hosszú sorai özönlötték el az udvart várakozva a kapunyitásra. Pankrátoraink ezen a napon se hagytak unatkozni minket.

 

A ringbe elsőként HCW műsorvezetője Balázs Miklós lépett be,hogy tájékoztatást adjon arról, aki a Dicsőség napján a gálán nyer, az 2013. Május 18.-án a Szegeden megrendezett Pankráció Szuper Show-n két emberrel szemben megvédheti bajnoki övét, melyen a létrás mérkőzés begyűjti az összes bajnoki dicsőséget.
 
Kezdetét vette az első mérkőzés ahol a jópofa, ám bár hatalmas termetű 120 kilós 173 cm magas Ozzy Spencer vonult be elsőként a ringbe. Társa Grizzly Davidson követte, ki múltjában erősember volt és rengeteg küzdősportban jeleskedett. Ellenfelük a csupán 25 éves Ted Wellington volt. Először Spencer majd Davidson mért hatalmas ütésekkel földre kényszerítette Tedet. Már-már úgy tűnik, a fiatal pankrátor alul marad, amikor a mérkőzés hirtelen fordulatot vett, és Ted minden erejét összevetve átvette az uralmat, a meccset pedig Nitro-val összejátszva, diszkvalifikációval nyerte meg.
 

 
Következő mérkőzésen mindenki-mindenki ellen kategóriábana résztvevők a karaktere miatt népszerű maszkos Poison, a tehetséges és rúgásairól ismert J-Hawk és a félelmetes Cyrus Cage ki az Áttörésen J-Hawkot győzte le azonban most J-Hawk vissza vágott és magas fölénnyel nyert.
 
Harmadik mérkőzésen Allah katonája a kegyetlen,kegyelmet nem tűrő Zafar Ameen két szépséges szőke pankrátorhölggyel az orosz Valerie-vel és társával Audrey Bride-al mérkőzött meg. Valerie a 2013-as év Áttörés után, mivel Zafar megfosztotta a győzelemtől, bosszút esküdött ellene, de Zafar keresztbe húzta számításait és földbe döngölte, de Valerie a mérkőzés végén megfutamodott és így Bride-ot megverte.
 
A negyedik mérkőzésre Mr. és Candy Vegas és Tony Baritoon vonult be a magyar Rock & Wrestling sztárja. Ellenfele, a szintén magyar pro-wrestling legjobb ,,highflyer-e" Murlock aki akrobatikus képességeiről híres. Tony az első percekben három extrém csapás után is felugrik, végül Murlock ütéseitől alul marad. Majd Tony fájdalmasan feltápászkodva lábrúgásokkal legyengíti ellenfelét és győzedelmeskedik. Győzelmét egy rock and roll tánccal ünnepelték Mr.Vegassal és Candy Vegassal. Aztán Murlock öltözőjében szteroidot találnak. Váratlanul Michael Nuts lép a színre és visszavágót követel amire sor is kerül a következő szegedi Pankráció Szuper Show során.
 

 
Az ötödik menetben HCW Dojó nagy büszkesége Nitro és a holland származású PWH szervezet bajnoka Tengkwa mérkőzött volna meg egymással, de már az első pillanattól fogva Nitro és Ted Wellington közös erővel kezdték el bottal püfölni és hurkásra verték ellenfelüket, s levették Tengkwa maszkját. Kilétére nem derült fény, mert amíg Ted és Wellington ünnepeltették magukat a közönséggel, addig Tengkwa a pulóverét a fejére húzta, és másik maszkot vett fel. Aztán hamar fordult a kocka, mert Tengkwa felvette a botot és mind a kettőt ütni kezdte, ezután Tengkwa még többször a földre került és próbálták maszkját letépni, de még ez is kevés volt, mert így is győzelmet aratott. Mivel a mérkőzés előtti megállapodás úgy szólt, hogy ha Nitro veszít, akkor leborotválják a fejét. Amíg Nitro próbált feltápászkodni és menekülni, addig Tengkwa kiszaladt és ígéretéhez hűen lenyírta Nitro haját.
 
Ezt követő mérkőzésen a 178 cm magas 88 kg-os Dover a HCW egyik alapítója aki brutális mérkőzéseiről közismert valamint a Salgótarjánból érkezett 172 cm magas 107 kg-os, az egyetlen amerikát is megjárt pro-wrestlere Ron Corvus - ki hatalmas erejéről ismert - vettek részt. A két hatalmas és félelmetes kinézetű pankrátor felejthetetlen élményt nyújtott a jelenlévő közönségnek és rajongóknak. Corvus a ring alól előkap egy táblát, amit letesz a ringbe és teleszórja arany színű rajzszögekkel és brutális ütéseket mér ellenfelére. Felkapja és rádobja a táblára. Doveren látszik,hogy hatással voltak rá a nagy csapások, amég próbált magához térni, addig Ron Corvus a ring alól még elővesz két széket. Vissza megy a ringbe és székkel a kezében megvárja még Dover feláll. Mikor Dover feláll arcon akarja csapni a székkel, de Dover hirtelen feleszmél, és amikor a szék lendületet vesz a feje felé egy hatalmas ökölcsapással átszakítja a szék ülőkéjét és arcon veri ellenfelét amitől Ron Corvus egyből a földre rogy. A közönség ámultan figyeli ahogyan Ron Corvus homloka vérzik. Ekkor Dover felvesz egy villát, és Ron Corvust lerángatja a ringből és a közvetlen a közönség előtt a villát megforgatja Ron Corvus vérző sebében. Ettől Ron sebe jobban vérezni kezd, de még ez sem rettenti meg a brutális pankrátort. A ring mind a négy oldalában a közönség szeme láttára megforgatta ugyanúgy sebében a hegyes villát. Ezután otthagyja Ront és ünnepelteti magát szurkolóival. Eközben Ron Corvus vérző fejjel még kicsit kábultan feláll és mint egy vadállat, ahogy a mondás is tartja ,,Kölcsön kenyér vissza jár alapon" neki esik a kegyelmet nem tűrő brutális Dovernek. Többször földbe döngöli,de ettől csak felbőszíti ellenfelét és Dover megvédve HCW Hardcore Championship bajnoki övét megadja a végső kegyelemcsapást Ron Corvusnak.
 
A hetedik mérkőzésen PG Hooker a HCW Championship bajnoki övét birtokló pankrátor küzdött meg a francia származású, profi birkózó múlttal rendelkező Yan Colby-val, aki partyarcos bevonulásával nagy ujjongást keltett a közönség körében. Yan Colby kimért ütésekkel próbált közelíteni ellenfele felé,de Hooker ügyesen kitért az ütések alól és többször is fölényeskedett Yan Colby felett. A közönség nagy része nem igazán örült Hooker győzelmének, de ő felemelt fejjel, övét magasba tartva gyúnyosan végigvonult a ringben.
 
 
És következett a várva várt főmérkőzés amely érdekes fordulatokat vett. Az izgalom a tetőfokára hágott. A ring egyik felében a HCW orosz nehézfiúja Kent párost alkotva a holland származású Angelfyre-el. Másik oldalon a HCW úttörője és egyik alapítója, a vakmerő és kitartó, félelmet nem ismerő Icarus, társával a cowboy-nak öltözött szintén HCW alapító és vezéregyéniség Renegade-el aki elképesztő rúgásait teakwondo múltjának köszönheti. Először Icarus és Angelfyre veti össze erejét és találékonyságát. Icarus vékony testalkata ellenére hatalmas küzdelembe kezd és fürgén kitér a lendületes ütések elől.Hiper gyorsan mozog ellenfelével szemben, ezért Angelfyre-t Kent váltja le,de ő is lassúnak bizonyul a mozgékony fiúhoz. Icarus határozott rúgásokkal leteperi Angelfyre-t, aki Icarust elkezdi folytogatni. Ekkor Icarus legyengül. A közönség hangosan kiabálva próbálja bíztatni Icarust, hogy kelljen fel,de Angelfire és Kent hatalmas ütéseket mér Icarus fejére és testére. Angelfyre Icarus haját megmarkolva, fejét felemelve és kezeit kitekerve a Bibliát nyomja az arcába, hogy olvassa fel. Icarus a ring széléhez kúszva kezét nyújtja Renegade-nek, hogy leváltsa. Renegade felbuzdulva bosszút áll társa sérelmei miatt a két külföldi pankrátoron.I carus kis pihenő után minden erejét összeszedve csatlakozik a csatához. Renegade egy határozott mozdulattal leüti a bírót. A közönség nem győzi kapkodni a fejét az események láttán. A bíró szinte mozdulatlanul fekszik a ring szélén miközben a pankrátorok szétütik egymást. Eközben Icarus Angelfyre-al, Renegade pedig Kennel a közönség sorai között vív egymással. Angelfyre Icarus-t egy határozott mozdulattal a kordon alá gyűri, de Icarus minden erejét összeszedve feltápászkodik és felmegy az emeletre a közönséghez, majd a korlát szélére állva egy hatalmas szaltóval a verekedő Angelyire-re, Kenre és Renegade-re veti magát. A nézők ordítva ujjongtak Icarus halálugrásának. Icarus és Renegade hazája jóhírét megvédve legyőzte a két külföldi pankrátort. De sokáig nem örülhettek a várt dicső győzelemnek, mert a Doki lépett be a ringbe. Közönség véleményét kikérve, hogy szerintük Icarus vagy Renegade érdemli meg a győzelmet. Aztán gúnyosan megjegyezte igazából eddig és ezután sem fogja érdekelni mások véleménye tehát Icarus és Renegade egymás elleni harccal vívják ki a sikert. Icarus és Renegade nem akart hallani a fülének. A harc lényege az volt,hogy aki előbb kidobja a másikat a ringből úgy, hogy a két lába érinti a földet azé lesz a győzelem és az mehet a szegedi Pankráció Szuper Show-ra. Icarus kitartása ellenére a cowboy Renegade nyert.
 
http://www.hcw.hu/
Fotók: Radó Norbert /Invisible
További képeket itt találtok
 
Ha érdekel a Pankráció és a sport világa, lájkold Facebook oldalunkat, ahol elsőként értesülhetsz híreinkről:
https://www.facebook.com/pages/Journality-Sportmánia

 

 


Szerző:
Gizella Ágnes
Budapest

1987
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Michelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó VB szlovákiai futamán. InterjúMichelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó
2013. április 26-tól 29-ig rendezték meg Szlovákiában a WTTC Túraautó Világbajnokság legújabb futamát, ahol Magyarország ...
Magyar pankrátorok: Zafar AmeenMagyar pankrátorok: Zafar Ameen
Zafar Ameen nem éppen megosztó személyiség... Mindenki egyformán utálja. Egoista, nőgyűlölő, és senkit sem kímél, sem fizikailag, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: