Sport

HCW - Pankráció Forradalom Gála!

2012. 03. 20.
HCW - Pankráció Forradalom Gála!

A nagy sikerre való tekintettel a Hungarian Championship Wrestling a márciusi gáláját ismételten a DÜRLIN szórakozóhelyen tartja. A 24-én megrendezésre kerülő Forradalom gála ismét rengeteg vendéget és meglepetést tartogat a közönség számára!

 

2012.03.24 Dürlin, Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor  19-21, Kapunyitás 17.00
Thriple Threat Title Match: Ben Dover VS Icarus VS Michael Nuts
További meccsek:
Renegade VS Mike Skull (AUT)
PG Hooker VS Poison
J-Hawk CS Ananaskopf (AUT)
8Lock VS Ted Wellington & Ozzy Spencer
Nitro VS Grizzly Davidson
 
Magyarországon a pankráció, azaz a pro-wrestling egy egészen friss és új dolognak mondható. Természetesen voltak próbálkozások évtizedekkel ezelőtt is, több felvételt és cikket is találhatunk, melyek itthon rendezett pro-wrestling eseményekről és külföldön aktív magyar wrestlerekről szólnak. Idősebb generációktól is hallhatunk olyan legendákat, melyek szerint voltak különböző küzdősportolók, akik próbálkoztak szervezetet alapítani és honosítani a műfajt, de mindez sikertelennek bizonyult. Jelenleg Magyarországon egyetlen hivatalosan működő pro-wrestling (köznyelven pankráció) szervezet létezik, a Hungarian Championship Wresting.
A HCW létrejötte azonban sok fontos előzménnyel bír, melyek ismerete fontos ahhoz, hogy megértsük a magyar wrestlerek mentalitását, képviselendő értékeit és egész lényüket. A történet egyszerűsítése végett név szerint csak azon személyek megemlítésére kerül sor, akik ma is aktív tagok.
A történet 1998-ban kezdődik, KWP személye által, mikor is megalakult (akkor még más néven, eredeti funkciója egy sima rajongói oldal volt, közösségi oldalként csak sok évvel később kezdett működni) a h-wrestling.wwe.hu, azaz a H-wrestling fórum (évekig csak levelezőlistaként működött). Pár sikeres év után, melynek sikerében Mr.Tolnainak és több pro-wrestling szakértőnek is igen nagy szerepe volt, a még csak rajongókat gyűjtő oldal közösségébe bekerült két új, ekkor még igen fiatal tag, akik a pro-wrestlinget már gyakorolták is saját maguk képzése által. Ez a két ember volt Icarus és Ben Dover. Pár évnyi tudáshorizont bővítés, edzés és gyakorlás után 2003-ban Icarus és Ben Dover megalapította a TWF (Teenage Wrestling Federation) névre hallgató kezdetleges szervezetet. A gyerekcipőben járó szervezethez csatlakozott J-Hawk és több, ma már nem aktív tag, mikor is elkezdődtek a komolyabb munkálatok, melyek akkor még kicsiben és amatőr feltételek mellett ugyan, de lefektették a mai magyar pro-wrestling alapjait. A csapat folytatásos „adásokat” készített, illetve több rendezvényen is (ekkor már TLC meccset is prezentálva!) bemutathatta a magyar fiatalságnak a pro-wrestling műfaját. Pár év után az aktivitás alábbhagyott, a működés szünetelt. 2006-ban a TWF-től teljesen függetlenül egy újabb szervezet látszott kialakulni. Megkezdte az edzést Michael Nuts, Renegade, Reasonman (jelenleg a HCW egyik bírója) és László Roland Richárd (jelenleg a HCW speakere) a H-wrestling keretei között.
2009-ben egy fordulópont következett. PG Hooker megismerkedett a pro-wrestlinggel, melynek hatására felkereste Icarust. A TWF átváltott HWE névre és megkezdték a szervezet feltámasztását Ben Doverrel és J-Hawk-al együtt. A HWE kapcsolatba került Perutek János és Vörös Csaba promóter és sportriporterrel, illetve A Doktorral, mint pro-wrestling szakértővel. Segítségük által a HWE részt vett egy bokszgálán vendégprodukcióként, ezzel bekerülve a köztudatba. Ezután a H-wrestling wrestler részlege becsatlakozott a HWE-be és 2010 nyarán létrejöhetett az első önálló HWE gála, melyen többek között már Renegade, Michael Nuts és 8Ball is részt vett. A gála közel 500 fős közönségnek örvendett, meglepve ezzel a promótereket és a wrestlereket is. A sikerre való tekintettel megalakult a HWA, a Hungarian Wrestling Academy (ma HCW iskola) és megkezdődött a wrestlerek képzése, az új generáció kinevelése. Nem sokkal ezután elképzelésbeli eltérések miatt ismét egy fordulópont következett.
A wrestlerek és a promóterek különváltak, a szervezet önállósult. 2010 őszén a HWE-ből HCW lett, azaz Hungarian Championship Wrestling, mely nevet a szervezet a mai napig őriz. Ezután a HCW szorosabbra fűzte viszonyát a H-wrestling csapatával, melynek következtében KWP, A Doktor, Mr. Tolnai és László Roland Richárd aktív szereplőivé váltak a HCW-nek és a magyar pro-wrestlingnek. A szervezet aktivitása ugrásszerűen megnövekedett, azóta túl van több saját gálán, tv-s szerepléseken, számtalan újságcikken, kapcsolatba került külföldi szervezetekkel, wrestlereinek és közreműködőinek listája pedig a sokszorosára bővült, fokozva ezáltal a magyar pro-wrestling terjeszkedésének rohamos ütemét.

www.hcw.hu

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Március 18-án vasárnap kezdődött a Forma1 idei évada. A szezonnyitó ausztrál futamot a melbourne-i Albert Parkban bonyolították ...
LFL,
vagyis Fehérneműs Fehérszemélyek Ligája
LFL,vagyis Fehérneműs Fehérszemélyek Ligája
Hazai szemek elé került nemrég egy újabb amerikai sportliga, az LFL (Lingerie Football League), amely a tengeren túli éves ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: