Technika/Életmód

Halpedikűr a Ráday utcában - beszámoló

2013. 04. 23. • Szerző: PolarBee
Halpedikűr a Ráday utcában - beszámoló

Ha valaki azt gondolta, hogy a halak az emberek felé csakis végtelenül passzív, unalmas állatok lehetnek, interakcióba lépni velük pedig képtelenség, az részben revideálhatja nézeteit a halpedikűr igénybevétele után.

Annak az esélye, hogy mély barátságot kössünk, vagy a leghűségesebb társ szerepét a kutyánkról menten átruházzuk a kis pikkelyesekre, továbbra sem mozdul el a nulláról, viszont meglepő élményben részesülhetünk általuk. Halpedikűr a kezelés neve, amit a Dr. Fish szalonban kipróbáltunk.

Már kívülről kaptunk némi elképzelést az előttünk álló fél óráról, ugyanis a Ráday utcai szalon ablaküvegén át megpillantottunk egy párt, akik lábukat lógatták egy-egy vízzel teli akváriumba. Elég vicces látványt nyújtottak, de szemlátomást kellemesen érezték magukat, nyugodtak voltak, így felbátorodva mi is bementünk, leültünk, és megvártuk, amíg kezelésük véget ért. Próbáltam dekódolni az érzéseiket, a hölgy fel volt dobva és azt gondolom, visszatérő látogató lehet belőle, az úriember arcán azonban inkább némi tanácstalanság tükröződött, talán még nem döntötte el, milyen következtetést vonjon le a tapasztaltakból.

Kedves fogadtatásban részesültünk, pár perc csúszással el is kezdődhetett a kezelés. Pici lábáztatás után jött is a páros akváriumba merülés. Barátnőm azonnal nevetgélésbe kezdett, én viszont csendesen és csikizésmentesen éltem meg az első perceket, amikor is a halacskák ellepték lábfejeimet. Egy ideig csak néztük őket, ez az a fajta látvány, amit a szemnek, és talán a tudatnak is szoknia kell. Mégis, valahogy természetes volt a folyamat. Az állatkákat tápláltuk, ők jól érezték magukat, mi pedig a kellemes hőmérsékletű vízben áztattuk lábunkat. A halak tulajdonképpen addig jönnek fel a testre, ameddig az ember elmerül a vízben, ki lehet kísérletezni, hogy ez milyen szintig kellemes még, nekem a bokám környékén kevésbé volt már az. Ezzel szemben a talpam jól érezte magát, olyan volt, mintha valamilyen masszírozó golyócskákon lépdeltem volna. De hasonlíthatom talpmasszázshoz, vagy akár pezsgőfürdőzéshez is az élményt. Hozzáteszem, az akváriumok ezúttal természetesen teljesen mentesek berendezéstől, növényektől, a giccses hajóroncsok jobb sorsra várva maradtak a kisállatkereskedésben.

Jótékony halaink a Garra Rufa fajhoz tartoznak, néhány centiméteresek, és miután természetes élőhelyükön is kevés egyéb táplálékhoz jutnak, rájöttek, hogy az emberi elhalt hámsejtek révén igazi bőségtálban részesülhetnek. Nekik a pikkelysömör is nyalánkság, emiatt nem árt tisztelni őket, és nyugodtan felhasználhatjuk saját céljainkra az ebben rejlő nagyszerű lehetőséget. Noha pedikűrként hirdetik, kézápolásra is alkalmas lehet a módszer, bár a helyszíni adottságok egyértelműen a láblógatásnak kedveznek kényelmi szempontból.

Az akváriumokkal szemben TV-n megjelenített kellemes tájakat szemlélhettünk, nagyon halk relaxáló zenével aláfestve. Sokan párosával próbálják ki a szolgáltatást, ami közben lehetőség nyílik a beszélgetésre is.

A fél óra, amit mi eltöltöttünk a kezelés alatt, kifejezetten hosszúnak számít, ezért kíváncsian vártuk a pozitív eredményeket, miután magukra hagytuk a kis éhenkórászokat, akiknek tevékenységét egyébként teljesen megszoktuk a végére. Talpunk valóban puha lett, kellemes érzés volt sétára indulni, de bőrkeményedéseink nem tűntek el maradéktalanul ettől az alkalomtól.

Még a kezelés utáni estén futócipőt húztam és extrém körülmények közt (értsd: betonon trappolva 1 órán át) teszteltem újjászületett talpamat. Vagy mondhatjuk úgy is, kicsit durván tönkrevágtam a halak aprólékos munkáját.

Alternatív talpmasszázsként bátran ajánlom a kezelést mindenkinek, érdemes kipróbálni.

Halpedikűr és masszázs

 


Szerző:
PolarBee
Budapest

1989
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
5 MUST HAVE ruhadarab5 MUST HAVE ruhadarab
Te már előkerested a tavalyi napszemüveged? Mert hivatalosan is jelentjük: a tavasz/nyár megérkezett, úgyhogy színekre fel! ...
Exit the Room - kijutottunk!Exit the Room - kijutottunk!
Egy félhomályba burkolózó terézvárosi pincében vagyunk. Minden mozdulatunkat kamerák követik. Lázasan kutatunk a sarokban ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: