Film pályázat

Hrabal habbal filmes pályázat Lejárt.

2013. 04. 27. - 2014. 01. 01.

Bohumil Hrabal író születésének 100. évfordulójára a BuSho Filmfesztivál és a budapesti Cseh Centrum nemzetközi rövidfilmpályazatot írt ki. A pályázati felhívást Jiří Menzel, Oscar- díjas cseh rendező, a hrabali világ első számú megfilmesítője április 11-én hirdette ki Budapesten.

Olyan, a felhívásra készült vagy archív filmes alkotásokat várunk, amelyek az író életének és munkásságának motívumait, az életérzést avagy a stílust dolgozzák fel a legeredetibb formában, kategóriáktól függetlenül, tehát fikció, animáció, kísérleti, zenés video és dokumentum kategóriákban.
A nyertes alkotás  1.000,- euro pénzdíjban részesül, a további helyezettek egy-egy hosszú hétvégére,  illetve sörvacsorára készülhetnek Prágába a Czech Tourism iroda jóvoltából, vagy egy hordó Staropramen sör mellett idézhetik majd fel a Moldva-parti város hangulatát. Továbbá cseh, magyar és angol nyelvű Hrabal könyvcsomagok várják  a nyerteseket.
A nevezési határidő 2013. december 31.
A verseny győzteseit a Hrabalhoz kötődő írókból, színészekből s más közéleti személyiségből álló nemzetközi zsűri 2014. március 28-án, Bohumil Hrabal 100. születésnapján hirdeti ki.
A nevezés feltételei:
A részletes szabályzat megtalálható a lebonyolító BuSho Rövidfilm fesztivál honlapján  www.busho.hu, amelyen keresztül majd az alkotásokat be lehet küldeni az online nevezési lap kitöltésével és a filmek feltöltésével!
Bővebb információ:
Gábeli Tamás, busho@busho.hu   +36 1 422 1083
Gál Róbert, galr@czech.cz , +36 1 462 50 66

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Tanár úr, kérem, én filmeztem – filmes pályázat
A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre a Bookline-nal ...
IV. Országos drogprevenciós kisfilm-készítőverseny
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: