Itthon/Világ

Hurrá hétfő! – Pszichorendelés hétfőnként a Mika Tivadar Mulatóban

2015. 03. 29. • Szerző: PolarBee
Hurrá hétfő! – Pszichorendelés hétfőnként a Mika Tivadar Mulatóban

2 hete elindult az a programsorozat Budapest szívében, ami jó lehetőséget kíván nyújtani a hétkezdéssel járó frusztráció vagy vérmérséklettől függően fellépő egyéb rezisztencia-mechanizmusok megfékezésére. Az első előadás konkrétan a hétfő-fóbiáról szólt, az ezt követő alkalmakkor már más témák kerülnek terítékre, ami azonban mindegyikben közös, az a sokunkat érintő lelki eredetű problémák megértése, feltárása.

Az est házigazdái a Pszichorendelés.hu két fiatal pszichológusa, Böhönyei Márta és Tóth Melinda.

Hogyan képzeljünk el egy Hurrá hétfő!-estét?
Habár nincs szigorú programkezdés, érdemes a kiírt időpontnál valamivel korábban érkezni, ugyanis a férőhelyek száma meglehetősen véges. Ha tudunk, hozzunk magunkkal barátokat is, egyrészt, mert valószínűleg ők is kíváncsiak lesznek a minket érdeklő témákra, másrészt távozás után biztosan nekiugrunk közösen továbbgondolni, átbeszélni, magunkra vagy a  környezetünkben élőkre vonatkoztatni az elhangzottakat. Miután helyet foglaltunk, szabadítsunk fel minél több kognitív kapacitást, azaz például nyugodtan mellőzzük a következő körülbelül 1 órában a telefonsimogatást, és tegyük félre az aktuális pillanatban és helyen megoldhatatlan problémáinkat is. Ebben az ideális, ellazult állapotban készen állunk befogadni azt a megannyi információt, amit a Pszichorendelés szakértőitől kapni fogunk. Ők ugyanis időt és levegővételt nem kímélve, élvezetes és pörgős stílusban alaposan el fogják magyarázni a hallgatóságnak az adott este témájával kapcsolatos tudnivalókat. Lelki jelenségek megismerésével, okok és következmények kivesézésével kerülhetünk közelebb az adott problémához, és a megoldáshoz kapcsolódó tanácsok sem maradnak el. Közben, de akár a bőséges mondanivaló elhangzása után is kérdezhetünk, illetve megoszthatjuk személyes tapasztalatainkat, vagy a barátunk ismerősének munkatársának unokatestvérével történt hasonló helyzeteket. A légkör abszolút jó hangulatú, a „pszichorendeléses nénik” nagyon nyílt, befogadó hozzáállással viszik az estét, és végig úgy érezhetjük kicsit, hogy ők is ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek, mint bármelyikünk „az utcáról”, csak éppen vették a fáradtságot és alaposan a végére jártak a dolgoknak. Tapasztalataikat, megszerzett tudásukat pedig, alapos felkészülésük után, szívesen megosztják a kíváncsi közönséggel.

A Hurrá hétfő! esteken sokadmagunkkal összegyűlve rengeteget tanulhatunk az emberi lélek olykor furcsának tűnő működéséről, aki pedig személyre szabott beszélgetésre vágyik, bátran keresse fel magánrendelésükön Böhönyei Mártát, vagy Tóth Melindát.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: