Film pályázat

IV. Országos drogprevenciós kisfilm-készítőverseny Lejárt.

2013. 04. 26. - 2013. 06. 13.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet – Nemzeti Drogmegelőzési Iroda megbízásából és szakmai felügyeletével az Életrevaló Karitatív Egyesület, egészségfejlesztéssel kapcsolatos prevenciós programban meghirdeti 2013. március 29-vel A IV. Országos drogprevenciós kisfilm-készítőversenyt 35 éven aluli fiatalok részére.

Egy kategóriában: Te is filmes vagy! – maximum 15 perces drogprevenciós kisfilmek kategória.
A videofilm a saját korosztályod részére készüljön. Alkothatsz önállóan, vagy csoportban, azonban a jelentkezési lapon kérjük, egy személyt nevezz meg, akit díjazhatunk.
Téma: 
Pályázatunkban azt várjuk, hogy fogalmazzátok meg hatásosan, hogyan lehet egészségesen élni. A drogoktól, az illegális kábítószerektől való, akár teljes függetlenség megtartásának igényével, és mutassátok be ennek lehetséges módját. Hogyan lehet elkerülni a ma piacon levőkábítószerekkel való találkozást? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy teljes biztonsággal egészséges életet tudjatok élni? A filmekben kritikával élhettek a mozgásszegény életmóddal, a játékfüggőséggel, NET- és egyéb függőséggel, a dohányzással, a mértéktelen alkoholfogyasztással, drog és kábítószer használattal (dizájner dogok használatával) kapcsolatos életvitellel szemben.
Kiemelt szempont a család, mint a drogprobléma esetleges megoldásának színtere, a probléma észlelés módjai, lehetőségei, korai jelek a tipikus válaszreakciók, a lehetséges problémakezelési módok. Ki, és mit tehet a családban, ha a problémát észlelte? Mutassatok példát arra is, hogy hová lehet segítségért fordulni, továbbá fogalmazzatok meg pozitív üzeneteket a filmekben.
Filmetek izgalmas, érdekes, hiteles legyen! Olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor. Legyetek kritikusak, az elutasítás mellett kreatív módon mutassátok be, hogy mi lehet célravezető. Milyen értelmes célokkal, tevékenységekkel kitöltött életet képzeltek el magatoknak és a következőgenerációknak.
A kiírásunk azoknak a fiataloknak is szól, akik valamikor kipróbáltak már valamilyen szert, vagy volt olyan időszakuk, amikor túl nagy szerepet játszott az életükben egy-egy függőséget okozó dolog (internet, játékok, alkohol, kábítószer… egyebek). Megfogalmazhatjátok filmjeikben, hogy mi volt, vagy lehet ennek az időszaknak a tapasztalata magatok és mások számára. Véleményetek szerint, ha valaki túl fontos szerepet szán ezeknek a dolgoknak az életében, annak milyen következményei lehetnek?
A technika: 
A film maximum 15 perces lehet. Hosszabb filmet nem fogadunk be a versenybe.
A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és filmezz azzal!
Nevezési határidő: 2013. június 12.
Filmek beérkezési határideje: 2013. június 12.
Letölthető dokumentumok
Hogyan nevezhetsz: 
A nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen. Mi nevezési lapot, és felhasználói szerződést küldünk neked. (Nevezési lapot, és felhasználói szerződést az Internetről is letöltheted.)
Az elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot, és a felhasználói szerződést, majd mindhárom dokumentumot együtt küldd el az Életrevaló Egyesület postacímére, és jelezd email-en is az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen, hogy postára adtad a filmet!
Javasoljuk, hogy a filmedet töltsd fel video megosztóra is, és a feltöltött filmed linkjét küldd el e-mailen. Így ha sérülten érkezik a DVD, akkor sem kerül hátrányba a filmed, biztosan időben odaér a zsűri elé.
Postacímünk:
Életrevaló Egyesület
1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.
Kérjük, hogy olyan e-mail címet adjatok meg, amit rendszeresen figyeltek, mivel e-mailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását és a filmek beérkezését is.
Keress bennünket az Életrevaló Egyesület közösségi oldalán! (fb.com/ Életrevaló Egyesület)
Az Életrevaló Egyesület, mint oldal is megtalálható a Facebook-on.
Amennyiben kérdésed van a pályázattal kapcsolatba, felteheted naponta, 20 óra után az Életrevaló Egyesület Facebook felületein, vagy emailben.
Nyertes pályázatok díjazása: Tárgynyeremények, valamint a beérkezett és elbírált pályamunkákból „nyereményként” 2013. szeptember 1. és december 31. között, a filmek alkotói saját településükön, saját iskoláikban, a szakemberek, és a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda munkatársainak szakmai részvételével a pályázat legjobb filmjeit bemutathatják, és kapcsolódó egészségfejlesztési nap/program keretén belül a résztvevőcsoporttal feldolgozzák a kiírásban szereplőkritériumok alapján a tapasztalatokat és az információkat. A legjobb beérkező pályamunkákból oktatási céllal felhasználható DVD-k is kiadásra kerülnek.
A legjobb filmeket oktatási célokra használják fel a szervezők és a megbízó, ezért szerződést kötünk.
Az Életrevaló Egyesület honlapjain (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá az Origó oldalán egy drogprevenciós kisfilm gyűjteménybe is felkerülnek a filmek.
A program fővédnöke: Kiss Norbert Ifjúságért és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár
Értékelés: A film-pályázatokat 2013. június 17-ig értékeli a zsűri.
Záró rendezvény, díjkiosztó gála: Várhatóan 2013. június 22-én lesz Budapesten.
Az Életrevaló Egyesület honlapján (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá FB profilján keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást, szólhatsz hozzá, mondhatod el véleményedet. FB közösségi oldalunkon naponta konzultációt tartunk.
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!


« Előző cikk
Következő cikk »
Hrabal habbal filmes pályázat
Bohumil Hrabal író születésének 100. évfordulójára a BuSho Filmfesztivál és a budapesti Cseh Centrum nemzetközi rövidfilmpályazatot ...
Pályázat a Fekete Doboz Videó-folyóirat történetéről
A Fekete Doboz Közhasznú Alapítvány pályázatot ír ki a 25 évvel ezelőtt megalakult Fekete Doboz Videó-folyóirat történetéről ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: