Zene

Ilyen volt a 13. Hegyalja Fesztivál!

2012. 07. 18. • Szerző: ruthmayer
Ilyen volt a 13. Hegyalja Fesztivál!

Tokaji bor, Tisza, jó zene, minden adott egy jó fesztiválhoz!

Vasárnap 10.00 Véget ért a 13. Borsodi hegyalja fesztivál. A kempingek már kezdenek kiürülni, sokan a kártyájukon maradt pénzt veszik ki. Egy igazán tartalmas fesztiválon vagyunk túl, mindenki megtalálhatta a számára érdekes programot, legyen az zenekar vagy akár a dodgemezés. Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. Tokaj és a Tisza a világ egyik legszebb fekvésű fesztiváljává teszik a hegyalját, a bor városába könnyű beleszeretni. Az időjárás (azt a bizonyos szélvihart leszámítva) kegyes volt. Reméljük, aki ott volt, az jól szórakozott, aki pedig itt tartott velünk, az belekóstolt kicsit a fesztivál-hangulatba. Jövőre ugyanitt találkozunk!

22.00 Napfény árad majd a hangfalakból a hamarosan kezdődő Copy Con koncerten, a Kerekes Band megállás nélküli táncot ígér. A tavaly megismert olasz Helia pedig a fesztiválozók kérésére újra játszik a Borsodi Hegyalja Fesztiválon. A Villon Trio a Tegyél fel a nagyszínpadra! verseny nyerteseként ma bemutatkozhatott a fesztivál közönségének.

19.00 Nem sokára két olyan, keménydallamokkal operáló csapat is érkezik a Hegyaljára, akiket hónapok óta egyre erősödő szívdobogással vár több ezer rajongó. Ráadásul mindkettő friss számokat hoz Tokajba a fesztiválozóknak. A brit Enter Shikari, az a Flash Flood of Colour című albumot, a kaliforniai Suicide Silence a The Black Crown-t mutatja be ma a magyar közönségnek.

11.00 A mai nap is fantasztikusnak ígérkezik, akinek van kedve és megteheti, feltétlenül látogasson ki! Ma a londoni Stereo MCs új albumot hozva mutatja meg érettebb, összetett, rockosabb hangzását is.Fellép a Suicide Silence és az Enter Shikari a Pepsi Nagyszínpadon: előbbi csapat már tegnap óta a Hegy'en vegyül a tömegben. A Hiphop szcéna is képviselteti magát: Akkezdet Phiai, Punnany Massif, majd Jamaicát is megidézzük: Irie Maffia és Copy Con koncerten is árad majd a napfény a hangfalakból.

A drumandbass kedvelőinek Stamina MC pörgeti a hangulatot a Black Sun Empire setjén.

Szombat 04.00 Nagyon "erős" napon vagyunk túl a hegyen. Az Alvin után a Depresszió, Sonata Artica, Biohazard trio nem kímélte a húrokat. Rengetegen gyűltek össze a Pepsi nagyszinpad előtt a Skindred miatt, nem kellett csalódniuk, pörgős számaikkal sikerült lázbahozniuk a közönséget. Elektronikus vonalon az Evil Nine Dj duo setjét hallgathattuk a malátabárban. Rászolgáltak az evil névre, pokoli jó hangulatot csináltak. Utánuk napfelkeltéig Ludmilla, majd sanyiman gondoskodtak a minőségi zenéről.

18.40 A Supernem hamarosan végez, az Alvin rajongók már gyülekeznek. Utána Aranyosi Péter mozgatja meg a rekeszizmokat a Jager bárban...

A közös tusolás kiváló lehetőség az ismerkedésre is

20.50 Az Alvin és a mókusok koncertjén előkerült s szokásos lineáris és körkörös pogó motívum. Sajnos kevés műsoridőjök volt, de azt tartalmasan töltötték ki. Más stílus, de a hangulat hasonló a Pepsi nagyszínpadon a 30Y buliján. Utánuk következik a nap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt előadója, a Skindred. A Newport-i banda igen érdekes, egyedi rock élményt tartogat a fesztiválozóknak.

16.20 Sikerült megdönteni a rekordot, több mint 400-an fürödtek együtt! Összesen 409 hegyaljás tusolt együtt az Axe Radio1 Party Station mellett a kísérlethez felállított gigatusolóban, és ezzel felállították a közös tusolás új világrekordját, közben Piroch Gábor kaszkadőrei látványos trükköket mutattak. A Magyar Rekordszövetség mellett Majka és az AXE hivatalos fesztiválriporterei felügyelték az eseményt, ami egyben a legtutibb pártaláló szeánsz a Hegy’en. A sikeres rekordállítás után a Magyar Rekordszövetség átadta a hivatalos világrekordot igazoló oklevelet. Nagy Feró már elkezdte koncertjét a Beatrice-vel.

14.50 És már kezdődik is az AXE rekordkísérlete, rengetegen szeretnének fürödni, megfázni biztosan nem fognak, nagyon meleg az idő.

11.00 Ma is mozgalmas lesz a nap, a következő programok várnak minden fesztiválarcot:

- 15.00-tól a Guiness legtöbben együtt zuhanyzók hivatalos rekordkísérlet: a Hegyalján az AXE Rádió1 Party Station-nél tusoló hegyaljások világrekordot zuhanyzanak. előtte Piroch Gábor kaszkadőrjei fokozzák a hangulatot, Majka, a fesztiválriporter pedig végig közvetíti az eseményeket

- 16.30-tól az Ivan & the Parazol koncertje a Furmint Klub színpadán

- 17.00-től a Hegy' Karriergyárban a Tetkós, az IT-s, a secus és a többiek, azaz r'n'r business a színpadon túl - sikertörténetek

- 18.00-tól az Ökoteátrumban az Árvay Pincészet ingyenes borkóstolója

- 19.00-től a tokaji Paulay Ede Színházban a L'art pour l'art Társulat Best of előadása

- 19.45-től Aranyosi Péter stand-up műsora a JägerBarban

- 20-tól 30Y a Pepsi Nagyszínpadon

- 21.45-től a Skindred, ugyanott, a Borsodi Nagyszínpadon pedig a Soanata Arctica fellépése

- 23.30-tól a Biohazard zúzdája 

Péntek 03.00 A vihar sem tudta elrontani a bulit, bár Everlast koncertjének végébe azért beleszólt az időjárás. A borsodi malátabárban Cadik remek breakbeat ütemekkel vigasztalta a fesztiválozókat. Utána pendulum dj setjére zsúfolásig megtelt a bár. A biztonsági őröknek keményen kellett tartaniuk a kordont, a legismertebb számokra valósággal megőrült a közönség. Akik meg bírták szusszal, azok Palotai es Cadik közös produkciójával zárhattak a napot.

 Pendulum a Malátabárban

23.30 Megérkezett a vihar a hegyaljára, pár percre az áram is elment, hatalmas a szélvihar. 

22.10 Tokajban is nagy a tömeg, igazi fesztiválhangulat. Pendulumra már hangolódhatunk lélekben, éjfél után kezd a Malátabárban, Cadik-Palotai szendvicsben.

18.30 Hamarosan kezd Péterfy Bori & Love Band a Borsodi nagyszínpadon, babaszünet után,
szintén új zenékkel tér vissza a tokaji fesztre. A tokaji borospincék és teraszok már megteltek, de 21.45-kor már valószínűleg kisebb lesz a nyüzsgés a városban, mert az Everlast-ra sokan visszajönnek a fesztiválra. A House of Pain egykori frontembere este tízkor lép fel a Borsodi Hegyalja Fesztiválon. Ausztriából a Parov Stelar Band érkezik, új albumot hozva a fesztiválozóknak. A Danko Jones a magyar Ektomorffal közös számát is eljátssza ma este, a Kowalsky meg a Vega különleges, Big Band Special programmal és FankaDelivel jön, a Hatebreed igazi, keleti-parti HC-t ígér.

17.30 Már építik az óriás zuhanyzót a holnapi AXE rekordkísérlethez. Végre az eddig macsaként víztől írtózó emberek is illatosak lesznek! Közben Ganxta Zolinak már pörög a nyelve a Pepsi színpadon, fellépésük előtti közönségtalálkozón tabuk nélkül válaszoltak a hegyaljások kérdéseire.

16.20 Aki napközben sem akar unatkozni, annak a Civil utcában a helye, éppen Badár Sándor standuppol a Karriergyárban, ahol az előadás után akár leendő munkaadótokkal is megismerkedhettek.

Csütörtök 11.00 Ébredeznek a fesztiválozók a bulik után. Feszes program volt tegnap melyet a Csík Zenekar kezdett a nagyszínpadon, fokozatosan nőtt a tömeg, az Edda a szokásos minőséget hozta. Az Alphavillenél már megtelt a színpad előtti terület. A durvább gitárnyúzásra vágyók a Road és az Arch Enemy koncertjén pogózhattak. Az EngineEarZ az élő dubsteppel nagy sikert aratott, majd a Firkin vezetett be minket az ír kocsmazene világába. Lazításképp a gabitriál bringásainak nyaktörő mutatványait élvezhettük az Extrémsport Parkban,majd az Abowo Crew breaktáncosai pörgették fel a hangulatot. Aki tegnap lemaradt róla, az még bepótolhatja, hiszen minden  nap fellépnek.

18.45 Most már hang árban úszik Hegyalja. Megkezdődtek a koncertek, a Csík zenekar már végzett is. Hamarosan kezd a Vad Fruttik. A Balaton Sound-al ellentétben a Hegyalja Fesztivál eddig megúszta a rossz időt, kellemes szellő fújdogál.

16.00 A színpadokhoz még nem lehet bemenni, de a Civil utca már várja az érdeklődőket. Az Így lesz kerek a világ! sátorában egy kérdőív kitöltése után környezetbarát ajándékok közül választhatunk.

Szerda 13.50 Bár a keményvonalas 'hegyeseknek' már 3 napja tart a fesztivál a sportkempingben, ugyanis rengeteg más programot kínál Tokaj és környéke. A környezet gyönyörű, a Tisza kellemesen langyos és a közeli strandon legálisan is lehet fürdeni. Idén először már a 0. napon is megszólaltak a hangszórók. DJ Senior Hal hatalmas maratoni dub-step bulit csinált a 'korán érkezőknek'. Lassan megtelnek a fesztivál környékén lévő kempingek, de azért még bőven akad üres terület. A mai napon megindul a nagyüzem, a színpadokon már hangolnak, sülnek a kolbászok, a sört, bort is behűtötték, tehát kezdődhet fesztivál!

Kedd, 0. nap A zenés beköltözés megadta a kezdőlökést a legszerencsésebb, 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválhoz: rengeteg fesztiválozóval indult és még többel folytatódott az első hivatalos nulladik napja. A hegyaljások reggelig tomboltak a koncertek utáni DJ seteken. A bulira a szerda este fellépő Alphaville is felkészült, interjúkat adtak, és megismerkedtek a tokaji borokkal. Azt nem tudták eldönteni, hogy a Furmint vagy a MuscatOttonel a jobb, de abban biztosak, hogy a magyar közönségnek olyan, az egész pályafutásukat felölelő műsort hoznak, amitől nem csak jól, de örökké fiatalnak fogja magát érezni mindenki, aki a Hegyalja Fesztiválon van szerda este, legyen 16, 42 vagy akár 71 éves.

Karszalagok átvétele

A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatunk: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatunk, így várakozásokkal tele vetettük bele megunkat az eseményekbe.

A journality.hu tudósítói a nap folyamán többször adnak tudósítást a hegyalján zajló eseményekről, kövessétek figyelemmel!


Szerző:
ruthmayer
Budapest
Férfi
1991
Követem


« Előző cikk
Következő cikk »
Hegyalja fesztivál 2012 beszámolóHegyalja fesztivál 2012 beszámoló
Habár fesztiválra tipikusan a társaság miatt is megy az ember, én úgy éreztem, akár egyedül is bevállalnám az idei Hegyalját, ...
A nyár leglátványosabb Ákos koncertje várható a SzigetenA nyár leglátványosabb Ákos koncertje várható a Szigeten
2012-ben Ákos teljesen új hangzású, önálló produkcióval tért vissza, melynek eredménye a nyár folyamán három nagyszabású ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: