Kultúra/Kiállítás

Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál

2012. 10. 06. • Szerző: littlecat
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál

Kicsiny létszámú osztályom szakadó esőben érkezett meg Aprajafalvába. A 21. alkalommal megrendezett Budavári Borfesztivált látogattuk meg. A helyszíne a váron belül felépített kicsiny falucska volt. A látvány már messziről nagyon izgalmas volt. Kicsiny faházikók sorakoztak egymás mellett és bennük kedvesen mosolygó borászok, őket nem zavarta a rossz idő.

 

 A kedves sajtós hölgy, ajánlott nekünk a kukászacskóhoz megszólalásig hasonlító esőkabátot. A bátrabbak magukra is kapták és így teljes volt a hangulat. Kaptunk még egy kóstolópoharat is, többeknél kérdéses volt, hogy épségben haza tudják szállítani poharakat.
A kedvünk nem lankadt, az eső viszont kétszer annyira szakadt, mint előtte. Miután felmutattuk a szép narancssárga karszalagunkat, beléphettünk egyenesen a borparadicsomba.
 Az ajándékpohárral a nyakunkban esernyők alatt kuporogva, a macskakővel küszködve gondolkoztunk, hogy merre is induljunk. Az hamar kiderült, hogy itt olyan borokat nem fogunk látni, amelyek szépen kidolgozott üvegekbe vannak palackozva.
 Mentünk standról standra, dideregve, csupán felcímkézett üvegeket és színesen kidekorált standokat láttunk. Ez annak, aki nem ért a borokhoz és nem kóstolt bort nem volt annyira izgalmas szórakozás.
 Az idén a külföldi vendég Horvátország volt, akik több pincészettel érkeztek, szám szerint huszonöt féle horvát bort kóstolhattak meg az érdeklődök. Nem csupán a horvátok számítottak idén kuriózumnak, hiszen az idei fesztivál a fiatal borászokat hivatott népszerűsíteni, ők veszik át ugyanis a bölcs vének helyét a borkultúrában. Ű
 A kitartó eső ellenére mi nem tágítottunk, nagy kár, hogy nem értek jobban a borokhoz, akkor lehet az eső sem zavart volna annyira. Volt ott minden izgalmas, finomabbnál-finomabb magyar fogások, igazi nagymama konyhájából hozott szaftos csülök, vagy éppen a frissen sült kürtös kalács, de volt ott például töki pompos is.
 A vállalkozó kedvű egyedülálló látogatók a BorÁmor standjánál gyülekeztek, hogy beregisztrálhassanak és megtalálhassák az „igaz szerelmet”. Összesen tíz embert ismerhettek meg és egyenként három percük volt az ismerkedésre, ennyi idő alatt pont ki lehetett szűrni ki esélyes egy második randira és ki az, aki totálisan felejtős.
 Sok impulzus ért minket és első terepmunkának tökéletes volt, az időjárás sem tudott rontani az élményen. Lényeg, hogy a borászok kedvesen és mosolygósan várták a borkultúra iránt érdeklődőket.
  A fesztivál célja, hogy a fiatalokat megtanítsák a kulturált borfogyasztásra, ezt gyakorlatban nem lehetett látni, hiszen az időjárás sok ember kedvét elvette a fesztivállátogatástól, de a borászokkal való beszélgetésből kiderült, hogy az előző napokban viszont iszonyatosan nagy volt az érdeklődés a fesztivál iránt.
 Ugyan bort nem kóstoltam, de az ajándékpoharam megtelt tapasztalattal és persze esővízzel, és a kis hupikék törpike házikók egészen 16-áig várják a borkultúra és a hazai gasztronómia iránt érdeklődőket.

 


Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
Az igazgató úr irodatitkaiAz igazgató úr irodatitkai
Szép Ernő 1927-ben íródott drámáját dolgozta át az Orlai produkció égisze alatt Vékes Csaba rendező olyan kamaradarabbá, ...
Cirkuszi kavalkádCirkuszi kavalkád
Cirkuszi kavalkád címmel indult a Fővárosi Nagycirkusz 2012 őszi-téli szezonja. Ennél találóbb címet talán nem is adhattak ...

Legnépszerűbb cikkek »
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?
Horrorszínház BudapestRémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?Horrorszínház
Hölgyeim és Uraim! Minden kedves vendégét túláradó borzongással várja Európa legsokkolóbb rémületgyára, a budapesti horrorszínház! ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: