Zene

Ilyen volt a SZIN!

2012. 08. 22. • Szerző: csiggabigga
Ilyen volt a SZIN!

Augusztus 22.-én elkezdődött az ország legjobb nyárzáró fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. A hivatalos kapunyitás tegnap délután volt, így a sátorral érkező elfoglalhatták helyüket a SZIN területén, de van még hely bőven, emiatt senki ne maradjon otthon.

Vasárnap még lehet, hogy fekszünk kicsit a Tisza parton és lélekben készülünk az előttünk álló izzadsággal, meleggel és elnyűtt fesztiválozókkal teli vonatozásra, hogy visszatérjünk a pesti hétköznapokba. Köszönjük a figyelmeteket, jövőre ugyanitt!

 
00:30 A Quimby elejére nagyjából megtelt a Nagyszínpad előtti homokos/poros placc. A koncert nem okozott meglepetést, max annyiból, hogy a közönség leszavazta a Sehol se talállak című koncertzáró slágert a Magam adom javára. Nekem a Legyen vörös jobban hiányzott.
A Parov Stelar Band után sokan elindultak visszaváltani az összegyűjtött repoharakat, majd a fesztiválkártyákat. A hosszú sorban állás remek alkalom volt az ismerkedésre, engem egy élő, szegedi partiajánló talált meg, aki nem a visszaváltás miatt, hanem a további rátöltés okán állt sorban, majd felsorolta a SZIN és úgy általában az összes szegedi szórakozási lehetőséget. Ennek ellenére mi rövidre zártuk az estét.

21:00 A SZIN a legtöbb együttes számára a fesztiválszezon lezárását jelenti, ezért kicsit felszabadultabbak, lazábbak a fellépés alatt. A Kiscsillag külön készült is ebből az alkalomból, a koncert végén, az együttes tagjai egymás mellé álltak a színpad elején, majd a Balatonról énekeltek, ami nem igazán lényeges, tekintve, hogy külön koreografált kis tánccal készültek. Nagyon vicces kis műsort nyomtak, még ők se bírták ki röhögés nélkül. Egyébként köszönik Kozsónak.

17:30 Be kell valljam, eddig nem nagyon hallottam A Láma Dalai nevezetű formációról, de a Nagyszínpados szereplésükkel meggyőztek. A zenekar főleg reggae és ska alapokkal dolgozik, történetüket illetően 2005 óta tehetségkutatók sorát nyerték meg, vagy értek el jó helyezést. A fesztiválra a Színezd újra című fesztiválhimnusz reggea-s, lötyögős átdolgozásával készültek, valahogy ez a stílus kicsit jobban illett a SZIN műsorpalettájára, mint az előbb említett „könnyed” deathmetal.

15:30 A strandra ma sem sikerült bejutnom, helyette a Tisza parton élveztük a napsütést, már amennyire ezt a hőséget élvezni lehet. A forró homokon átrohanva azonban egész kellemes felfrissülést jelentett a Tisza vize. Valahonnan mind e mellé kellemes hörgős, fejrázós, gitártépős deathmetal szólt, ami sajátos atmoszférát teremtett fürdőzés közben.

Augusztus 25. A SZIN Zöld Napjára tehát már rengetegen készülnek izgatottan.

 

Szeged tíz legszebb nője viseli majd azokat a környezetbarát és újrahasznosított anyagokból készült ékszereket, táskákat és egyéb kiegészítőket, amiket a SZIN idei dizájnpályázatára küldtek be az alkotók. Így a zöld szemlélet a SZINen nem csak a kreativitással, a tehetséggel, de a valódi szépséggel is párosul. Az esemény házigazdája a gyönyörű Ördög Nóri lesz, aki szegedi kötődése és a környezetvédelem számára fontos ügye miatt csatlakozott a SZIN Dizájnhoz. „Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk és vigyázzunk a körülöttünk lévő világra. A SZIN Dizájn bemutatón mindenki meggyőződhet majd róla, hogy ezt igazán kreatívan is lehet csinálni. Nagyon izgalmasnak találom ezt a pályázatot, és alig várom, hogy a fesztiválon személyesen is találkozhassak a tervezőkkel.” – mondta Nóri a SZIN Zöld Napja kapcsán.

 

19:00 Péterfy Bori ugrál a színpadon, szokás szerint nagyon jól néz ki, nem is látszik rajta, hogy pár hónapja adott életet első gyermekének. A Love Bandet az Irie Maffia követi a Nagyszínpadon, míg a Pepsi Színpadon a Pál Utcai Fiúk, a Jate Club Stagen pedig a Carbonfools csapata zenél.
 
A német DJ, André Tannenberger – azaz ATB – júniusban kiadott, Sunset Beach DJ Session 2 korongját és felejthetetlen slágereit is elhozza a minőségi elektronikus zenére vágyóknak. Előtte barátja és zenésztársa, Josh Gallahan pörgeti majd a korongokat, az Irie Maffia pedig sötétedés után sem hagyja lehűlni a levegőt és a hangulatot.

Szerző:
csiggabigga
Budapest

1988
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Jogtiszta zeneletöltés: egyedülálló szolgáltatást
A hazai online tartalomszolgáltatás történetében forradalmi lépésnek számító, hiánypótló zenei szolgáltatást indít a Telenor ...
SZIN  augusztus 22-től augusztus 25-ig  az ország legzöldebb nyárzáró zenei fesztiváljaSZIN augusztus 22-től augusztus 25-ig az ország
Ha hiszitek, ha nem, idén már 44 éves a SZIN. 1968 óta rendezik meg Szegeden, a napfény városában a Tisza-part egyik legjelentősebb ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: